МИГ– Гоце Делчев – Гърмен – Хаджидимово”, кани желаещите да представят проектни предложения по мярка 5

О Б Я В А
за подаване на проектни предложения чрез процедура за подбор на проекти BG16RFOP002-2.061 МИГ – Гоце Делчев – Гърмен – Хаджидимово – Мярка 5 „Технологично обновление и внедряване на стандарти в МСП“
ВОМР с подкрепата на ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА
„ИНОВАЦИИ И КОНКУРЕНТОСПОСОБНОСТ“ 2014 – 2020

СНЦ “Местна инициативна група – Гоце Делчев – Гърмен – Хаджидимово”, кани желаещите да представят проектни предложения по мярка 5 „Технологично обновление и внедряване на стандарти в МСП“ от стратегията за ВОМР на МИГ – Гоце Делчев – Гърмен – Хаджидимово, като ОБЯВЯВА процедура на подбор на проекти за безвъзмездна финансова помощ BG16RFOP002-2.061 МИГ – Гоце Делчев – Гърмен – Хаджидимово – Мярка 5 „Технологично обновление и внедряване на стандарти в МСП“.

Основната цел на процедурата е да спомогне за диверсификацията на местната икономика и развитието на конкурентоспособността на малките и средни предприятия на територията на МИГ – Гоце Делчев – Гърмен – Хаджидимово чрез повишаване на производствения им капацитет и засилване на експортния им потенциал.

Процедурата е във връзка с изпълнението на Приоритетна ос 2 „Предприемачество и капацитет за растеж на МСП“, Инвестиционен приоритет 2.2 „Капацитет за растеж на МСП“ на Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ и Приоритет 1 „Устойчиво развитие на местната икономика“, Специфична цел 1.2 „Диверсификация на местната икономика чрез развитието на неземеделски дейности в сферата на туризма и услугите и стимулиране на иновативните идеи и технологичното обновление на малкия и среден бизнес на територията на МИГ“ от Стратегията за Водено от общностите местно развитие, изпълнявана на територията на община Гоце Делчев, община Гърмен и община Хаджидимово.

Приложимият режим на помощ по настоящата процедура за подбор на проекти е помощ „de minimis” съгласно Регламент (ЕС) № 1407/2013 на Комисията от 18 декември 2013 г. относно прилагането на членове 107 и 108 от Договора за функциониране на Европейския съюз към помощта „de minimis“.

Процедурата за безвъзмездна финансова помощ се реализира с финансовата подкрепа на Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Общият размер на безвъзмездната финансова помощ по процедурата 139 977,05 лв. остатъчния финансов ресурс след проведения първи прием на проектни предложения по мярка 5 „Технологично обновление и внедряване на стандарти в МСП“ от СВОМР).

Минималният размер на заявената безвъзмездна финансова помощ е 30 000,00 лв.

Максималният размер на заявената безвъзмездна финансова помощ е 139 977,05 лв.
Максималният размер на общите допустимите разходи за един проект е 391 166,00 лв.
Максималният интензитет на помощта е 90% от общата стойност на допустимите разходи по проекта.

Допустими по процедурата са проекти, включващи следните дейности:

1. Подкрепа за общи производствени инвестиции за подобряване на производствения капацитет за растеж чрез ефективното и ефикасно използване на факторите на производство и чрез изграждането на възможности за възприемане и адаптиране на европейски и международни знания и технологии;
2. Подкрепа за специализирани услуги за МСП за развитие и укрепване на управленския капацитет;
3. Подкрепа за растеж на предприятия чрез подобряване на качеството и насърчаване на използването на ИКТ и услуги.
4. Дейности за информиране и публичност.

Проектите ще се изпълняват на територията на МИГ – Гоце Делчев – Гърмен – Хаджидимово.

Подаването на проектното предложение по настоящата процедура се извършва по изцяло електронен път чрез попълване и подаване на уеб базиран формуляр за кандидатстване чрез чрез Информационната система за управление и наблюдение на Структурните инструменти на ЕС в България (ИСУН 2020) единствено с използването на валиден Квалифициран електронен подпис (КЕП), чрез модула „Е-кандидатстване“ на следния интернет адрес: https://eumis2020.government.bg.

Процедурата е с един краен срок за подаване на проектни предложения:
➢ 04.11.2019 г., 16:00 ч.

Кандидатите могат да задават допълнителни въпроси и да искат разяснения във връзка с Условията за кандидатстване до 3 седмици преди крайния срок за подаване на проектни предложения. Допълнителни въпроси могат да се задават само по електронната поща, посочена по-долу, като ясно се посочва наименованието на процедурата за подбор на проекти:
Адрес на електронна поща: mig_gotsedelchev@abv.bg.

Няма да бъдат предоставяни отговори на въпроси, зададени по телефона. Няма да бъдат изпращани индивидуални отговори на зададени от кандидатите по процедурата въпроси.

Пълният комплект документи (Условия за кандидатстване и приложения към тях, Условия за изпълнение и приложения към тях) по процедурата е публикуван на следните интернет адреси:
• интернет страницата на МИГ – Гоце Делчев – Гърмен – Хаджидимово: http://mig-gotsedelchev.com/;
• Информационната система за управление и наблюдение на Структурните инструменти на ЕС в България: https://eumis2020.government.bg.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене