Свържете се с нас

Политика

Каракачанов купонясва цяло лято на плажа със скандален бизнесмен

Публикувано

на

Случайни ли са запоите на военния министър със строителен предприемач от Варна при обявени морски имоти на МО за продажба?
Това лято военният министър, вицепремиер и лидер на ВМРО, е забелязван няколко пъти като гост в хотела на скандалния варненски бизнесмен Даниел Славов, известен като Дидо Дънката. Двамата са правели и с дни щури запои на плажа „Кабакум“, където Дънката има огромен луксозен хотел.
На какво се дължи тази на пръв поглед незначителна среща между Красимир Каракачанов и Данаил Славов? Всеки, запознат с биографията на Славов, лесно би прозрял политически и финансови взаимни интереси, още повече, че Дидо Дънката се слави като добър партиен спонсор и добър играч, когато трябва да заеме нова бизнес територия с политически протекции.
Даниел Славов – Дидо Дънката е известен още от началото на 90-те години като човекът, който държи основния канал за контрабандни цигари, така поне летендираха БОП-аджиите в оперативните си справки.
По Черноморието му се носи тази слава на недосегаем и като на най-могъщия контрабандист по вода и суша във Варна и региона, който иначе бе разследван „оперативно“ за контрабанда на цигари, но така и службите не стигнаха доникъде.
Дълги години Данаил Славов – Дидо Дънката подпомага финансово Борислав Гуцанов, за да си отвоюва лидерството в БСП-Варна. Двамата са съученици от Морското училище. Когато Гуцанов става шеф на БСП във Варна и председател на Общинския съвет по време на Тройната коалиция, за Дънката настъпва период на разцвет. В официалния си бизнес Данаил Славов – Дънката се води строителен предприемач с фирма „Борд“. Едни от най-грандиозните и луксозни хотели във Варна са негови: комплексът „Ривиера Бей“ на плажа „Кабакум“ между спирките „Трифон Зарезан“ и „Журналист“; един от най-луксозните хотели в морската столица хотел – „Капитол“. В самия център на Варна фирмата на Славов печели обществената поръчка за изграждането на нова сграда на районното кметство „Одесос“. На метри от Морската градина, на мястото на изгорелия преди години Институт за културно-просветни кадри, построи друг обект, който фирма „Борд“ също е получила от общината, този път чрез продажба на търг. Притежава и ултра луксозна къща и бизнес в Женева.
От 2015 г. Дидо Дънката пренасочва финансите си към ДСБ. При предходните местни избори Радан Кънев често е отсядал със семейството си в тузарския „Капитол”. Близостта между Радан Кънев и Дидо Дънката, се потвърди и когато ДСБ издигна кандидатурата на Чавдар Трифонов за кмет на Варна през 2015 г., но Трифонов се провали, тъй като изскочи фактът, че е подсъдим за шофиране в нетрезво състояние. Според публикации на регионални медии от този период, Дидо Дънката е финансирал със стотици хиляди кампанията на ДСБ и Чавдар Трифонов.
Сега, преди нови местни избори и в период, когато Министерството на отбраната пуска за продажба изключително апетитни застроени терени на метри от плажа (които въобще не са малко и все на апетитни места), Красимир Каракачанов е в купонджийските обятия с Данаил Славов – Дънката.
Не е много трудно да гадаем какви интереси са събрали двамата. Дънката има навик да е с политическо влияние и има парите да го купи, Каракачанов има имотите на подчиненото му ведомство и нуждата от финансиране на политическата си партия – добър повод за туристите на “Кабакум“ да се радват на запоите му.

Пламен Ангелов /Afera.bg

коментара

Реклама
loading...

ГЕРБ

На мушката на Байрактарски: Кирил Илиев!

Публикувано

на

Бруталният журналист среща интелигентният политик!

Блиц интервю с човекът, който не се крие и винаги вдига телефона си…

Байрактарски: Здравейте г-н Илиев, преди интервюто с вас, ви предупреждавам, че то ще бъде много директно, ще искам да отговорите на всичките ми въпроси без да увъртете, като политик и да знаете, че то ще бъде публикувано така, както го давате и както го запиша. Редакцията ще съхранява записът до края на следващия мандат.

Илиев: Добре, готов съм. Нали знаете, че аз никога не обещавам, а направо действам, така че предизборни обещания няма да давам. Просто ако ме изберат отново хората ще правя това, което трябва – да работя.

Байрактарски: Ще започна с блиц визитка. Аз задавам въпросите вие отговаряте, но бързо и стегнато без да се замисляте или колебаете? Става ли?

Илиев: Да, давайте!

Байрактарски: години?

Илиев: Набори сме.

Байрактарски: да така е, но аз не крия мойте.

Илиев: 41.

Байрактарски: Семеен статут?

Илиев: Женен.

Байрактарски: Граждански брак?

Илиев: И църковен. От 2006 съм женен за една и съща жена с която съм от 2000 година. Чудесната ми съпруга Даниела.

Байрактарски: Деца?

Илиев: Както и при теб, две – момчета. Давид на 5 и Цветан на 12.

Байрактарски: Автомобили?

Илиев: Два – японски. Хонда на 13 години и Мицубиши на 12.

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

0 коментара

коментара

Продължете с четенето

Политика

Гергана Орманлиева

Публикувано

на

Родена през 1984 г. Завършила е публична администрация в ЮЗУ „Неофит Рилски“ Благоевград. Работи като социален работник в Центъра за настаняване от семеен тип на пълнолетни лица с умствена изостаналост в гр. Гоце Делчев. Досегашен общински съветник от БСП в мандат 2015 – 2019 г. Омъжена, с едно дете. Кандидат за общински съветник в Гоце Делчев от листата на Коалиция „БСП за България“

  1. Какво успяхте да свършите в досегашния Общински съвет и кои ще бъдат вашите лични приоритети в Общ. съвет , ако получите доверието на хората?

– През изминалите четири години имахме ясна програма с конкретно заложени в нея параметри.  Като член на Постоянна комисия по европейски, регионални проекти, международно, трансгранично и регионално сътрудничество съм запозната с  проектите, които бяха одобрени и съответно стойността им. Тези проекти обхванаха почти всички сфери – инвестиции в градска среда – улици, подпорни стени, детски и спортни площадки, сгради на образователната и социалната инфраструктура, околна среда, програми за заетост и обучения, енергийна ефективност и др. В общината бяха одобрени и реализирани проекти по европейски програми на стойност близо 30 милиона лева.

Като равносметка, сега Гоце Делчев изглежда така: с благоустроени нови улици и тротоари, санирани блокове, изградени или реновирани детски и спортни площадки. Разбира се, има и още много какво да се прави занапред, но важното е, че в последните 24 години се работи активно, отговорно и с много мисъл за хората в града и селата на община Гоце Делчев. За следващия управленски мандат вече са одобрени и ще започнат да се реализират проекти на стойност над 15 милиона лева. Направеното е видимо за всички и този процес ще продължава.

Ако  отново получа доверие ще работя както и досега в интерес на жителите в община Гоце Делчев,  няма да  пестя сили  и време, за да се случи всичко това, което искат хората и за което поемаме ангажименти при срещите си с тях.

  1. Какво оценявате като постижение на кмета Владимир Москов и екипа му по отношение към младите хора?

Най- голямото постижение са младежките програми за започване на работа в община Гоце Делчев, защото  най – добрия шанс за включване на младите в местното самоуправление е да се създаде възможност за работа в местната администрация. Децата, учениците, младите хора, винаги са били основен приоритет в работата на общината. Тяхното мнение винаги е било търсено и ценено, подпомагани са при реализирането на всяка една добра идея или инициатива. По Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ се дава шанс на много младежи до 29 годишна възраст да започнат работа. Голяма част от тях остават на работните си места и след края на програмата. Това е изключително важно, защото голяма част от завършилите висшето си образование трудно успяват да се реализират на пазара на труда заради липсата на достатъчно опит. Грижата за децата и младите не е само в подкрепата за тяхната реализация, а и за израстването им. Учебната база в общината е много добра, същото се отнася и за детските градини. Създаде се спортна академия, в която децата могат да спортуват според своите предпочитания в съответния клуб. Изключително добра и полезна инициатива е лятната превантивна програма, която се провежда по време на лятната ваканция. Прави се много и затова не само града, а и селата са живи, има млади хора, които работят и се развиват.

3.Какво е нивото на социалните услуги, които се предлагат в общината и какво още може да се направи в тази посока?

Смятам, че нивото на социалните услуги  е много добро. За всички нас е важно да можем свободно да ползваме услугите от които имаме нужда. Много се работи в тази посока и в последните години се създаде достъпна среда до всички социални услуги, което е водещо за потребителите им.  Изградени бяха асансьори в сградата на общината, читалището, поликлиниката, както и в социалните услуги от Център за настаняване от семеен тип за хора с увреждания. Нашата община може да се похвали с много голям брой и различни социални услуги, които се предлагат и на потребителите се предоставят прекрасни условия. Въпреки това листата от чакащи и нуждаещи се граждани постоянно се увеличава. Затова през следващия управленски мандат ще бъдат изградени 30 социални жилища в бившата казарма, ще има още няколко места за улеснен достъп, след вече изградените рампи и асансьори. Планира се разширяване на програмата за социални асистенти, както и изграждане на хоспис, от който хората в града и общината имат остра нужда.

коментара

Продължете с четенето
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

октомври 2019
П В С Ч П С Н
« сеп.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

ПОПУЛЯРНИ