Свържете се с нас

Политика

По поречието на Места – нищо ново! Не очаквайте промени в местния вот?

Публикувано

на

Топ Преса не е социологическа агенция, но е медия с над девет години опит в региона и е призната за добър анализатор. Ето защо се осмелихме в началото на предизборната кампания за местния вот, да направим свое проучване, какви аджеба ще бъдат резултатите от изборите след 26 октомври. С кратък анализ: 

В кратце казано – нищо ново под слънцето. Като изключим бошуващата се община Гърмен, на повечето места по поречието на река Места, не очаквайте промяна на статуквото, щото номинациите на настоящите кандидат – кметове с по няколко мандата зад гърба си стоят за сега добре. Истинско чудо ще е някой от така наречените опоненти и нови лица, претендиращи за стола на градоначалници и управленци, да съумее да убеди избирателите или да ги мотивира по някой друг начин. Общините в региона се развиват, зад гърба си сегашните кметове има резултати и няма да са достатъчни 26 дни на новите лица да бутнат статуквото. Ако някой все пак успее защото в България всичко е възможно, или силният опонент трябва да бъде изведен с белезници от кампанията или просто случая ще бъде вписан в графа – чудеса. В община Банско например, Георги Икономов стои повече от стабилно и там две мнения нама да има кой ще е кмета дори според нас от първи тур. Иван Кадев е старо ченге, неразпознаваем като политик, а и не блестна с нищо докато работеше за общината и Икономов. В Разлог ситуацията е абсолютно същата и в Хаджидимово, Гоце Делчев и Сатовча, там едва ли ще се стигне до втори тур на местния воти титулярите Терзиев, Масков, Мименов ще получат от воле още един мандат. Очакванията ни са че с леки трудности заради мръсната кампания Атанас Камбитов също ще пребори опозицията си за следващ мандат. Нищо ново! Това е напълно естествен процес, защото както не веднъж сме казвали избори не се правят за двадесет дена с само с пари и мерак. Трябва и акъл и дългогодишна разпознаваема работа!

Следва продължение във вестник ТОП ПРЕСА ЮГОЗАПАДНИЯТ ТАБЛОИД …..

коментара

Политика

Позиция относно Местни избори 2019 година в Община Благоевград

Публикувано

на

ПОЗИЦИЯ

относно Местни избори 2019 година в Община Благоевград от местните структури на :

Политическа партия „Движение Да България“
Политическа партия „Зелено движение“

коментара

Продължете с четенето

Политика

73 от становища и позиции в подкрепа на Иван Гешев

Публикувано

на

Свързани с подсъдимите Цветан Василев и Иво Прокопиев неправителствени организации с въпроси към номинирания за следващ “обвинител №1”

Общо 91 са писмата с представени становища, позиции и/или въпроси във връзка с процедурата за избор на главен прокурор на Република България от правоимащите субекти, съгласно – чл. 173, ал. 9 от ЗСВ и раздел II, т. 6 от Правилата за избор на председател на Върховния касационен съд, председател на Върховния административен съд и главен прокурор – юридически лица с нестопанска цел, професионални и научни организации, висши училища, магистрати, органи и институции, с които е работил кандидатът за главен прокурор, съобщиха от кадровия орган.

Становищата и въпросите, включително постъпилите в последния ден, съгласно Хронограмата – 16.10.2019 г., са публикувани на интернет сайта на ВСС в законоустановения тридневен срок. Писмата с поставени въпроси към кандидата са публикувани в хронологичен ред в графа “Въпроси/Отговори”, като в някои от тях се съдържат и становища, уточняват още от ВСС.

В 73 от становищата и позициите е заявена подкрепа към кандидатурата на Иван Гешев – заместник на главния прокурор при ВКП, и/или е отправен призив за провеждане на процедурата в съответствие със закона и без поддаване на опити за вмешателство. В 12 становища е изразено несъгласие с издигнатата кандидатура или се съдържа искане за прекратяване на изборната процедура.

Писмени въпроси към кандидата са предоставени от Управителния съвет на Асоциацията на прокурорите в България, Сдружение “Обществен съвет за правосъдие”, ГД “БОЕЦ”, с председател Георги Б. Георгиев – демонстриращ близост със задочно подсъдимия за фалита на КТБ Цветан Василев, Български институт за правни инициативи, основан от провалилия се като правосъден министър и настоящ партиен лидер Христо Иванов, адв. Адела Качаунова – директор на Правната програма на Български хелзинкски комитет, Управителен съвет на Камарата на следователите в България, от “Правосъдие за всеки”, известни като организатори на протестърските пърформанси срещу държавното обвинение, от свързаната с подсъдимия Иво Прокопиев Фондация “Антикорупционен фонд”, както и от близкия до кръга “Капитал” – Институт за пазарна икономика, от Софийски адвокатски съвет и от Фондация “Български адвокати за правата на човека”, в чието ръководство участват промотирани от медиите на Прокопиев адвокати.

Кандидатът за главен прокурор е депозирал писмо до членовете на Висшия съдебен съвет, в което представя своята позиция във връзка със становището на “БОЕЦ”, припомнят от ВСС.

коментара

Продължете с четенето
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

октомври 2019
П В С Ч П С Н
« сеп.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

ПОПУЛЯРНИ