Журналисти от БНР на протест в подкрепа на директора Светослав Костов

„Оставката на г-н Костов в този момент може да потуши конфликтите, но няма да реши проблемите, които тлеят тук с години“, коментира пред DarikNews Дарина Григорова от радиосдружение „Подкрепа БНР“

Расте напрежението в Българското национално радио (БНР). След като дни наред журналисти протестираха и обвиняваха ръководството на държавната медия в опит за цензура, днес поддръжници на генералния директор Светослав Костов излязоха на протест, но в негова подкрепа. Противниците на поисканата от СЕМ оставка настояват членовете на медийния регулатор да бъдат обективни и да изслушат и другата страна в скандала, което, според тях, до момента не е станало, пише DarikNews.bg

Оставката на Костов бе поискана от Съвета за електронни медии (СЕМ), след като на 13 септември програма „Хоризонт“ замлъкна за няколко часа , но след отказа му да я подаде, от медийния регулатор се заканиха, че ако не я получат до края на тази седмица, ще задействат процедура за предсрочно прекратяване на мандата му. За това са нужни три от петте гласа на членовете на СЕМ.

„Оставката на г-н Костов в този момент може да потуши конфликтите, но няма да реши проблемите, които тлеят тук с години“, коментира пред DarikNews Дарина Григорова от радиосдружение „Подкрепа БНР“. Тя е сред протестиращите, които настояват  радиото да не бъде отъждествявано само и единствено с програма „Хоризонт“.

„В крайна сметка, тези проблеми ще се потулят и ще продължат да тлеят“, смята тя.

Според събралите се на протеста в защита на Светослав Костов настоящето ръководство трябва да остане, докато се изясни цялата ситуация и докато се решат най-належащите проблеми, сред които е и повишаването на възнагражденията на работещите в медията.

„Не желаем натиск отвътре и отвън за управлението на медията. Тя е независима, обществена и е добре никой да не се меси в управлението ѝ. Желаем от СЕМ да чуе и другото мнение на работещите в БНР, защото те изслушаха само редколегията. Искат оставка без да се е доказала вина или грешка“, смята Елица Гоцева, която работи в IT сектора на обществената медия.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене