Йорданка Фандъкова откри кампанията си с послание да не се „подменя играта“

„Много политически инженери се опитват да подменят играта, само че аз не съм и никога няма да бъдат част от това„, заяви настоящият столичен кмет и кандидат за четвърти мандат Йорданка Фандъкова на официалното откриване на предизборната си кампания в неделя. На предстоящите местни избори тя и партията ѝ ГЕРБ са изправени пред сериозно предизвикателство, тъй като според предварителни социологически прогнози е възможно да загубят кметския пост, което да дестабилизира управляващите на национално ниво.

„Всички казват, че тези избори за кмет на София ще са различни, защото са голямата битка за власт. Не! Не това е залогът!“, обърна се Фандъкова към присъстващите.

„Знам, че много политически инженери се опитват да подменят играта. Знам, че сигурно им е важно. Само че аз няма да съм и никога не съм била част от това. Заставам пред всички с лицето и биографията си. Както някой написа със „скучната“ ми биография. Да, в днешно време е скучно да си последователен, но съм такава. Не пренаписвам големи периоди от живота си, не ги подменям, не ги крия, както е модерно. Не давам неизпълними обещания. За мен днес започва открито и честно състезание на идеи, решения и проекти за София“, обяви Фандъкова.

По думите ѝ тези избори са важни, защото на тях се решават две важни неща: „Първото важно нещо е как София ще продължи да се променя – дали със силата на опита и с поуките от научените уроци ще стъпим на здравата основа на направеното, за да увеличим скоростта на промяна и градеж. Второто,  с каква цел София ще се развива–  знам, че сега София има уникален шанс да направи голяма крачка в своето развитие“.

Работихме така, че в следващата година-две пред града ни стои голямата възможност да привлечем стратегически инвеститор във високотехнологичното производство, обяви Фандъкова.

Мотото на кампанията ѝ е „Променяме града не с думи, а с работа“.

Първата голяма цел пред Фандъкова, ако спечели местните избори, е да работи за по-високо качество на живот с работа в кварталите, системата за довеждащ транспорт, програма за изграждане на буферни паркинги, намаляване на интензивния трафик на града, разширяване на метрото към „Слатина“, „Левски“, „Люлин“, нов механизъм за сигнали и контрол за изгаряне , нови 8 парка.

„Често ме питат, защо едва сега? Защото първо трябваше да направим големите улици и булеварди. Следваща задача – система на довеждащ транспорт – изцяло електрически автобуси от квартала до спирки на метрото. Защо сега – защото първо трябваше да модернизираме градския транспорт“, поясни кандидатът за кмет на ГЕРБ и СДС.

Втората ѝ цел е по-здравословна среда, което означава чист въздух и повече зеленина.

Фандъкова припомни, че вече има проект за подмяна на старите печки на дърва и въглища на 1/3 от семействата в София. „Настоявам парламентът да приеме предложението ми за инкриминиране на горенето на отпадъци“, призова тя.

„Спираме колите, които нямат работеща система за очистване и затова ще разработим нов механизъм за сигнали и контрол“, обеща още Фандъкова. Призна, че общината е длъжник на гражданите за  Витоша и Борисова градина.

„Предлагам конкретни решения за по-добър достъп до планината и възстановяване на Княжевския и Драгалевския лифт – със или без съдействието на собствениците. Вече ясно им го казах“, заяви столичният кмет.

По думите ѝ къпалнята „Мария Луиза“ и Летният театър „са двата най-знакови обекта, които трябва и вече можем да върнем на софиянци. Както успяхме да върнем терена, на който изградихме парк „Възраждане – първият от десетилетия нов парк“.

Другата обявена от Фандъкова цел е просперираща София, с по-големи възможности за професионално развитие, добри доходи и успешен бизнес.

„Днес всички говорят за северните територии. Факт е, те вече се виждат. С инфраструктурата, която изграждаме – Северна скоростна тангента и Западната дъга – те станаха новата посока за развитие на София. Можем да привлечем стратегически инвеститори, да създадем още 4 технологични индустриални зони“, обеща кандидат-кметът.

Като следваща своя голяма цел тя посочи подпомагането на творците, нови места за култура и изкуство: „Догодина ще започнем изграждането на първия Център за Съвременно изкуство – той ще е истински дом на съвременните творци. Трябва да изградим две нови концертни зали, това е ясен ангажимент“.

Повече ред, контрол и ясни правила е петата цел на Фандъкова, която на първо място посочи електронните услуги и използването на новите технологии.

„Предлагам София да има ясни стандарти за всички елементи, които се поставят в града. По отношение на строителството в града –  подготвяме серия от законодателни промени за ограничаване на застрояването в жилищните квартали и за защита на зелените площи“, заяви Фандъкова, чието управление бе белязано от скандали и гражданско недоволство заради скъпи, но некачествени ремонти, както и презастрояване.

На София ѝ отива да я развиваме, каза вицепремиерът Томислав Дончев на тържественото откриване на кампанията на Йорданка Фандъкова.

„Влизаме в избори. Различни кандидати ще ви се усмихват. Едни ще ви показват прически, други ще ви гледат с честни очи и ще ви говорят, говорят. Някои и ще ви плашат. Думите са важни, но важно е човек да може, и то не когато е лесно, а когато е трудно. Всичко, което се случи последните години, се случи трудно. Най–важен днес е човекът – колко е добър, колко е силен и колко е истински. Човекът – госпожа Фандъкова“, обяви Дончев.

Кампанията на Фандъкова бе открита в присъствието на министри, народни представители и евродепутати от ГЕРБ, както и множество известни личности като спортните легенди Йорданка Благоева, Любо Ганев и Владо Николов, певците Силвия Кацарова и Люси Дяковска,, дует Ритон и други.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене