Още една благотворителна инициатива в Гоце Делчев, с грижа за женското здраве

37 жени от Гоце Делчев и района решиха да се погрижат за своето здраве, включвайки се в поредната благотворителната инициатива на сдружение ХРОНИКА СРЕЩУ РАКА. Един от най-добрите специалисти от МБАЛ „Иван Скендеров“, акушер гинекологът д-р Мария Герова и акушерката Надя Костова отделиха съботния си ден за да направят гинекологични прегледи на жени, които държат на профилактиката и здравето си.

Изследванията ще бъдат изпратени в специализирана лаборатория, след което прегледаните ще получат своите резултати. Средствата за това и организацията на профилактичните прегледи пое Сдружение ХРОНИКА СРЕЩУ РАКА. При ехографските прегледи навреме са установени две миоми, полипи при две от прегледаните дами, две ранички на матката и киста на яйчник. На всички тези жени д-р Герова предписа лечение и контрол.

Заедно с подпомагане на социално затруднени онкоболни жени, сдружението има и друга важна цел – профилактиката. „Много често всеки от нас си казва, трябва да отида да се консултирам с лекар и все отлага това“ – споделиха от сдружението своите наблюдения. Радващо е, че в последните години все повече хора отделят внимание за профилактика и грижи за здравето си, коментираха още от неправителствената организация, която в последните девет години организира поредица граждански инициативи в подкрепа на женското здраве.

hronika-bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене