В СУ Сатовча тържествено отбелязаха“ Деня на европейските езици“

Всяка година на 26 септември, съветът на Европа и хиляди граждани по света празнуват деня на европейските езици, ден, в който се чества богатата мозайка от различните езици.

Това многообразие допринася за обогатяването на езиковото и културното наследство.

Организаторите на мероприятията бяха учителите по чужди езици:  Нели Коемджиева,  Ивайло Селяшки, Маруся Лозанова и  Райка Славчева.

Празникът започна с химна на Европа, който звучеше в класните стаи и мултимедийна презентация във фоайето на училището.

Учениците бяха запознати с държавите-членки на Европейския съюз, хронологията на официалните езици, официалните азбуки, официалните вестници, програмите, даващи възможност за обучение в чужбина.

Целта на мероприятието бе да се насърчи изучаването на чужди езици в училището и да се популяризира богатото и езиково и културно разнообразие за повишаване нивото на многоезичност и междукултурно разбирателство.

Учениците работиха в различни ателиета: проучваха страните-членки на Европа и техните символи, брояха на различни европейски езици, писаха думи на различни езици, рецитираха стихотворения, пяха песни, попълваха въпроси, свързани с културното многообразие и др.

Посвещаваме мероприятието на двата проекта по програма „Еразъм+“ – „Модерна и интерактивна класна стая чрез творчество и педагогически иновации“ на СУ-Сатовча и „Мултикултурно образование“ на Алианс Франсез, гр.Благоевград,заявиха организаторите пред медията ни.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене