Слънчев и топъл понеделник

слънце

Днес в сутрешните часове валежите от запад ще спират, облачността ще започне да се разкъсва и временно ще намалее до предимно слънчево. Около обяд ще спре да вали и в източните райони. В Западна България вятърът ще е слаб, а в Източна до умерен от юг-югозапад. В западната половина на Дунавската равнина ще се задържи с ниска слоеста облачност и там дневните температури ще са по-ниски: от 6° до 8°. В Югозападна България до 14°.

 За Благоевград максималната температура днес ще е 14°, а минималната 2°, за Банско 11°/4°, Разлог 12°/4°, Дупница 12°/1°, Кюстендил 14°/2°, Перник 12°/3°, Гоце Делчев 12°/5°, Сандански 14°/8° и в Петрич максималните температури ще достигнат до 13°, а минималните до 3°.

Повече за времето в градовете от Югозападна България може да видите тук:

http://www.e-79.com/weather.html

 През следващото денонощие атмосферното налягане ще се понижава и ще е по-ниско от средното за месеца.

В сутрешните часове валежите в планините ще спрат и облачността ще започне да се разкъсва. Предимно значителна ще остане над Рило-Родопския масив, където на отделни места в крайните южни райони слабо ще превалява. Ще духа до умерен, по високите върхове и силен югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200м около 8°, на 2000м: 1°-2° .

До обяд на места по Черноморието все още ще превалява, но около пладне валежите ще спрат и облачността ще започне да се разкъсва и намалява в повечето места до предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са между 12° и 16°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала, температурата на морската вода е 7°-8°.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене