Общинските избирателни комисии в Благоевградско са готови за предстоящите местни избори

Всички общински избирателни комисии на територията на Област Благоевград, които са 14 на брой, са готови за предстоящите избори на 27 октомври.

Ежеседмично се провеждат заседания, на които се обсъждат важни теми, свързани с изборите и с организацията им. Ясен вече е и броят на кандидатите за кметове, които ще се борят за общините в региона.

През последните дни една от най-натоварените общински избирателни комисии в областта е тази в Община Благоевград. Причината е, че в областния център има най-много кандидати за кметове – 12 на брой. Първоначално регистрирани бяха 13, но един от тях бе заличен. Така на изборите на 27 октомври един срещу друг ще се изправят досегашният кмет на Благоевград д-р Атанас Камбитов, Росен Георгиев, Илия Илиев, Валери Смиленов, Албина Анева – Томова, Росен Христов, Атанас Киряков, Людмила Костадинова, Калоян Ханджийски, Андон Тодоров и Румен Томов.

В Петрич кандидатите за кмет на общината са четирима. Това са досегашният кмет Димитър Бръчков, Стоян Божинов, Любомир Даков и Любомир Георгиев.

За кмет на Община Сандански в надпреварата се включват 8 души. Това са: Младен Тимчев, Артемида Присова, Кирил Котев, Яне Янев, Андон Тодоров, Атанас Стоянов, Атанас Василев и Веселин Янакиев.

В Банско кандидатите за общински кмет са четирима – Георги Икономов, Иван Кадев, Георги Думанов и Александър Дурчов.

В Гоце Делчев регистрираните кандидат-кметове са трима. Това са Владимир Москов, Борислав Пръков и Адем Зърбаш.

За кмет на Община Гърмен пък ще се борят 7 кандидата – Феим Ахмед Иса, Мустафа Улан, Ахмед Мустафов Чолаков, Галип Мехмедов Мисирков, Ахмед Ахмедов Башев, Владимир Иванов Донков и Минка Капитанова.

В Община Кресна кандидат – кметовете са петима. Това са Николай Георгиев, Георги Иванов, Димитър Стоянов, Илиян Кръстев и Милчо Караджов.

В Общините Разлог и Якоруда кандидат-кметовете са по двама. Красимир Герчев, който е досегашният кмет на община Разлог ще се изправи срещу Александър Крайнов. В община Якоруда за кмет са се кандидатирали Нуредин Кафелов и Ваня Гатдерова.

За кмет на Община Белица също са регистрирани двама кандидати. Това са Радослав Ревански и Мустафа Али Калъчов.

В Община Струмяни ще се борят трима души – Красимир Станков, Емил Илиев и Славчо Благоев.

За кмет на Община Хаджидимово, кандидатите са трима. Това са Лазар Папазов, Людмил Терзиев и Иван Сабахлъков.

В две от общините на територията на Област Благоевград има регистрирани само по един кандидат, което означава, че и през следващите четири години, те ще управляват.

Това са общините Сатовча, където управлението си ще продължи Арбен Мименов и Община Симитли, начело на която остава Апостол Апостолов./Фокус/

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене