Свържете се с нас

Uncategorized

Само в Топ Преса! Бившият шеф на полицията в Гоце Делчев скача в политиката! Ангел Зайков се кандидатира за кмет на родното си село!

Публикувано

на

Ангел Зайков бившият шеф на полицията в град Гоце Делчев се кандидатира за кмет на родното си село Копривлен община Хаджидимово. Новината ни беше потвърдена от самия него, а организацията която го издига е местен инициативен комитет. „Имам уверението, от няколко партии сред които е и БСП че ще имам тяхната подкрепа…“ заяви Зайков пред Топ Преса. Само за издигане на кандидатурата в подкрепа на Зайков, са се подписали над 334 жители на Копривлен. Пред Топ Преса, Зайков заяви, че очаква кампанията, да бъде подла и непочнета. „Давам ви пример местни глашатаи от селото, обикалят моите приятели и съсеялин и им обясняват че аз съм негативна личност и съм изгонен от МВР, демек съм уволнен. Това не отговоря на истината. Хората ме познават и знаят че това е лъжа, но за да разсея всички спекулации ви предостостявам докучмент, който удостоверява че не съм уволнен от МВР за да докажа че въпросните глашатаи са долни лъжци…“ заяви Зайков пред Топ Преса уверен в своя политически успех.

 

коментара

Uncategorized

Млади попълнения в листата за кандидат съветници в Хаджидимово на кандидат кметът Л. Терзиев на път да облагородят общинския съвет!

Публикувано

на

Освен ветераните, опитните и редовните участници в местната надпревара за управление на община Хаджидимово, кандидат кметът Людмил Терзиев е заложил и на красотата и младостта в листата на своята коалиция.

Пример за това правилно действие, е участничкщата в предизборната напревара – младата политическа надежда от село Абланица, Емел Хавальова. Тя е студент по специалност „Социални дейностти“, надежден и интелигентен  човек и се слави с добро име в родния си край. Нейните близки и приятели са уверени че с нейното присъствие в общинския съвет, младите хора в общината ще имат свой активен и резултатен представител. Гласът на младите трябва да бъде чуван, да се работи в тяхна полза и най- вече за тяхното развитие в малката но развиваща се община, а младият човек най – лесно се разбира с друг млад човек. Ето защо Емал Хавальова може да бъде идеалния мост между активните и назряващи жители на общината и местното управление, да устоява каузи, да прокарва идеи и искания. Апелът е към всички жители на град Хаджидимово, да подкрепят един кадърен млад човек, кандидат за общински съветник. Номера на бюлетината и номера на префернцията можете да видите на постера долу.

коментара

Продължете с четенето

Uncategorized

Урок по родолюбие в СУ „Никола Вапцаров“ с Искрен Красимиров

Публикувано

на

Почти месец преди Деня на народните будители учениците на СУ „Никола Вапцаров“ – Хаджидимово проведоха иновативен урок – спектакъл с личност, преобразяваща се в образа на Христо Ботев, Захари Стоянов, Васил Левски и мн. други, без които може би България нямаше да я има. Макар да преминаха два много важни  национални празника, без които България нямаше да е такава, каквато е днес – 6 септември – Деня на Съединението и 22 септември – Денят на независимостта, това образователното шоу събуди духа на хаджидимовските ученици.

За първи път на екрана и на сцената чрез него оживеха всички български национални герои в рамките на филмово-театрален спектакъл. В рамките на един учебен час те всички заедно – малки и големи зрители видяха най-доброто от филмите за Паисий Хилендарски, Софроний Врачански, Васил Левски, Райна Княгиня, Георги Бенковски, Захарий Стоянов, Иван Вазов, Христо Ботев и Освобождението на България. Уникалното образователно шоу е замислено и се реализира от един млад родолюбец, който е от скоро преподавател в НБУ по документално кино, а от 1 октомври започна да обучава и студентите в ЮЗУ „Неофит Рилски“ – Благоевград.

Това е режисьора и основателя на „НЕзабравимата България“ – Искрен Красимиров.  Посланията на неговите филми и спектакли са адресирани предимно към младите хора: учениците, чрез неговите уроци по родолюбие и студентите с лекциите му в НБУ и ЮЗУ. Той казва: „Днешните млади хора са бъдещето на България и именно на тях искам да предам знанията ми в областта на историята и киното, както и моята голяма любов към нашата Родина – България!“.

Децата, учителите и гостите се развълнуваха изключително много от това иновативно шоу. В еуфорията на урока всеки един от присъстващите си припомни историята, борците за свобода и се замисли какво значи да бъдеш българин. Истинската емоция и любопитство на децата събуди автентичната униформа, в която бе облечен Искрен Красимиров. Униформа, която са носили бележити българи, защитавали честа на родината в различни периоди на националноосвободителните борби.

Освен стихотворения и разкази за Ботевата чета, децата изгледаха откъси от филмите на режисьора за великия българин. „Нека се гордеем с истинската история и с героите, извоювали свободата ни. Бъдете здрави и се обичайте!“- това бе заръката към учениците на режисьора Искрен Красимиров в края на урока по родолюбие в хаджидимовското училище.

Тази инициатива бе по идея на Надежда Попадинова, която изпрати първокласник тази година в хаджидимовското училище. Тя организирана срещата, а общината в Хаджидимово я обезпечи финансово. По време на организацията г-жа  Ппадинова получи съдействие от д-ра на училището – г-жа Вангелия Петрелийска и старши учителя по БЕЛ Заприна Глушкова.

коментара

Продължете с четенето
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

октомври 2019
П В С Ч П С Н
« сеп.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

ПОПУЛЯРНИ