Григор Димитров се изправя срещу шампиона Анди Мъри на 1/4-финалите на „Уимбълдън“

Григор Димитров

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров се изправя срещу шампиона Анди Мъри на 1/4-финалите на „Уимбълдън“, а организаторите обявиха и програмата за днес.

Двубоят между Григор и Мъри е втори на Централния корт и ще започне веднага след края на срещата между Симона Халеп (Румъния) и Забине Лизицки (Германия). Мачът между финалистката на „Ролан Гарос“ и миналогодишната финалистка на „Уимбълдън“ започва в 14,00 часа българско време, което означава, че Димитров и Мъри вероятно ще се появят на корта най-рано в 15,30 – 16,00 часа наше време.

Това ще е втора поява на Григор на Централния корт от началото на турнира. Във втория кръг българинът надигра на Централния корт австралийския квалификант Люк Савил с 3:0 сета.

Третият мач на Централния корт утре ще бъде швейцарският сблъсък между Стан Вавринка и Роджър Федерер, а програмата на Корт №1 започва с дамски двубой – Ангелик Кербер (Германия) срещу Южени Бушар (Канада). След това Новак Джокович (Сърбия) се изправя срещу хърватина Марин Чилич, а в третия мач Милош Раонич (Канад) ще мери сили с 19-годишния австралиец Ник Киргиос, който сензационно изхвърли от турнира световния №1 и двукратен шампион Рафаел Надал (Испания)./pik.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене