Свържете се с нас

Политика

Обрат! Минка Капитанова влиза в битката за Гърмен!

Публикувано

на

Настоящият кмет на община Гърмен, госпожа Минка Капитанова влиза в битката за следващ мандат. Отлично информирани източници на Топ Преса, ни известиха, че решението да се оттегли от надпреварата за кмет на общината вече не било на дневен ред.

Информацията с която Топ Преса ,разполага е, че на Капитанова и било предложено второто място в листата за съветници от партия ДПС, но тя категорично отказала в последния момент и заявила, че ще излезе със своя листа и кандидатура за кмет, не разбира се от ДПС където за кандидат там беше утвърден Феим Иса, а Капитанова ще излезе от свое сдружение с което се явила и на предишните местни избори, където спечели срещу тогавашният кандидат на ДПС – скандалния Ахмед Башев. С този ход на Капитанова, изборите в Гърмен стават изключително непредсказуеми. Местни фактори се кълнат,че Капитанова регистрила ли се утре, изборът за кмет на Гърмен ще бъде решен на балотаж. А както е известно балотажът е непредсказуем, там се играе – всички срещу един и въпросът е кой – кой ще подкрепи. Какво е накарало кметицата на Гърмен да вземе такова решение, предстои да разберем. Едно е сигурно – тя е сериозен играч и има зад гърба си доста години работа, която е с висока оценка. От другата страна е Феим Иса, също качествена и неопетнена личност, която е подкрепена от ДПС, а според вътрешните в Гърмен, ДПС ще направи и невъзможносто но да има кмет в Гърмен. Каква е първопричината да се случва всичко това? Според проучването на Топ Преса всичко се върти около името „Ахмед Башев“, той е човекът който разцепи ДПС в общината, наложи авторитарния модел, наложи порочните схеми и накрая предаде дори тези които цял живот го подкрепяха и партия и хора. Справянето с проблема ще бъде доста трудно и мъчително, предстоят кървави избори в Гърмен при този сценарий. Топ Преса обещава да бъде ваш ревностен партьор в тези бурни дни. Следете ни редовно.

коментара

Новини

ВИДЕО: ЕКИПЪТ НА ВЛАДИМИР МОСКОВ ПРОДЪЛЖАВА С ОБНОВЯВАНЕТО НА УЧЕБНАТА БАЗА В ОБЩИНА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ

Публикувано

на

Със свободна дискусия и при голям интерес, протече срещата на кандидата за кмет Владимир Москов и кандидатите за общински съветници с работещите в сферата на образованието и културата в община Гоце Делчев.

Образованието и културата винаги са били сред приоритетите на Владимир Москов и неговия екип. През изминалия мандат бяха изградени две нови детски градини – в селата Лъжница и Буково. Напълно се обновяват сградите и дворните пространства на детските градини – „Калинка“ и „Радост“, както и на Второ ОУ „Гоце Делчев“. По трансграничната програма България – Гърция напълно бе обновен музея в града и изграден  външен асансьор на читалището. Традиционно се оказва пълна подкрепа на културата и читалищата в обновяване на базата и финансиране на дейностите им.

Пред препълнената с учители и дейци на изкуството зала, кандидатът за кмет на община Гоце Делчев Владимир Москов обясни, че през следващия управленски мандат ще се довърши обновяването и на останалата училищна инфраструктура. Предвиждат се основни ремонти на Трето ОУ „Братя Миладинови“, Детска ясла „Пролет“ и училището в с. Мосомище. Ще бъде направено цялостно обновяване на сградата на ДГ „Слънце“ чрез изграждане на ново парокотелно и смяна на вида на отопление с по-икономично. В приоритетите е предвидено също саниране на сградата и подмяна на отоплението с по-икономично в детската градина в село Мосомище, както и саниране на основната сграда на Детската градина в село Брезница. Съвсем скоро предстои да бъдат направени ремонти и на детските градини „Джани Родари“, „Детелина“, „Снежанка“ в Гоце Делчев и „Щастливо детство“ в с. Корница. От понеделник започва напълно обновяване на дворовете и площадките на всички детски градини. Ще се санира и сградата на училището в с. Лъжница. Осигурени са средства и много скоро започва работата по обновяване на ученическия лагер в село Попови ливади, който ще бъде модернизиран и възстановен. В областта на културата също са осигурени сериозни инфраструктурни инвестиции. Близо 5 милиона лева ще бъдат вложени в цялостното обновяване на Дома на културата в Гоце Делчев. Предстои реконструкция на Читалище „Просвета” и на библиотеката в града. „Както и досега, така и занапред ще продължи подкрепата на талантливи деца и ученици, на всяка добра инициатива, която идва от училищата или детските градини. Винаги можете да разчитате на мен за подкрепа, защото инвестицията в образованието, в децата ни, е най-важната“, категоричен бе Владимир Москов.

В края на срещата представителите на образованието и културата пожелаха успех на кандидата за кмет и неговия екип, убедени че започнатото в тези области ще продължи.

коментара

Продължете с четенето

ГЕРБ

На мушката на Байрактарски: Кирил Илиев!

Публикувано

на

Бруталният журналист среща интелигентният политик!

Блиц интервю с човекът, който не се крие и винаги вдига телефона си…

Байрактарски: Здравейте г-н Илиев, преди интервюто с вас, ви предупреждавам, че то ще бъде много директно, ще искам да отговорите на всичките ми въпроси без да увъртете, като политик и да знаете, че то ще бъде публикувано така, както го давате и както го запиша. Редакцията ще съхранява записът до края на следващия мандат.

Илиев: Добре, готов съм. Нали знаете, че аз никога не обещавам, а направо действам, така че предизборни обещания няма да давам. Просто ако ме изберат отново хората ще правя това, което трябва – да работя.

Байрактарски: Ще започна с блиц визитка. Аз задавам въпросите вие отговаряте, но бързо и стегнато без да се замисляте или колебаете? Става ли?

Илиев: Да, давайте!

Байрактарски: години?

Илиев: Набори сме.

Байрактарски: да така е, но аз не крия мойте.

Илиев: 41.

Байрактарски: Семеен статут?

Илиев: Женен.

Байрактарски: Граждански брак?

Илиев: И църковен. От 2006 съм женен за една и съща жена с която съм от 2000 година. Чудесната ми съпруга Даниела.

Байрактарски: Деца?

Илиев: Както и при теб, две – момчета. Давид на 5 и Цветан на 12.

Байрактарски: Автомобили?

Илиев: Два – японски. Хонда на 13 години и Мицубиши на 12.

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

0 коментара

коментара

Продължете с четенето
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

октомври 2019
П В С Ч П С Н
« сеп.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

ПОПУЛЯРНИ