Село Самуилово празнува 50 години мотокрос

С голямо и атрактивно състезание по мотокрос село Самуилово ще отбележи 50-годишнината на този спорт в населеното място. Първата подобна надпревара е проведена през далечната 1969 година. Спортното събитие ще е на 13 октомври на мотополигон „Дени 518”.

„Пистата носи името на загиналия през 2013 г. в Румъния български мотоциклетист Добромир Добрев. Той бе първият професионалист, който участва в състезание тук. През годините са идвали състезатели от Русия, Швеция, Полша, Гърция, Кипър, Сърбия, Дания и много други държави. Очакваме над 100 мотоциклетисти да уважат нашия празник. Поканили сме и хора, които са участвали в първата надпревара преди 50 години”, заяви кметът Кирил Стоянов.

Работници подготвят трасето, което е с дължина 2,2 км, и прилежащата му инфраструктура. Те са ангажирани с окосяването на стърнищата край трасето, тежка техника разчиства местата за паркиране на автомобили, които са общо около 10 дка за състезатели и 10 дка за публиката. Оформят се виражите, скоковете, другите елементи по трасето, което се подравнява и разширява. Състезанието ще се проведе в следните класове: МХ 65, МХ 85, МХ 1, МХ 2, МХ ветерани, МХ жени и МХ 3. За провеждането на спортната проява помогнаха финансово община Петрич и спонсори.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене