24-то издание на БАЛКАНСКИ МЛАДЕЖКИ ФЕСТИВАЛ “МЛАДОСТТА НА БАЛКАНИТЕ”

Водени от целите* на Балкански младежки фестивал „Младостта на Балканите”, за 24-та поредна година ние искаме да покажем, че младите хора обичат разнообразието, приемат предизвикателствата и харесват да се забавляват, докато се трудят и творят заедно. Младите хора искат да бъдат забелязани и често по въпроси, които ги вълнуват, да представят, показват, разпространяват и популяризират посланията си по атрактивен, разбираем и незабравим начин!!!

През 2019 г. Фестивалът е различен, защото поставяме акцент върху устойчивото развитие и концепцията за активно участие на жените в обществения живот. Ние вярваме, че с общи усилия на общността може да постигнем значими резултати, които пряко и незабавно да повлияят на заобикалящата ни социална, икномическа и екологична среда.

Имамe удоволствието да Ви информирамe, че XХIV-то издание на Балканския младежки фестивал “Младостта на Балканите” (БМФ) ще се проведе от 25 до 27 септември 2019 г., традиционно в гр. Сандански и региона.

Всяка година в организацията и провеждането на най-голямото международно младежко събитие в Югоизточна Европа се включват над 30 доброволци от Сандански и България на възраст между 14 и 30 години и благодарение на Европейската комисия и програма „Еразъм +” в организацията му през 2019 г. се включиха 3 европейски доброволци от Германия, Франция и Испания, от нашата партньорска организация EUNI PARTNERS Благоевград. Така, през 2019 година в подготовката и провеждането на фестивала ще участват младежи от 4 различни страни!

Проявите, които ще се осъществяват в рамките на 24-ти БМФ са:

  • Междукултурен обмен
  • Фестивално хоро дефиле с участие на всички участници, гости и домакини
  • Фестивални концерти – с участие на музиканти, певци и танцьори от България, Гърция, Македония, Сърбия, Латвия, Румъния, Турция, Португалия и др.
  • Изложба “Жега, жажда, живот” с фотографии на Славена Караяни и живописни творби на Диана Dezir
  • Младежки еко хепънинг МАЛКОТО Е ПОВЕЧЕ! – за представяне на ползата от разделното събиране на възобновимите отпадъци, чрез забавни състезателни игри, работилницата за създаване на полезни предмети от отпадъчни материали и опаковки
  • Балканско младежко парти
  • ТЯ в Сандански – представя активните жени на Сандански и дава възможност на момичета и жени с различни истории и в различни професионални сфери да споделят своите преживявания, препятствията, с които са се сблъсквали и успехите, които са постигнали
  • Запознаване с историческите, културните и туристически забележителности в гр. Сандански и гр. Мелник

 

  • Фестивални конкурси:
  • Танцов конкурс JUST DANCE COMPETITION, за голямата награда и купата на кмета на Община Сандански. Провежда се в три танцови категории, в които се излъчват победители от престижно жури и публика: народни танци; джаз, балет, модърн, контемпорари, хип хоп и брейк.

 

Благодарение на Балкански младежки фестивал, идеята за „Балкани без граници“ – граници, изградени от предразсъдъци, стереотипи, недостатъчно познаване и разбиране на другия – процъфтява и има отражение в многобройните приятелства и партньорства, които продължава да създава, като през изминалите 23 години, в него са участвали над 12 700 младежи от 28 страни, от цяла Европа.

***

Най-голямото международно младежко събитие в Югоизточна Европа се организира от Сдружение “Балкански младежки фестивал “Младостта на Балканите”, неправителствена организация, която работи с млади хора, които са включени пряко в дейността ни. Ние организираме ежегодно фестивала под мотото “Младостта на Балканите днес – бъдеще за Европа утре!”.

Двадесет и четвъртият Балкански младежки фестивал “Младостта на Балканите” се организира в партньорство и с подкрепата на: Община Сандански, Дневен център „Св. Неделя”, Хип-хоп формация The Hopers от гр. Сандански, JAR computers, Сдружение EUNI PARTNERS – Благоевград и други.

 

***

*Основната цел на Балканския младежки фестивал е: Да подпомага стремежите на младите хора от България, балканските страни и Европа да се опознаят, да обменят информация, да разширят контактите си в цялото разнообразие от интереси и проблеми, умения и възможности за изяви и сътрудничество. Защото, вярваме, че:  младите хора са в основата на положителните промени, заедно ще изградят Балкани без граници, през новия век в Обединена Европа заедно ще създават бъдещето!

 

моб. тел: 0897/309992

e-mail: byf.volunteers@gmail.com

FB: www.facebook.com/byf.bg, www.facebook.com/byfestival

YouTube: www.youtube.com/results?search_query=balkan+youth+festival

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене