Благоевградчанинът Димитър Бербатов официално сложи край на кариерата си

Димитър Бербатов официално сложи край на кариерата си. 38-годишният играч е без отбор вече година и половина, но все си оставяше вратичка, че може да облече отново футболния екип. След като не получи сериозни оферти обаче, Бербо реши да сложи точка на кариерата си като играч.

Той направи това със съобщение на английски език в профила си в Instagram, придружено от видео също на английски. Бившият капитан на националния отбор призна, че е избрал датата символично – 9 години от паметния му хеттрик във вратата на „Ливърпул“ с екипа на „Манчестър Юнайтед“.

„Реших точно на този ден да споделя нещо, за което се готвех доста дълго време, пише Бербатов в обръщението си до феновете. – Хора ме спираха и ми казваха, че трябва да се откажа официално, да напиша нещо, не можело просто така да спра. И ето, правя го. Искам да подчертая обаче, че слагам край на кариерата си като футболист, но ще остана във футбола по един или друг начин. Всичко дяволски много ще ми липсва – тренировките, головете, напрежението, съотборниците ми. Играх заедно с едни от най-великите футболисти и вкарвах голове на най-големите европейски клубове, идвайки от малка страна като България. Благодаря на всички, които ме подкрепяха през всичкото това време“, написа Бербо, който озаглави сбогуването си „My Way” по песента на Франк Синатра.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене