В последния момент: Отмениха дългоочаквано мотосъбитие в Банско

Кметът Г. Икономов: „Публично заявявам, че съм готов да съдействам, включително с техника, за да се подготви събитието и нито един човек, който е планирал участие или просто посещение, да не бъде разочарован. Ако има желание, има начин. На ход са организаторите да заявят готовност за работа в оставащите часове“

Състезанието Three Mountains Hard Enduro Bansko 2019 е отменено, за разочарование на феновете и Федерацията по мотоспорт.

Ето какво доведе до отмяната. Организаторите е трябвало да подадат заявление за ползване на общински имот, какъвто е бившата казарма, което те са направили завчера следобяд. Още преди да подадат заявлението, те започнали работа по трасето, без да бъдат обезпокоявани. От Общината им било съобщено, че на следващия ден ще могат да продължат работа, след като се направи оглед на място с техен представител и зам. кмет от общината. Такъв бил направен днес преди обяд.

След огледа, представител на Федерацията позвънил на кмета на Банско Георги Икономов и попитал защо пречат на състезанието и че организаторите искат да го отложат. Кметът обяснил ситуацията, след което позвънил на Йордан Ковачев – организатор и председател на Дружинката, поел ангажимент да издаде разрешението в най-кратък срок. И то било издадено в 14ч. днес. Междувременно получил съобщение от него, че отменят състезанието.

По отношение на финансирането: договорът, който предхожда плащането, бил подписан от организаторите и представен в общината вчера. Плащането трябвало да бъде извършено днес. Но след разговор с представител на федерацията, кметът бил посъветван да не се превежда сумата, докато не се уточни провеждането.

В крайна сметка тези разногласия доведоха до отмяна на събитието. Ето как коментира ситуацията Георги Икономов:

„Винаги съм подкрепял спорта. Вярвам, че всяко събитие е важно за община Банско. Че трябва да обединяваме сили в името на осъществяването, а не да търсим причини за провала на което и да е мероприятие.

И към момента публично заявявам, че съм готов да съдействам, включително с техника, за да се подготви събитието и нито един човек, който е планирал участие или просто посещение, да не бъде разочарован. Ако има желание, има начин. На ход са организаторите да заявят готовност за работа в оставащите часове“, заяви Икономов с надеждата, че все пак събитието ще се състои.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене