Пламен Костов е дърпал шалтера на „Хоризонт“ и през 2001 г.

Красимир Луканов от „Господари на ефира“ го разобличи във фейсбук

Вчера прокуратурата обяви, че разполага с достатъчно данни за извършено длъжностно престъпление от директора на дирекция „Техника“ в БНР инж. Пламен Костов, по повод спирането за няколко часа на сигнала на програма „Хоризонт“ миналия петък.

Медиите на Прокопиев веднага подеха в негова защита обратната кампания, с мантрата, че някой го е принудил да извърши действията, в резултат на които сигналът е бил отрязан, пише „Блиц“. Медията разкрива, че Пламен Костов съвсем не е случайна фигура, а човек от кръговете на „Да България“ и протестърските грантови среди, които се стремят вината за случилото се в БНР да бъде изцяло прехвърлена на Светослав Костов.

Пламен Костов е действал по предварителен план за саботаж, в услуга на кръга „Капитал“. Сега това разкритие не само се потвърждава, но се оказва, че директорът на дирекция „Техника“ е истински рецидивист в желанието си да услужи на своя ментор от Драгалевци и на присъдружната на Иво Прокопиев психодясна грантова глутница от „журналисти“

Красимир Луканов, който е работил в БНР през 2001г., а сега е част от екипа на „Господари на ефира“, свидетелства, че Пламен Костов, тогава административен директор на националното радио, със зъби и нокти е защитавал назначения от Иван Костов тогавашен генерален директор Иван Бориславов. И не само го е защитавал, но и отново е дръпнал шалтера на „Хоризонт“.  Ето какво пише Луканов: „Годината е 2001. Цялата програма „Хоризонт“ е на бунт срещу избора на Иван Бориславов за генерален директор. Поетът Бориславов призоваваше по „Хоризонт“ сутрин да се четат стихове, а да не занимаваме хората с политика. Една ранна утрин знаехме, че ще дръпнат шалтера на „Хоризонт“. Събрахме се в 5 часа призори над 50 човека. „Преди всички“ стартира, но в 6.20 сигналът беше спрян и започна излъчване от студио в програма „Христо Ботев“. Цялата програма „Хоризонт“ бе елиминирана задълго, а скоро започнаха и уволненията. Аз бях сред тях. Административен директор на БНР тогава беше Пламен Костов. Той организира локаута, той се беше барикадирал в заместващото студио със своя свита. Години след това му се отблагодариха, като го направиха член на Управителния съвет на БНР. Пламен Костов е енциклопедия на мръсните тайни на Старата къща“. Но ако през 2001 г. Костов, след като е спрял „Хоризонт“ се е барикадирал в заместващото студио и е излъчвал програма, угодна на приватизатора Иван Костов и на назначения от него шеф на радиото, през 2019 г. вече се е заел да сваля чрез открита диверсия и в услуга на психодесните си приятели, неудобния на задкулисието нов генерален директор на БНР Светослав Костов.

Така излиза, че Пламен Костов не само е верен от години на психодесните си покровители, но е бил и истинска „спяща клетка“ в БНР, готова да бъде активирана при нужда. А относно методите им на действие – те винаги са били едни и същи  – заглушаване по всеки възможен начин на гласа на инакомислещите, прокарване само на угодните им тези и рушене на държавността. Докато нагло говорят, че се борят за „свобода на словото“. Тяхното.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене