Свържете се с нас

Скандали

Уважаеми професор Юруков! Оттеглете се с малкото ви останало достойноство!

Публикувано

на

Уважаеми проф. Юруков!

Тази статия е редакторска и цели да изрази мнението на екипа от журналисти, които работят в Топ медия, и които повече от година наблюдават нелогичните и аморални поведенчески модели на част от ректорското ръководство на университета в лицето на проф. Борислав Юруков, проф. Петър Миланов и доц. Николай Марин и разбира се техните анонимни, но послушни протежета, които съвместно с преждеизброените лица спомагат университета да бъде на това ниско ниво на което е той сега.

Професоре, след събитията, които протекоха миналата седмица на 11.09.2019 год. и взетите под натиск решения от членовете на Академичния съвет за промяна на Вътрешните правила за развитие на академичния състав, чрез които промени вие получихте възможност да се кандидатирате за нов мандат въпреки напредъка във възрастта ви, вие нарушихте не само всички закони, правилници и наредби за това кой и как може да се кандидатира за ректор на висше учебно заведение, но  всички  принципи, налагани от години в сферата на образованието, и отново успяхте да ни изумите с безграничната си арогантност и наглост. Това поведение не е незабелязано и от Министерството на образованието и науката, и именно поради този самоуправленчески произвол, които налагате, те са склонни да посегнат на най-ценното за академичната сфера – автономността, и все по-често да дебатират за ползите от това, ректорите на висшите учебни заведения да бъдат назначаеми, а не избираеми.

Но това вас не ви засяга – важно е да има бюджет и приближени фирми, които да го усвояват. Нали така?  Или нима не искате да управлявате вечно? Че, кой не иска! А правилно ли е? Морално ли е? Етично ли е? С какво сте незаменим? Кое ви прави по-първи от първите?  Задавате ли си тези въпроси, Професоре? Ако ли не – жалко! Но знайте, че с този ход,  вие успяхте не само да възмутите академичната среда, но и да взривите благоевградската общественост!

Наистина и вашият предшественик в опит да се спаси и да остане с някакви ръководни функции си позволи глупостта да създаде длъжността „президент“ за която бе избран единодушно от същият този академичен съвет от послушковци, но и единодушно махнат само няколко месеца по-късно, отново от тях и то с глупави изражения на лицата.

Нашата редакция си позволи да стигне и малко по-далеко, като проведе една анкета не между вашите студенти, а между отговорните политически фактори от различни политически сили в Област Благоевград в лицето на народни представители, кметове, общински съветници и други лица ангажирани в политическия и управленския живот в Югозападна България. Резултатите от тази анкета няма да бъдат публикувани, защото те ще нарушат политическата толерантност, но това което споделиха анкетираните извън протоколното политическо говорене е, че никой не уважава вас и ръководството на университета в лично качество, но уважават студентите, институцията и тези преподаватели, които работят безкористно и със сърце и то въпреки вас и модела на управление, който сте въвели! Запомнете нашите думи и се сетете за тях, когато застанете пред благоевградската общественост в първия учебен ден на новата академична година и видите колко от тези общественици ще дойдат на вашата помпозна церемония и помислете колко от тях са там заради вас. Ние ще ви кажем – николко!

Нещо повече – подобна незаконна подмяна и промяна не си позволи и да направи управлявалият два мандата и дълбокоуважаван от нас проф. Мирчев, чиито наследник сте вие. Той лично ви определи за негов наследник и изчисти пътя ви към ректорския пост и тази информация се потвърждава от всички настоящи и бивши служители, които не се страхуват да говорят с медиите за проблемите на университета.

Професор Юруков, оттеглете се с достойнство! Постъпката ви освен противоречаща на закона  е и неморална. За какво толкова сте захванали поста си – университета е бил престижен преди вас, а след вас какъв ще бъде? Може би ще се подобри, защото по-долу от това няма!

Уважаеми проф. Юруков, ще завършим с думите, че въпреки, че ние знаем, че вие сте възмутен от нашата медия, защото само тя не е платена от вашия бюджет, и това ни дава силата и свободата да казваме нещата в прав текст, и дори да милеем повече от вас за университета, ние ви уважаваме. Колкото и да не ви се вярва е така, защото вярваме, че дори и най-негативните хора имат свой положителни черти и заслужават макар и малко уважение. В нашата югозападна област има само няколко институции, които истински засягат живота на всеки един човек. Това са училищата, болниците, общините и университетите. Ние считаме, че измежду всички тях Югоазападният университет е институцията, която има най-сериозни проблеми в ръководството и вината за това не е само ваша. Вашите приятели, които ви „мътят и въртят главата“ с ласкателства и хвалебствия, и за които те получават лични облаги, са вече бивши приятели. Но явно вие все още не го знаете. Те вече се ориентират към следващият ректор и ще ви предадат както преди вас предадоха  и проф. Мирчев. Огледайте се и ще видите, че сме прави. Затова оттеглете се с малкото ви останало достойнство!

 

коментара

Новини

Потресаващо! Дете откри обесено куче в Дупница

Публикувано

на

Взривиха социалните мрежи, но без да подадат сигнал в полицията

Потресаващо!!! Само това определение може да се даде на снимки, които от вчера вечерта обикалят социалните мрежи. На тях е видно как едно от бездомните кучета в града е обесено с въже, а на гледката се натъква дете от града.

„Съжалявам, че качвам такива постове, но искам да покажа за пореден път какви болни хора има! Това куче е видяно от малкия ми брат! Стресиран от гледката ми се обади, за да ми разкаже.

Искам да попитам дали е нормално подобни изроди, убиващи животни, да са на свобода? С какво това животно е провокирало това зверство“, изригна в социалните мрежи дупничанката Велина Я.

От снимките се вижда, как кучето е вързано с въже, а тялото е открито по пътя за парк „Рила“ в Дупница.

Именно в този район ежедневно десетки дупничани преминават със семействата си към парка, но така и никой не е подал сигнал. Дали има свидетели също не е ясно.

„При нас няма постъпил сигнал за обесено куче в Дупница. При такива случаи е важно да се сигнализира мигновено“, коментира и говорителят на ОДМВР – Кюстендил, Катя Табачка.

Дупничани пък бяха категорични, че ако открият извършителя ще го линчуват в центъра на града.

„Това не са хора, заслужават да се мъчат по същия начин, както и горкото животно“, категорични са местните жители.

коментара

Продължете с четенето

Скандали

Лично за нас е срамно, за този който е сляп имайки очи! Къде са Вашите доктор Канелов?

Публикувано

на

Вместо да се скрие, да си посипе главата с пепел, лидерът на ВМРО – Гоце Делчев, доктор Иван Канелов притеснява наши колеги и ръси заплахи че „Нямало да остави нещата така и че сме прекалили!“, причината е статията излазла на нашия сайт миналата седмица със заглавие: Скандално! Възможен арест на лидера на ВМРО – Гоце Делчев, а той се стяга за съветник!? 

Истинска порция ОГЪН и ЖУПЕЛ по редакционният екип на Топ Преса, но това не е най – обидното. Най – обидното е че, този човек, твърди и уверено говори пред хората, че всичко писано за него и повдигнатото му обвинение за непредомишлено убийство от Българската прокуратура е било „лъжа“.

Смъртта на едно дете е „лъжа“ и работата на разследващите органи е „лъжа“ така ли доктор Канелов? Да ви напомняме ли че в Копривлен, има надгробна плоча на човек на която пише „Починал след лекарска грешка на доктор Канелов!“ и това ли е лъжа или мираж? Да, древния мъдрец беше казал  – Лично за мен е срамно, за този който е сляп имайки очи, ние от Топ Преса се присъединяваме към тези думи. С подобно арогантно лицемерие ли искате доверието на неврокопчани. С подобно лицемерие и наглост ли ще работите в ОБС, ако изобщо влезете, доктор Канелов? Дадохме ви две седмици, да обявите публично, позицията си, извинение например, да дадете интервю пред някой колега след като всички медии писаха че сте обвинен в непредомишлено убийство на дете. Вие замълчахте и станахте по нисък от тревата, с надеждата покрай кампанията скандалът да отмине. Това не е достойно за един воевода и за един патриот. Това е поведение на низък човек, Топ Преса не лъже, вие лъжете и убедени сме ще си платите за това. Като начало, още след изборите – гоцеделчевци не са за подценяване!  Чакаме оставката ви след това!

коментара

Продължете с четенето
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

октомври 2019
П В С Ч П С Н
« сеп.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

ПОПУЛЯРНИ