Повдигнаха обвинение на лидера на ВМРО – Гоце Делчев за смъртта на момиче

Д-р Иван Канелов и други медици са обвинени в немарливост при изпълнение на медицинската си професия

Окръжна прокуратура Благоевград е привлякла като обвиняеми  д-р Иван Димитров Канелов – хирург-ординатор в Хирургично отделение. Д-р Канелов е и общински ръководител на ВМРО в Гоце Делчев.

Той е обвинени за това, че през месец юли 2013 е причинили смъртта на Мария Милушева Темова на 16 години, поради немарливо изпълнение на правно регламентирана дейност – упражняване на медицинска професия, представляваща източник на повишена опасност, престъпление по чл. 123 ал.1 НК, съобщава сайтът  pirinsko.com

Припомняме трагичния инцидент отпреди 6 години. Тогава 17-годишната Мария Темова пада от колело. Девойката незабавно била закарана в болницата в Гоце Делчев и приета в отделението по травматология в МБАЛ „Иван Скендеров“, където лекуващ лекар  бил обвиняемият към днешна дата  д-р Канелов. Според родителите поставената от него диагноза била счупване на горната част на бедрото. Там момичето останало на лечение няколко дни, но вместо да се подобри, състоянието му се влошило. Това наложило спешното транспортиране на девойката в „Пирогов“.

През 2013 г. пред сайта „Инфомрежа” д-р Иван Канелов коментира: „Когато направихме операцията, установихме, че момичето е получило много тежка инфекция – сепсис, и незабавно го транспортирахме в „Пирогов“.

За 14 дни в „Пирогов“ момичето е претърпяло 12 операции, тъй като целият организъм бил натровен след тежката инфекция. Въпреки тежката борба на лекарите за живота й, Мария издъхва на 29 август 2013 г.

Родителите са категорични, че вина за смъртта на детето им носят медиците в болницата в Гоце Делчев, поради поставяне на грешна диагноза и провеждане на грешно лечение.

След шест години  лекари от болницата  са привлечени като обвиняеми поради немарливо упражняване на медицинската професия. Пише сайтът big5.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене