Ангел Джамбазки по повод избора на Мартин Шулц

Ангел Джамбазки

„Днешният ден е лош ден за всички в Европа!”, коментира евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки по повод избора на Мартин Шулц за председател на Европейския парламент.

„Аз и Групата на европейските консерватори и реформисти гласувахме против кандидатурата на Шулц, ние гласувахме против федералистката и безпринципна договорка между ЕНП и ПЕС“, съобщи от Брюксел Джамбазки, цитиран от пресцентъра на ВМРО. Припомняме, че тази партия влезе в коалиция с „България без цензура” на Николай Бареков.

Ангел Джамбазки коментира още: Както е добре известно, между двете най-големи европейски партии има скрити договорки, които се постигат в тъмните задни стаички на Европейската комисия и Европейския парламент. Тези договорки предвиждат още по-голямо ограничение на националния суверенитет на отделните държави. Това означава повече диктат на Брюксел над националните правителства.

„Като български патриот не мога да приема, че хора като Юнкер и Шулц ще могат пряко да се месят във вътрешните работи на България. Аз и групата, към която се числя, застъпваме принципа за минимум намеса на Брюксел във вътрешните работи на отделните държави-членки“, каза още евродепутатът от ВМРО.

Днешният избор на Шулц показва, че ЕНП и ПЕС са двете страни на една и съща монета. И двете групи подкрепят размиването на националните държави за сметка на брюкселското чиновничество и администрация.

Добре е хората в България да си зададат въпроса затова ли гласуваха на Европейските избори – за да се съберат в крайна сметка Борисов и Станишев заедно?! Каква е тогава разликата между ГЕРБ и БСП?, допълва позицията ВМРО.

pik.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене