Свържете се с нас

Новини

АББ открива нов завод за продукти за електроснабдяване и електрообзавеждане в Петрич

Публикувано

на

Строителството на петата производствена база на АББ в България и втора в Петрич завърши за по-малко от година и бе официално открита от министър-председателя на Република България г-н Бойко Борисов днес.

АББ открива своята най-нова производствена база в България само единадесет месеца след официалния старт на строителството. Построена върху обща площ от 7 400 кв.м., сградата ще създаде още 420 работни места в областта на производството на продукти за електроснабдяване и електрообзавеждане. Съоръженията включват производствено хале с площ от 3 500 кв.м., административна част от 1 500 кв.м. и логистични и диспечерски зони за дистрибуция на продуктите.

Новият завод представлява инвестиция на зелено в размер на 7 милиона лева и е изграден до първата производствена база на АББ в Петрич. Производството предлага модерни работни места за заваряване, предварителен монтаж, окончателен монтаж и изпитване на модулна апаратура за монтаж на DIN-шина, разделени на ръчни и полуавтоматизирани операции.

 „Пети завод на АББ в България с 420 нови работни места, 130 от които са наети само през последния месец. Продължавайте да строите и шести и мисля, че това е начинът, по който ще се справим с рецесията – с нови заводи и квалифицирана работна ръка“, сподели Бойко Борисов, министър-председател на Република България.

„През последните 25 години АББ е инвестирала над 230 милиона лева в България и този завод е поредното доказателство за последователния ход на развитие на нашата компания в страната“, заяви Десислава Михтарска, Управител на новия завод в Петрич, като добави: „Новото производство е важна стъпка към бъдещето на АББ и създава мост между класическите продукти ниско напрежение, и нарастващия брой дигитални решения, които АББ доставя на своите клиенти по цял свят. Освен всичко това си партнираме с училища и университети с цел да подкрепяме образованието около нашите заводи.“

Първата производствена база на АББ в Петрич е построена през 1996 година върху обща площ от 5 000 кв.м. Петричкият клон на компанията произвежда продукти за управление ниско напрежение и монтиране върху DIN шина. Клиенти на завода са компании на АББ от Германия, Италия и Швейцария.

Според Оливър Илтисбергер, глобален директор за бизнес направление „Интелигентни сгради“ на АББ, „Разширяването на производството в Петрич с втори завод е възможно само благодарение на отличната работа на местния екип, своевременната доставка и изключителното качество на продукцията тук. Прекрасно е да видим, че бизнес направлението за електроснабдяване и електрообзавеждане разширява своите производствени мощности, за да предоставя по-безопасни, по-устойчиви и по-интелигентни продукти, които ще носят стойност за нашите клиенти по цял свят.“

Освен двете си производствени бази в Петрич, АББ разполага и с два завода за продукти ниско и средно напрежение в Раковски, както и производствена база за продукти високо напрежение в Севлиево. Във Варна компанията има и модерна сервизна станция за турбокомпресори, която обслужва клиенти както от българското, така и румънското крайбрежие на Черно Море. Централният офис на АББ в България се намира в София. Компанията разполага с над 2 800 служители в страната.

АББ (ABBN: SIX Swiss Ex) е технологичен лидер, който задвижва дигиталната трансформация в индустрията. Продължавайки своята над 130-годишна история на иновации, АББ управлява четири ориентирани към клиентите, световни водещи бизнеси: Електроснабдяване и електрообзавеждане, Индустриална автоматизация, Задвижване и Роботика и Дискретна автоматизация, поддържани от общата дигитална платформа ABB Ability™. Водещият бизнес Енергийни мрежи на АББ ще бъде продаден на Hitachi през 2020. АББ развива дейност в над 100 държави и разполага с над 147 000 служители. www.abb.com

коментара

Новини

Кандидатът за кмет на Дупница инж. Методи Чимев гарантира мащабни инвестиции в инфраструктурата на Крайници и Червен брег

Публикувано

на

Десетки избиратели от селата Крайници и Червен брег се срещнаха с кандидата за кмет от ПП ГЕРБ на община Дупница инж. Методи Чимев и поискаха от него решения за проблемите на населените места. На двете срещи присъства и голяма част от листата със съветници, народният представител Радослава Чеканска, както и кандидатите за кметове от ГЕРБ в Крайници – Божидар Михайлов и в Червен брег – Славчо Динкин.

„Имам добра новина за вас. Сами можете да видите, че на сайта на Общината преди няколко дни е обявена обществената поръчка за подмяна на водопровода във вашето село. Осъзнавам, че водопроводът в Крайници не е подменян от десетилетия и затова селото изпитва проблеми с водата. Ето, че времето да решим този проблем дойде“, каза пред жителите на населеното място инж. Методи Чимев. Той допълни, че ефектът от изпълнението на предстоящия проект ще бъде двоен. „След като тръбите бъдат подменени, улиците, по които те вървят, ще бъдат преасфалтирани“, заяви Чимев.

Кандидатът за кмет на с. Крайници Божидар Михайлов изрази увереност, че ако му бъде гласувано доверие, ще работи в тясно сътрудничество с общинското ръководство в лицето на инж. Чимев и неговия екип. „На едно мнение сме с г-н Чимев: инвестициите в инфраструктурата са на първо място. От години почти не минава ден без в селото да се случи авария на водопреносната мрежа, но както чухте, решаването на този проблем е въпрос на месеци“, каза Божидар Михайлов.

Кандидатът за общински съветник от ГЕРБ Димитър Крекманов, който е роден и живее в Крайници, изрази убеждението си, че инж. Чимев и Божидар Михайлов ще работят в синхрон. „Методи Чимев многократно е избиран за кмет на годината в категорията средни общини, заради мащабните си инвестиции в инфраструктура. Божидар пък е млад човек, който искрено желае промяна към добро за нашето село и знае как да го направи“, посочи Крекманов, който бе общински съветник и в миналия мандат. За подкрепа към младия кандидат от ГЕРБ за кмет на селото призоваха също кандидат-съветниците Емил Станкев и Георги Наумов.

Досегашният председател на ОбС – Дупница и кандидат за съветник, Емил Гущеров бе категоричен, че е време Крайници да има млад, деен и амбициозен кмет, за да се случи някаква положителна промяна в населеното място. Той призова присъстващите да подкрепят с номер 43 в бюлетината кандидата на ГЕРБ за кмет на Крайници, листата със съветници и кандидата за кмет на община Дупница Методи Чимев.

Присъстващите на срещата крайничани поискаха да бъде решен и проблемът с разширяването на Гробищния парк.

„От осем години съм кмет, а досега не съм виждал в селото толкова много хора да се съберат на едно място“, обърна се към присъстващите в Червен брег Методи Чимев.

„Усещам, че хората в Червен брег този път са единни. Всички знаем какво е необходимо да се случи тук. Единни ли сме, ще го постигнем. Разделим ли се – нищо не правим“, каза кандидатът за кмет на населеното място Славчо Динкин.

Десетките присъстващи също повдигнаха въпроса с амортизирания водопровод в селото. „Поел съм ангажимент, че през следващите четири години ще решим проблема с водопровода и водоснабдяването в шестте големи села на общината. Сред тях е и Червен брег“, разясни Методи Чимев. „Да, и на мен ми се иска да решим всички проблеми със замах, но нека не забравяме, че тези проблеми не са от четири или дори осем години, а от десетилетия. Необходимо е и малко търпение. Нещата са пред финализиране“, поясни той.

От своя страна Славчо Динкин пое ангажимент да извърши необходимия ремонт на предоставеното от Oбщината помещение, така че то да се превърне в модерен пенсионерски клуб.

коментара

Продължете с четенето

ВМРО

Всяка неделя, 17.00 ч., ТВ България 24 – „Директно“ с Ангел Джамбазки

Публикувано

на

Гледайте всяка неделя от 17.00 ч. по Национална телевизия България 24 „Директно“ с Ангел Джамбазки.

коментара

Продължете с четенето
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

октомври 2019
П В С Ч П С Н
« сеп.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

ПОПУЛЯРНИ