ВИДЕО! Добрият пример! Хижарят на Попови ливади Димитър Пирнарев за каузата му да работи за планината!

Топ Преса ви показва, поредният „Добър пример“. Димитър Пирнарев, управителят и наемател на хижа „Попови ливади“, намираща в едноименнното село над Гоце Делчев. Високо в Пирин планина. Това е човекът, който за шест години превърна една хижа от съборетина в истински уютен кът на туриста. Решението го взема преди шест години. Той и съпругата му Ели получават оферта да кандидатстват, за вземане поднаем на полуразрушената хижа. До тогава Димитър Пирнарев се занимава с частен бизнес ,бивш служител е на МВР.
Любовта му към „балкана“ към планината от детство е вродена. Баща му е от село Тешово община Хаджидимово, което също е високо в планитата, израстал е сред природата и намира себе си днес, като нейн служител. С подкрепата на Николай Даутов от град Гоце Делчев и други природолюбиви туристи е възтановил почти всички маркировки из туристическите пътеки на южен Пирин. Ще се убедите във видеото, знае наизуст местностите, пътеките и помага уверено на изгубени туристи.
Когато взема като наемател хижата тя е в меко казано окаено състояние. Всички местни си спомнят че до преди шест години, хижа „Попо ливади“ беше едно неприветливо порутено място, пристан за горските дървари с любов към некачествения алкохол. Днес обаче попаднала в ръцете на човек, който е приел работата си като кауза и призвание, хижа „Попови ливади“ е уютен дом за всеки любител на пешеходния туризъм и пътешествията из природата. Заслугата е на него, Димитър Пирнарев, който заряза светския живот и се качи да живее на хижа „Попови ливади“. Семейството му го подкрепя и това го зарежда. Не спира да гради, да има идеи за да развива района, иска малко подкрепа и всичко ще се нареди. Произвежда екологично чисти продукти, има си собствена градина в хижата, произвежда зимнина и заявава „Всеки е добре дошул тук“. Истински добър пример за доволен човек в България! За това държахме да ви го покажем! Повече във видеото: ВИЖТЕ ТУК! 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене