Свържете се с нас

ВМРО

Ангел Джамбазки: ЕК не трябва да допуска Фолксваген да инвестира в Турция!

Публикувано

на

Това е неморално от страна на ЕК и е поредна проява на двойни стандарти спрямо страни като България

Това се казва в позиция на българския представител в Европейския парламент и заместник-председател на ВМРО – Българско национално движение, по повод колебанията от страна на немския автомобилен гигант къде да построи новия си завод – у нас или в Турция. Позицията си Джамбазки ще изложи още днес, когато ще се проведе първото заседание на ЕП в Страсбург.

Евродепутатът е категоричен, че не е редно европейско предприятие с публично участие да прави такива големи инвестиции в ислямизираща се държава, в която открито се нарушават човешките права – факт, констатиран и от Резолюция на ЕП за напредъка на Турция. С дози документ също така се препоръчва и замразяване на Инструмента за предприсъединителна помощ за страната (ИПП II).

Е, не е ли евентуалното допускане на инвестиции от страна на „Фолксваген“ в Турция поредното лицемерие и проява на двойни стандарти от страна на ЕК, пита в позицията си представителят на ВМРО.

Ето и пълния текст на позицията на Джамбазки:

Неморални инвестиции от предприятия с публично участие в трети страни. Случаят с „Фолксваген АГ“.

Според годишния доклад на „Фолкваген Аутогруп“ от 2018 г., германската федерална провинция Долна Саксония е вторият по големина акционер в предприятието, с 20% от правото на глас в борда на концерна. Така компанията има значително публично участие, регулирано със закона VW-Gesetz от 1960 г. В тази връзка, през последните месеци в турски и европейски медии усилено се коментира, че Фолксваген смята да инвестира в нов завод в Турция.

В резолюцията на Европейския парламент за напредъка на република Турция от 2018 г. ясно се споменават репресиите спрямо журналисти и лица от гражданското общество. И в същата тази държава се препоръчва и замразяване на Инструмента за предприсъединителна помощ (ИПП II), като той се обвърже с условие за подобрения в областта на правата на човека и демокрацията.

Като се имат предвид тези обстоятелства:

Смята ли Европейската Комисия, че е редно компания с публично участие да инвестира в страна, която може да бъде окачествена като ислямизираща се диктатура?

След като Европейският съюз е готов да замрази ИПП II, редно ли е една значителна инвестиция от европейско предприятие с публично участие да бъде насочена към Турция?

Смята ли за редно ЕК да бъдат ощетявани европейските работници като се изнaся производство толкова близо до границите на общността?

коментара

ВМРО

Всяка неделя, 17.00 ч., ТВ България 24 – „Директно“ с Ангел Джамбазки

Публикувано

на

Гледайте всяка неделя от 17.00 ч. по Национална телевизия България 24 „Директно“ с Ангел Джамбазки.

коментара

Продължете с четенето

ВМРО

Атанас Стоянов: Бъдещото управление на Община Сандански трябва да бъде надпартийно

Публикувано

на

Роден и живее в Сандански – син, съпруг и баща

Образование – висше, специалност „Право”, СУ „Климент Охридски”

2003 -2007 год. – общински съветник в Община Сандански;

2008 – 2014 год. – Председател на Общински съвет Сандански

2011 – 2014 год. – два мандата Председател на Сдружението на Югозападните общини

От 2008 год. – до момента – Председател на НЧ „Отец Паисий – 1919 година” – град Сандански

От 2014 год. – до момента – народен представител в 43-то и 44-то Народно събрание

Всеки един от нас в ежедневието си прави своите житейски избори. Чрез тях се развиваме, работим, градим семейство и се стремим да живее нормално. Но има и други избори, отново важни за всеки, на когото не му е безразлично бъдещето на родното ни място.

Искрено се надявам да прочетете тези няколко реда, с които да Ви уверя, че Вие и Вашият избор сте важни.

Аз съм Атанас Стоянов.

В житейския си път, а и в пътя си на политик, през годините съм се стремял да бъда активен участник в обществения и културен живот на Сандански – вярвайки че политика може да се гради с човешко лице – близо до хората, при решаване на ежедневните им проблеми.

Предстоят избори за местна власт в Сандански. Тук заставам пред Вас и като кандидат за кмет на нашата община. По този начин всеки от Вас има възможност да направи своя личен избор – информиран, отговорен, разумен и смислен. Кампанията ми не е по-различна от моето ежедневие – открит и позитивен диалог с всеки, търсейки единението, а не конфронтацията. Защото общината дължи на гражданите си отворени врати – за добри идеи, за грамотни хора (доказани експерти) и за градивни решения.

Тук е мястото на общата ни мисия – да върнем загубеното доверие, с грижата на добри стопани да съградим града и общината ни. А това ще стане само тогава, когато се работи и с разум, и със сърце. Със сърцето на добрия стопанин, обещаващ най-важното – много работа и изхвърлил от речника си предизборните хитрини.

Не демагогия, а много и яка работа, енергичен екип, взаимен контрол и обратна връзка с всеки.

Заради това, на тези избори са ни нужни не емоция и политически пристрастия, а разум и воля, с които да съхраним всичко съградено от поколението на нашите родители, да го развием и да го надградим за идните поколения. За да бъде утрешният ден по-добър за всички ни, трябва да поставим устойчиви приоритети: младите ни хора да останат тук и да се реализират, работещите да бъдат удовлетворени от работата и доходите си, а родителите ни да бъдат спокойни за старините си.

Защото Сандански е нашият общ дом и родно място.

А родното място, майката и Отечеството не се избират – те се пазят, закрилят и обичат!

ОСНОВНИ НАСОКИ ВЪВ ВИЗИЯТА ЗА РАЗВИТИЕ НА ОБЩИНА САНДАНСКИ НА КАНДИДАТА ЗА КМЕТ НА ВМРО – БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ АТАНАС СТОЯНОВ:

➡️ Ускорено приемане на общ устройствен план на община Сандански

➡️ Реконструкция на съществуващи и изграждане на нови ВиК мрежи в община Сандански

➡️ Подобряване на условията за паркиране в централната градска част и на възлови места;

➡️ Основен ремонт и ускорено асфалтиране на бул. „Европа”

➡️ Оптимизиране на системата за сметосъбиране с редовни графици за извозване на битови и промишлени отпадъци във всички населените места (спешно закупуване на нови съдове за смет и справедливото им разпределение).

➡️ Облагородяване и озеленяване на междублоковите пространства във всички райони на града. Изграждане на детски и спортни площадки, места за отдих и почивка, обособяване на нови места за паркиране;

➡️ Периодично почистване на коритото на река Санданска Бистрица

➡️ Поетапно освобождаване на родителските такси в детските ясли и градини в общината и поемането на издръжката им от общинския бюджет;

➡️ Осигуряване на еднократна помощ при раждане на дете в семейство (при определени изисквания – образователен ценз)

➡️ Изграждане на нови детски площадки и обновяване на съществуващите;

➡️ Изготвяне и приемане на дългосрочна действаща стратегия за туризма в Сандански и региона

➡️ Изграждане на подвижна покривна конструкция на басейна в Плувния интернат;

➡️ Ускорено развитие на Мелник и региона.

➡️ Основен ремонт на Летния театър (подмяна на седящите места със седалки, изграждането на покрита сцена с нови режисьорски и командни пултове; обновяване на осветителните тела;

➡️ Създаване на общинско звено по сигурност

➡️ Подкрепа на местния бизнес чрез облекчаване на административни режими и тежести и обособяване на специализирано звено в общинска администрация, което да обслужване

❗️Купуването и продаването на гласове е престъпление и се наказва от закона.

коментара

Продължете с четенето
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

октомври 2019
П В С Ч П С Н
« сеп.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

ПОПУЛЯРНИ