Свържете се с нас

Новини

Започва поетапно асфалтиране на улиците  „Вардар“, „Дойран и „Шар Планина  в Благоевград,   временно ще бъде променен маршрутът по линия №7 от градски транспорт

Публикувано

на

От днес започва цялостно преасфалтиране на улица „Вардар“  в Благоевград. Тя е една от трите улици в района, които скоро ще имат изцяло нова настилка.  След ул. „Вардар“, ще бъде положен асфалт и по „Дойран“ и „Шар Планина“.

Заради ремонтите дейности временно ще бъде променен маршрутът по линия №7 от Градския транспорт.  Автобусите ще  спират при Областна дирекция по безопасност на храните и ще продължават да се движат по ул. „Славянска“ .

Община Благоевград апелира водачите на моторни превозни средства да не паркират на местата, предвидени за асфалтиране.

Ремонт ще бъде извършен от участъка при отбивката на ул. „Славянска“, по ул. „Дойран“ до Социалните жилища и обратно до новия светофар.

В края на месец юли 2019 г., кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов откри и шест напълно благоустроени улици в IV микрорайон. Това са „Ветрен“, „Роден край“, „Черно море“, „Съединение“, „Независимост“ и „Руен“. С благоустрояване на улиците бяха изградени и шест подпорни стени, които осигуряват безопасността на преминаващите автомобили, пешеходци. Изградени бяха нови тротоари и LED осветление. Обособени бяха и паркоместа и зелени зони.

По инициатива на кмета д-р Атанас Камбитов, през 2014 година, в IV микрорайон, бяха узаконени жилищата на стотици домакинства.

 

коментара

Новини

Много силно състезание на Димитър Грозданов

Публикувано

на

На 20 Октомври се проведе 8-ми кръг от Републиканския шампионат по мотокрос в град Айтос. В състезанието участваха 78 пилота от 16 клуба, които се бориха за отборната купа на Републиканския шампионат по мотокрос за сезон 2019г. Повече от 10 000 зрителя гледаха оспорваните битки на уникално създадена атмосфера.

Класовете МХ1 и МХ2 караха заедно на трасето в Айтос, но с отделно класиране за шампионата. Много силно състезание за Димитър Грозданов от МХ ТИЙМ СИМИТЛИ, който завърши на трето място на почетната стълбичка в клас МХ2 Junior.

коментара

Продължете с четенето

Новини

Кандидатът за кмет на Дупница инж. Методи Чимев гарантира мащабни инвестиции в инфраструктурата на Крайници и Червен брег

Публикувано

на

Десетки избиратели от селата Крайници и Червен брег се срещнаха с кандидата за кмет от ПП ГЕРБ на община Дупница инж. Методи Чимев и поискаха от него решения за проблемите на населените места. На двете срещи присъства и голяма част от листата със съветници, народният представител Радослава Чеканска, както и кандидатите за кметове от ГЕРБ в Крайници – Божидар Михайлов и в Червен брег – Славчо Динкин.

„Имам добра новина за вас. Сами можете да видите, че на сайта на Общината преди няколко дни е обявена обществената поръчка за подмяна на водопровода във вашето село. Осъзнавам, че водопроводът в Крайници не е подменян от десетилетия и затова селото изпитва проблеми с водата. Ето, че времето да решим този проблем дойде“, каза пред жителите на населеното място инж. Методи Чимев. Той допълни, че ефектът от изпълнението на предстоящия проект ще бъде двоен. „След като тръбите бъдат подменени, улиците, по които те вървят, ще бъдат преасфалтирани“, заяви Чимев.

Кандидатът за кмет на с. Крайници Божидар Михайлов изрази увереност, че ако му бъде гласувано доверие, ще работи в тясно сътрудничество с общинското ръководство в лицето на инж. Чимев и неговия екип. „На едно мнение сме с г-н Чимев: инвестициите в инфраструктурата са на първо място. От години почти не минава ден без в селото да се случи авария на водопреносната мрежа, но както чухте, решаването на този проблем е въпрос на месеци“, каза Божидар Михайлов.

Кандидатът за общински съветник от ГЕРБ Димитър Крекманов, който е роден и живее в Крайници, изрази убеждението си, че инж. Чимев и Божидар Михайлов ще работят в синхрон. „Методи Чимев многократно е избиран за кмет на годината в категорията средни общини, заради мащабните си инвестиции в инфраструктура. Божидар пък е млад човек, който искрено желае промяна към добро за нашето село и знае как да го направи“, посочи Крекманов, който бе общински съветник и в миналия мандат. За подкрепа към младия кандидат от ГЕРБ за кмет на селото призоваха също кандидат-съветниците Емил Станкев и Георги Наумов.

Досегашният председател на ОбС – Дупница и кандидат за съветник, Емил Гущеров бе категоричен, че е време Крайници да има млад, деен и амбициозен кмет, за да се случи някаква положителна промяна в населеното място. Той призова присъстващите да подкрепят с номер 43 в бюлетината кандидата на ГЕРБ за кмет на Крайници, листата със съветници и кандидата за кмет на община Дупница Методи Чимев.

Присъстващите на срещата крайничани поискаха да бъде решен и проблемът с разширяването на Гробищния парк.

„От осем години съм кмет, а досега не съм виждал в селото толкова много хора да се съберат на едно място“, обърна се към присъстващите в Червен брег Методи Чимев.

„Усещам, че хората в Червен брег този път са единни. Всички знаем какво е необходимо да се случи тук. Единни ли сме, ще го постигнем. Разделим ли се – нищо не правим“, каза кандидатът за кмет на населеното място Славчо Динкин.

Десетките присъстващи също повдигнаха въпроса с амортизирания водопровод в селото. „Поел съм ангажимент, че през следващите четири години ще решим проблема с водопровода и водоснабдяването в шестте големи села на общината. Сред тях е и Червен брег“, разясни Методи Чимев. „Да, и на мен ми се иска да решим всички проблеми със замах, но нека не забравяме, че тези проблеми не са от четири или дори осем години, а от десетилетия. Необходимо е и малко търпение. Нещата са пред финализиране“, поясни той.

От своя страна Славчо Динкин пое ангажимент да извърши необходимия ремонт на предоставеното от Oбщината помещение, така че то да се превърне в модерен пенсионерски клуб.

коментара

Продължете с четенето
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

октомври 2019
П В С Ч П С Н
« сеп.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

ПОПУЛЯРНИ