ПО ОРИГИНАЛЕН НАЧИН БЕ ОТКРИТА УЧЕБНАТА 2019/2020 ГОДИНА В ИНОВАТИВНОТО ТРЕТО ОУ „БРАТЯ МИЛАДИНОВИ“ – ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ

Лятото свърши, а с него си отиде и дългата лятна ваканция. Тази година датата на първия учебен ден е 16 септември. Денят, в който деца, родители и учители прекрачват с много вълнение и очакване прага на Трето основно училище „Братя Миладинови“ – мястото, разкриващо нови възможности за изява и познание.

В този празничен ден всички са развълнувани – и учители, и деца, и родители. Преподавателите, с трепет очакват да видят порасналите си ученици, а децата нямат търпение да се съберат отново със своите приятели, за да огласят затихналото през лятото училище със смях и игри. Техните родители стоят гордо изправени до тях, виждайки как смело децата им се втурват в класните стаи, за да трупат нови знания и да създават нови приятелства.

Първият учебен ден в Трето ОУ отново се превърна в истински празник! Отбелязаха го с песни, стихове, много веселие и прегръдки. След като бе издигнат националния флаг и бе изслушан химна на Р България, присъстващите се запознаха с мъдреците Знам и Мога, които пожелаха наслука на всички.

Тази година, в Трето ОУ, в първи клас ще тръгнат 56 ученици. Първият учебен ден за тях e  много специален. Въпреки че първите им стъпки в класните стаи бяха малко неуверени, погледите им блестяха безстрашно и любопитно и те смело прекрачиха  прага на училището.

„Чувствам се добре. Очаквам в училище да е хубаво“, коментира седемгодишната Вики Факова, която за първи път влиза в класната стая.

„Най-вълнуващият ден за нашите ученици! Сигурни сме, че ще се справим. Предизвикателствата са големи, но сме готови да ги посрещнем.“ – заявиха класните ръководители на първокласниците г-жа Емилия Москова и г-жа Мария Керина.

Кулминация на празничния ден бе словото на директора на училището. С гордост и уважение към труда на ученици, преподаватели и родители, г-жа Мариана Халачева отправи своето послание към всички: „Скъпи ученици, родители, колеги и приятели на Трето ОУ,

Нека всички заедно чрез толерантност и взаимоподкрепа да продължим да правим нашето бъдеще по-добро, защото успяваме тогава, когато сме заедно. Всяко ново начало носи в себе си обещанието, че хубавото предстои. Нова учебна година, нови вдъхновения и още по-големи успехи!

Нека посрещнем предизвикателствата на новата учебна 2019/2020 година смело и решително!

Желая на всички ученици здраве, мотивация за постижения и борбеност, а резултатите няма да закъснеят.

Пожелавам ползотворна, безпроблемна и пълноценна учебна година!“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене