Свържете се с нас

Светско

ПО ОРИГИНАЛЕН НАЧИН БЕ ОТКРИТА УЧЕБНАТА 2019/2020 ГОДИНА В ИНОВАТИВНОТО ТРЕТО ОУ „БРАТЯ МИЛАДИНОВИ“ – ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ

Публикувано

на

Лятото свърши, а с него си отиде и дългата лятна ваканция. Тази година датата на първия учебен ден е 16 септември. Денят, в който деца, родители и учители прекрачват с много вълнение и очакване прага на Трето основно училище „Братя Миладинови“ – мястото, разкриващо нови възможности за изява и познание.

В този празничен ден всички са развълнувани – и учители, и деца, и родители. Преподавателите, с трепет очакват да видят порасналите си ученици, а децата нямат търпение да се съберат отново със своите приятели, за да огласят затихналото през лятото училище със смях и игри. Техните родители стоят гордо изправени до тях, виждайки как смело децата им се втурват в класните стаи, за да трупат нови знания и да създават нови приятелства.

Първият учебен ден в Трето ОУ отново се превърна в истински празник! Отбелязаха го с песни, стихове, много веселие и прегръдки. След като бе издигнат националния флаг и бе изслушан химна на Р България, присъстващите се запознаха с мъдреците Знам и Мога, които пожелаха наслука на всички.

Тази година, в Трето ОУ, в първи клас ще тръгнат 56 ученици. Първият учебен ден за тях e  много специален. Въпреки че първите им стъпки в класните стаи бяха малко неуверени, погледите им блестяха безстрашно и любопитно и те смело прекрачиха  прага на училището.

„Чувствам се добре. Очаквам в училище да е хубаво“, коментира седемгодишната Вики Факова, която за първи път влиза в класната стая.

„Най-вълнуващият ден за нашите ученици! Сигурни сме, че ще се справим. Предизвикателствата са големи, но сме готови да ги посрещнем.“ – заявиха класните ръководители на първокласниците г-жа Емилия Москова и г-жа Мария Керина.

Кулминация на празничния ден бе словото на директора на училището. С гордост и уважение към труда на ученици, преподаватели и родители, г-жа Мариана Халачева отправи своето послание към всички: „Скъпи ученици, родители, колеги и приятели на Трето ОУ,

Нека всички заедно чрез толерантност и взаимоподкрепа да продължим да правим нашето бъдеще по-добро, защото успяваме тогава, когато сме заедно. Всяко ново начало носи в себе си обещанието, че хубавото предстои. Нова учебна година, нови вдъхновения и още по-големи успехи!

Нека посрещнем предизвикателствата на новата учебна 2019/2020 година смело и решително!

Желая на всички ученици здраве, мотивация за постижения и борбеност, а резултатите няма да закъснеят.

Пожелавам ползотворна, безпроблемна и пълноценна учебна година!“.

коментара

Светско

Петковден е! Какви са традициите и обичаите днес

Публикувано

на

На днешния ден – 14 октомври, православната християнска църква посвещава на преподобна Параскева или Петка Българска

Петковден е един от големите народни празници, с които българите отбелязват края на топлото време и настъпването на зимата.

Обикновено на Петковден става и заплождането на домашните животни, известно сред народа като “мърлене” или “овча сватба”.

Докато трае заплождането, жените не бива да подхващат никаква работа – не плетат и не шият, не перат и не месят тесто, за да се роди здрав и пъргав добитък. Затова пък след оплождането на овцете те изпичат пресни пити, които раздават помежду си из махалата.

Зимният Петковден не е само празник в чест на св. Петка (Параскева) като закрилница на децата, но и дава началото на почитта към покровителя на семейството и рода.

Научете повече за поверията и традициите на Петковден в галерията горе.

Имен ден празнуват всички, носещи имената Петко, Петка, Петкан, Петра, Петрана, Петрина, Петрия, Петричка, Петкана, Пенко, Пенка, Параскев, Параскева, Парашкев, Парашкева, Паруш, Кева.

коментара

Продължете с четенето

Хороскоп

Хороскоп за 14 октомври

Публикувано

на

ОВЕН

Неприятно впечатление ще остави понеделник у вас и вероятно грижите ви като начало ще бъдат у дома. Причините ще бъдат различни при отделните представители, но могат да се обобщят в три групи. Едни от вас ще срещнат силна съпротива вкъщи във връзка с желанието им да реализират своя идеал. При други личната изява ще ги тласне към измама, която ще се разкрие.

ТЕЛЕЦ

Телците имат добри шансове днес за постигане на успех, но в много случаи само ще се лишат от него, поради прекалената им мнителност за материалната изгода. Бъдете по-малко подозрителни към своите партньори. В службата сега може да възникне крайно неприятна ситуация, свързана с преднамерените ви действия за получаване на придобивка.

БЛИЗНАЦИ

В понеделник са налице всички условия, за да проявите сдържаност откъм ваши приятели, които ще ви предложат свой план и те ще искат да го подкрепите и дори да вземете участие в него. Днес звездите са в неблагоприятно разположение за контактите ви с приятели и рискувате при осъществяването да останете разочаровани.

РАК

Започвате с лошо настроение първия делничен ден, но няма да трябва много, за да повдигнете духа си до необходимото ниво. За тази цел най-много ще ви помогнат приятелите, с които днес се очертава да имате ползотворни контакти. Бъдете внимателни с парите си – сега те ви създават проблеми и до голяма степен са първопричина за мрачното настроение.

ЛЪВ

Продължават да ви притесняват някои проблеми, върху които разсъждавате и търсите път за разрешаването им. Начини има и възможността да го използвате няма да закъснее с появяването си. Във всички случаи тя ще донесе облекчение, макар че няма да отговаря на максимата: и вълкът сит, и агнето цяло.

ДЕВА

В понеделник много от вас ще доминират с лична сила и авторитет в контактите си, както и на работното място. Все пак не бива да спекулирате с някои предимства, които част от вас притежават, защото е твърде възможно в скоро време ситуацията да се промени и даже да настъпят неприятности. За да избегнете конфликти с любовния си партньор, бъдете много внимателни.

ВЕЗНИ

Седмицата започва добре за Везните. Тя им предоставя още в понеделник възможности за осъществяване на личните им намерения. Денят е много благоприятен за инвестиране на капитал чрез посредничество на вашите съдружници. За някои от вас работното време ще донесе известни притеснения поради невъзможност напълно да се справите с всекидневните задължения.

СКОРПИОН

Понеделник е ден за действие и много от Скорпионите ще имат утежнена програма. Ще се наложи да присъствате на няколко места и това изисква стриктно спазване на програма. Добри контакти ще имате сега, а също и по-големи възможности за лична реализация. В службата ви позицията е по-негативна и някои от вас може да стигнат до сериозни противоречия с околните.

СТРЕЛЕЦ

Стрелците са амбицирани за действия в понеделник и най-успешната им изява ще бъде на професионалното поле. Имате много добри възможности за морални или материални придобивки. Понеделник ще ви зарадва с ново отношение, по-благоприятно от досегашното. Някои от вас ще имат лични неудобства, които в дадения случай могат да означават и лошо здраве.

КОЗИРОГ

Перспективите в понеделник са добри за Козирозите. Но в повечето случаи ще ви липсват възможности, за да ги осъществите на практика. Днес поемате много ангажименти, които едва ли ще реализирате на практика. Труден ден ще имат бизнесмените, при тях са вероятни противоречия със съдружниците. Пазете от сблъсъци с влиятелни мъже на работното място.

ВОДОЛЕЙ

Доста трудно ще ви бъде днес да установите баланс между служебните си задължения и личните намерения, но трябва да се примирите, че понеделник не ви дава голяма свобода. Някои от вас имат намерение да назначат среща с шефа си с искане за по-високо заплащане. Опитайте се да забравите за това желание, звездната обстановка не ви обещава успех. С повече отговорност се отнасяйте към домашните разногласия, колкото и да са големи, нещата са поправими.

РИБИ

Първият работен ден от седмицата ще сблъска няколко представители на Риби с непреодолими трудности, а за всички професионалният ден изисква максимални усилия. Извън работното време денят ви носи доста предимства и успешни контакти. Силна е позицията ви за действие по административна линия. Днес ще ви бъде трудно да осъществите някои решения. В емоционалната сфера изпъкват приятни преживявания и повечето от вас ще се чувстват удовлетворени.

коментара

Продължете с четенето
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

октомври 2019
П В С Ч П С Н
« сеп.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

ПОПУЛЯРНИ