Как да се подготвим за есента

Лятото вече отмина и дойде моментът, в който трябва да се приготвим за посрещането на следващия сезон, а именно есента. За повечето хора, есента е ужасен сезон – слънцето се скрива, времето захладнява и вали често, децата не могат да играят по цял ден навън, започват училище и т.н. Есенните месеци като цяло са скучни, но нека не забравяме, че те до голяма степен ни подготвят и за наближаващата зима, когато всичко става още по еднообразно.

Вместо да чакате с нетърпение есента да отмине, просто се подгответе да я посрещнете и й се насладете. Ето няколко съвета как да го направите:

  • Настройте се за мрачно и дъждовно време и се опитайте да привикнете бързо с него

Времето през есенните месеци е наистина малко непредвидимо и в повечето случаи дъждовно и мрачно, но нека не забравяме, че точно през тях можем да си отдъхнем от летните жеги и да се настроим за студовете. Вместо да се надявате за още ден или два слънце, просто се настройте психически за настъпващата промяна във времето, това ще ви помогне да я понесете и привикнете с нея по-лесно.

За да ви бъде възможно най-лесно да свикнете с есенните метеорологични условия, просто още от сега си пригответе по-дебели и плътни дрехи, якета и затворени обувки и когато излизате рано сутрин или късно вечер, когато навън вече е хладно, просто носете някои от тях.

Шопингът също е добър вариант, за да се предразположите за наближаващата есен. Излезте на покупки и си купете ново яке, обувки или дрехи, защото след това няма да имате търпение да дойде есента, за да излезете с тях.

  • Започнете да цените есенната природа

Есента е един изключително цветен и красив сезон. Листата пожълтяват и окапват, пред нас се откриват изключително красиви гледки. Просто излезте сред природата, насладете и се, вземете фотоапарат и заснемете всичко, което ви харесва. Не забравяйте и мигриращите на ята птици, които също могат да бъдат много красива гледка и обект на невероятни фотографии.

  • Дори и малчуганите имат какво да правят…

Ако имате деца, за които есента не е нищо повече от скучен и досаден сезон, можете да ги изведете на разходка навън или в парка. Съберете им голям куп с паднали листа и ги оставете да скачат в тях, да ги разхвърлят наоколо и да си играят, така, както на тях им е интересно. Просто се уверете, че в купчината с листа няма камъни или други опасни за здравето неща и че листата не са мокри, защото прането после ще е доста трудна задача.

  • Есента е сезонът, когато се събира реколтата

Ако имате овощна градина, есенното време е момента, в който да я оберете. Запретнете ръкави и започнете със събирането на реколтата, а ако градината е прекалено голяма, вземете и любимите хора с вас, за да ви помогнат. Ябълките и тиквите са едни от най-разпространените есенни плодове, така че можете да си приготвите изключително вкусни десерти с тях, например пайове.

  • Настройте се празнично

Наистина, през зимата има повече празници, но и есенното време има какво да ни предложи. Настройте се празнично, защото именно тогава е така харесваният от децата празник Хелоуин, а освен него хората празнуват още Деня на благодарността, Деня на труда и много други.

Не забравяйте и за множеството фестивали, които се организират през есента, особено един от най-известните – Октоберфест.

  • Харесвате ли риболова?

Повечето запалени рибари знаят, че есента е най-подходящият сезон за риболов. Тогава метеорологичните условия са много добри и рибата кълве повече. Ако не сте ловили риба скоро и ви се ходи, есента е точният сезон за това.

Есента може да се окаже доста приятен сезон, стига да погледнете по-оптимистично на нещата. Старайте се да не бъдете предубедени и винаги да намирате начин да разпускате и да се забавлявате, независимо дали е лято или есен.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене