Поздрав по повод първия учебен ден от Стефан Апостолов – Народен представител от 44-то Народно събрание

Скъпи учители, родители и ученици,

Честит първи учебен ден!

Днес пред вас се отварят нови, непознати хоризонти, независимо дали прекрачвате училищния праг за първи път, или за поредна година.

Скъпи ученици,

На Вас, предстои да изкачите следващото стъпало по пътя към духовното си съзряване, пожелавам неуморност и постоянство в науките, не губете устрема и желанието си да научавате повече, защото знанието е сила! То разширява взора и дарява способността на онези, които го притежават, да виждат неща невидими за очите.

Уважаеми учители,

Обръщам се към Вас, с целия респект, който изпитвам към учителската професия и благодаря, че Ви има! Обръщам се и като родител – поверяваме Ви отново децата си, за да ги напътствате и вдъхновявате. Помагайте им да се изправят, когато паднат духом. Показвайте им правилната посока и не ги оставяйте на духовната леност. Да, тази задача не е лека, но всеки, който е избрал призванието „учител“ е дал обет да не прекланя глава пред трудностите на ежедневието, да се справя с предизвикателствата в името на една по-висша цел – духовното ограмотяване на бъдещето на България – нашите деца.

Уважаеми родители,

Поощрявайте любопитството на Вашите деца, създавайте им усещането, че знанието е ценност. Опитвайте се да намирате свободни моменти, за да споделяте с тях удоволствието от наученото или радостта от преодоляването на трудна задача. Бъдете до тях по пътя на израстването им като знаещи и мислещи хора.

Стефан Апостолов 

Народен представител от 44-то Народно събрание

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене