ВМРО иска твърда ръка на улицата в София

ВМРО подготвя регистрация в ЦИК за участие в местните избори. Воеводите със сигурност ще се явят самостоятелно с кандидат за кмет, листа за общински съветници и кандидати за кметове на райони и села.

Карлос Контрера е фаворит за водач на листата от общински съветници, след него е председателят на ВМРО-София Владимир Митов. Със сигурност Контрера няма да е кандидат за кмет на София. На 10-и септември ВМРО ще решава кой от останалите две номинации да бъде кандидатът им за кмет на Столична община – министърът на отбраната и вицепремиер Красимир Каракачанов или евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки.

Както вече заяви Карлос Контрера „балотажът в София не е задължително да е между две жени“. Според Контрера София се нуждае от силна мъжка ръка, която да сложи ред по улиците. Гражданите не се чувстват спокойни. Битовата престъпност е най-големият бич, който тормози хората.

Ясни са вече и кандидатите за кметове на райони – в Панчарево ВМРО залага на бившия командир на поделението в Горна баня полк. Румен Войчин, общинските съветници Димитър Антов и Виолета Тодорова ще се борят за кметове съответно на районите „Връбница“ и „Илинден“. Нотариусът Илиян Ризов влиза в съревнованието за кмет на район „Възраждане“. В район „Подуяне“ ВМРО издига предприемача Одисей Спасов, в „Люлин“ кандидатът за ВМРО ще е експертът по транспорт Георги Желязков.

Общинският съветник Карлос Контрера от ВМРО в СОС заяви по телефона за „7DniBulgaria.bg“:

Влизаме в кампания, която ще бъде кървава, но ВМРО ще запази добрия тон. Няма да прекрачваме в тона на личните обиди и компроматите. Софиянци избират кмет и общински съвет за четири години. Това, че някой сега в кампанията е креслив, не значи нищо. Много от хората, които днес претендират да ни управляват, дори не са чели закона за местната власт, една част няма и да го прочетат никога. Така че да проявим разум, в противен случай София ще получи за четири годни едни натискачи на бутони, които дори не си четат докладите, които гласуват.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене