Дървен кенеф построен за 13 500 евро може да сдобие бившия кмет на Гърмен, Ахмед Башев с ново обвинение? СНИМКА!

Златният дървен кенеф на Башев построен с за 13500 евро!

Златният дървен кенеф на Башев построен с за 13500 евро!

Изградената с пари от Европейския съюз ектопътека, свързваща селата Горно Дряново, Ковачевица и Скребатно, може да сдобие с второ обвинение бившия кмет на Гърмен и депутат от ДПС – Ахмед Башев, научи иксклузивно Топ Преса.

Добилата скандална слава екопътека е една от проявите, посветени на 10-годишния юбилей на Община Гърмен, в далечната 2009 година.

Екопътеката в Гърменско бе направена по проект на стойност над 132 000 евро по програма на Европейския съюз, С КОИТО ПАРИ бАШЕВ НАПРАВИ ЕДНА ДЪРВЕНА ТОАЛЕТНА, МОНТИРА ДЕСЕТИНА ТАБЕЛИ  И ДВЕ БЕСЕТКИ, ДЪРВЕНИ ПАРАПЕТИ И ПРОЧИСТВАНЕ НА ГОРСКИ ПЪТИЩА. Проектът бе изпълнен преди около девет години, но заради множество сигнали за неправомерно разходване на средствата, бяха извършени специализирани проверки, които все ощ есе въргялят из бюрата на исституциите.

Недоброжелатели и мои врагове тръбят, че съм похарчил парите едва ли не само за една гола дървена тоалетна на „Бивака“ при архитектурното село Ковачевица. Трябва обаче да се знае, че по голяма част от парите за екопътеката бяха по договор насочени към така наречените „меки мерки“, а именно за обучение на хора, издаване на рекламни туристически брошури и за занаятчийска работилница в село Дъбница и за изграждане на артцентър в Гърмен. Построени бяха беседки, мостови съоръжения и други туристически атракции, поясни тогава Ахмед Башев. „Нека проверяват. Аз не се притеснявам. Проектът с пари на ЕС е изпълнен, но политическите ми опоненти не престават да пишат доноси“, заяви категорично Ахмед Башев. Местни жители н не скрита опозиционна насоченост към Башев, обаче питат днес, къде са „обучените хора“ с над 200 000 лева пари, къде е занаятчийската работилница в Дъбница, щото от онзи ден на интервют она Башев до ден днешен никой не я видял. Информирани сме че се готви да се внесе питане до ред институции, до къде стигна проверката за „златния дървен кенеф“ на Башев, защото таказателната давност за извършените деяния изтича тази година и било време да се активира разследване, което според вносителите ще стигне до обвинение.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене