Свържете се с нас

Здраве

Време за ваксини: Усложненията от грипа – опасни!

Публикувано

на

Атакуват ни четири познати щама, с леки изменения

Сега е времето на ваксините. Усложненията от грипа са много опасни. Мерките трябва да се вземат преди да е дошъл сезона на грипа.

Обикновено той започва през ноември, а пикът е през януари. Очакват ни обичайните четири щамове, с леки изменения”. Това заяви проф. Тодор Кантарджиев от Националния център по заразни и паразитни болести по повод предстоящия сезон на вирусите пред Нова тв.

По думите му грипната ваксина има трайност около година и половина. „Това обаче не значи, че е невъзможно да се разболееш. Ваксината намалява възможността да се заразиш, но не я премахва напълно. Тя помага да прекараш по-леко болестта“, допълни Кантарджиев.

Професорът препоръчва хората да мият ръцете си често и да ползват антибактериални кърпички.

Петя Славова

dnes.bg

коментара

Здраве

Ивелин Иванов: За седем минути чрез среброто се елиминират 650 вируса и бактерии

Публикувано

на

Ивелин Иванов е специалист по класическа научна радиестезия, по рекреация и психолог.

Той е създател и управител на Центрове за радиестезични услуги и рекреация, като от 1990 г. се занимава професионално с неутрализирането на вредните енергийни излъчвания и въздействия в различните им естествени, изкуствени и смесени разновидности.

От много богатата лична и професионална биография на радиестезиста Ивелин Иванов ще споменем само това, че в детството и юношеството си се е занимавал активно със спорт, но впоследствие се отдава изцяло на радиестезията.

Изкарал е редица курсове, в т.ч. при френски, руски и немски специалисти; има авторски публикации за радиестезията, природолечението и езотериката; организатор и участник в Международен симпозиум по парапсихология; правени са изследвания за въздействието на създадените от него биостимулатори – неутрализатори и катализатори чрез различна апаратура на няколко места в чужбина. И още много други изяви.

– Г-н Иванов, в какво се изразява радиестезията и какви други методи за анализ, диагностика и лечение прилагате? 

– Радиестезията е физикална наука, която борави с вълни и на същия принцип, както се откриват минерали, метали и води, се работи и с човешкия организъм и структура.

Радиестезията има няколко дяла, аз съм специалист по класическа научна радиестезия – това е един много особен дял, който като цяло, е запазен и се работи основно в България. Вече почти 30 години се занимавам с радиестезия, освен това съм специалист по рекреация.

Да обясня – всичко в сферата на възстановяването е рекреация, т.е., всички масажни, спа и уелнес процедури. Иначе съм психолог, занимавам се и с хипноза и хипнотерапия. Много и различни методики се използват, но радиестезията винаги е водеща в началото.

Защото става дума за много специфичен диагностичен метод, който може да даде основата на всякакви въпроси. Всъщност, основният постулат на науката радиестезия е, че всичко материално излъчва и приема вълни.

Какъвто и конкретен въпрос да се зададе, ако той е зададен конкретно и ако имаме свидетел на търсеното от нас нещо, може да се използва и да се направи анализ.

Като казвам „свидетел”, имам предвид че това може да е коса от човека, снимка и т.н. Но не е само това, радиестезията предоставя неограничени възможности за използване.

– Как помагате на хората с различни заболявания и състояния?

– При мен подходът е цялостен, т.е., не се занимавам с откриване на болести или уточняване на определени състояния, това могат да го правят лекарите.

А аз, както казах, съм психолог. Реално, тук подходът е холистичен, т.е., подхожда се конкретно към цялостното състояние на човека.

Ако трябва да съм по-конкретен, първо се прави радиестезичен анализ, който всъщност, уточнява физическото, психическото и емоционалното състояние на дадената личност. Уточнява се има ли някакви външни преднамерени негативни въздействия и влияния, както и възможностите за естествени, изкуствени и смесени въздействия.

Т.е., какво се получава като общ статус. И на тази база вече се прави една картина, по която се изяснява как е най-добре да се процедира в определения случай. За тези 30 години през моите офиси са минали над 115 хиляди души – всякакви случаи от различно естество.

– Г-н Иванов, по какъв начин неутрализирате вредните негативни излъчвания и въздействия?

– Прилагам мои методики, имам запазени марки за Европа. Най-простичко казано, те са цяла гама от продукти – биостимулатори, неутрализатори, катализатори, енергийни коректори. Но пак е много специфично. Днес например, ми се обаждаха хора от Америка да ме питат мога ли да въздействам на тези нови излъчвания, които са от мрежите на мобилните устройства.

 -Можете ли да въздействате?

– Ние сме произвели продукт още преди 10-12 години – стикери, които изчистват електромагнитни въздействия и влияния.

Оказа се, че не са толкова известни в България, просто защото нямам физическото време и не съм се заел да ги направя популярни. На практика обаче се оказа, че тези стикери изчистват не само електромагнитни въздействия и влияния, те могат да направят много повече.

– В една публикация казвате, че среброто не само предпазва от болести, но и лекува. Разкажете накратко.

– Не само среброто, а и златото, както и медта също имат положителни свойства.

Но специално среброто има силно изразени бактерицидни свойства, навсякъде в интернет може да се види за начините, по които действа колоидното сребро.

Реално погледнато и буквално казано, само за 6-7 минути чрез среброто могат да се елиминират около 650 вируса и бактерии, което съответно води до стабилизиране като процес. Работи се с няколко такива продукта.

При всички положения обаче трябва да се изясни подходяща ли е дадената личност за съответната процедура или продукт./zdrave.to

 

коментара

Продължете с четенето

Здраве

Здравословно с Цветелина Хаджиева: Храната и емоциите

Публикувано

на

Храната ли е начинът да се справиш с негативните преживявания и състояния? Това ли е единственият вътрешен ресурс, с който разполагаш, за да се противопоставиш? Уважаваш ли се? Обичаш ли се? Ужасяваш ли се, че храната надделява над теб? Съвсем наскоро, в България, започна да се прокрадва едно определение, чийто симптоми носят много хора, но все още малцина знаят, че това е психическо състояние, част от общата психиатричната картина на хранителните разстройства – емоционалното хранене.

Или казано още с други думи, емоциите те карат да ядеш. Това е едно особено, интензивно състояние, което макар да носи краткотрайно облекчение и успокоение, все пак води понякога до доста сериозни психически и физически проблеми, особено в случай на последващо компенсаторно поведение, свръх тегло, силно занижена самооценка, депресия и т.н. За хората, хранещи се емоционално, храната е единственото „спасение”, за да се справят със стреса, негативните преживявани, разочарованието, самотата. Храната за тях е най-бързият и достъпен начин да почувстват успокоение, колкото и малотрайно да бъде. Но след това настъпва вината, самосъжалението и страданието от това, че са проявили слабост.

Емоционалното хранене е един порочен кръг на загуба на контрол, който се превръща в модел на поведение и който „гарантира временен изход”. Установява се като вреден навик, който автоматично се активизира в труден момент като ответна реакция на напрежението, което изпитва човек. Емоционалното хранене е загубата на връзка със собственото тяло. „Гладът” се поражда по неестествен и не биологичен начин, където човек се храни, за да потуши негативната емоция. Редица изследвания в тази област сочат, че това е психологично състояние, което няма връзка със затлъстяването и изследователите предполагат, че то е така да се каже „вторичен продукт” от неудовлетворена емоционална потребност в детството. В случая храната играе ролята на компенсаторно средство за получаване на емоционално удовлетворение, което носи временно запълване на „празнота”. Това запълване е ефимерно, фалшиво, и все пак човек избира него, в стремежа си да задоволи нуждите си.

Емоционалното хранене има символично значение. Човек се „пълни” за да се почувства изпълнен с нещо, което да му донесе задоволство, пълнота, наслада. Не случайно човек е подвластен и непрекъснато повлечен от стремежа си да задоволява различните си потребности, които направляват поведението му. Борбата с емоционалното хранене е не лека, но това не е борба с храната само и единствено, а борба с теб самия. Тази борба трябва да се изразява в стремежа за постигане на вътрешен баланс, хармония, единство, които да носят спокойствие, увереност, сила, сигурност…., като реалистично упование и изграждане на адекватни копинг стратегии за рационално и ефективно справяне с вътрешните и външни конфликти.

И да, с не малко основание наистина може да се твърди за евентуален емоционален дефицит в периода на детството, където семейната среда и най-близкото обкръжение играят ключова роля в развитието и оформянето качествата на личността, които след това стават водещи във формирането на характера и определят социалното израстване и адаптиране на личността. Затова не трябва да се подценява детството период на развитие на „малкия човек, който не разбира нищо”. Напротив дори! Детската психика тогава е най-ранима, способна да реагира по особено травмиращ начин спрямо негативни обстоятелства, колкото и несериозни и неоснователни да се струват на възрастния. В тази връзка Александър Дюма-син, казва, че детето е малко, но въпреки това в очите му е събран целия свят!

Вестник “ Топ Преса “

коментара

Продължете с четенето
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

октомври 2019
П В С Ч П С Н
« сеп.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

ПОПУЛЯРНИ