Свържете се с нас

Таблоид

Напълно обновено е вътрешно отделение на болницата в Разлог

Публикувано

на

В процес на изпълнение е газифицирането на цялата болница със средства на общината

Днес официално прерязаха лентата на поредната инвестиция в здравната инфрастуктура в община Разлог.

Средствата за ремонт и пълна реконструкция на медицинското звено са осигурени от общинската хазна.

Всички стаи са реновирани, разширени вратите за свободното и безпроблемно преминаване на пациенти с колички и специлизирани легла.

Извършено е цялостно обновяване и освежаване на стаите за лежащо болни, смяна на дограма и монтиране на специализирана антибактериална настилка в стаите, както и направа на допълнителна стая и подмяна на ел. инсталация.

Отделението е не само с нова визия, но и осигурена модерна, удобна и функционална среда за лечение на болните.

В процес на изпълнение и на още една важна инвестиция в болницата в Разлог – газифициране на МБАЛ отново със средства от община Разлог.

Газификацията на болницата ще доведе до двоен ефект – не само намаляване на фините прахови частици от употреба на друг вид гориво, но и икономия на ресурс и рационално ползване на енергията.

Така извършените планирани действия за подмяна начина на отопление, подмяна на дограма и саниране ще доведат до изпълнение на едно от водещите ни намерения за цялостна подмяна на стандарта на здравното заведение в Разлог.

Завеждащият на Вътрешно отделение д-р Валентин Пелтегов информира, че извършеният ремонт е от огромно значение за подобряване на качеството на лечение и обслужване за болните във Вътрешно отделение. Болницата в Разлог е лечебно заведение, което се ползва от повече от 60 000 жители на четири общини – Разлог, Банско, Белица и Якоруда.

„Годишно през Вътрешно отделение, което можем да наречем „гръбнакът“ на МБАЛ Разлог преминават около 1 200 пациенти, от които голяма част и по спешност. С обновяването и разширението на стаите се надяваме да отговорим още по-качествено на нуждите на пациентите. Тук в това отделение се генерират много сложен профил от диагнози“ , коментира още д-р Пелтегов. Осигурени са 12 пътеки финансирани по НЗОК – по сърдечно-съдови болести, пулмология и нефрология, както и ендокринология.

Ръководството на община Разлог има ясна цел и програма за модернизиране и подобряване условията за лечение и обслужване на болните в МБАЛ Разлог. Вложени са много инвестиции в инфраструктурата, в медицинската техника, модернизирането на отделенията и мн. други.

Със средства от предсъединителните фондове и със средства на общината се повиши значително качеството на медицинските услуги на МБАЛ Разлог. Поетапно през последните години със средства от общината бяха ремонтирани Детско отделение, Родилно и АГО отделение, Хирургично отделение, и това , което остава е Неврологично отделение и кухненския блок на здравното заведение. Съвместно с ръководството обмисляме програма за привличане на медицински кадри.

На събитието днес – откриване на обновеното Вътрешно отделение присъства председателят на общинския съвет д-р Мария Копанарова, д-р Божидар Велев управител на МБАЛ Разлог, д-р Радка Божикова завеждаща Родилно и АГО отделение, д-р Христо Георгиев завеждащ Хирургично отделение, както и лекари от Неврологично, отделение д-р Радко Тумбев завеждащ отделение по физиотерапия и рехабилитация, медицински работници.

Водосвет отслужи отец Димитър Белчин.

Община Разлог направи специален подарък на отделението – икона на св. Богородица – с пожелание да носи закрила и упование на болните, техните близки и всички работещи във Вътрешно отделение на МБАЛ Разлог.

E79

коментара

Новини

Тъжна вест: Почина професор Вучков

Публикувано

на

„Преди малко, на 83 годишна възраст във военна болница почина професор Юлиан Вучков.“ За тъжната вест съобщи журналистът Мартин Карбовски на личния си профил във „Фейсбук“. „Бог да те прости, професоре, за мен беше разкош да те познавам. Пиша тази жалейка със ясна цел – след като напоследък нашият екип се грижеше за професора (благодарим ви Алина и Виктор !) днес ние се питаме дали ще има кой да организира изпращането му. Надяваме се да не останем сами в тая трудна задача. Просто защото не знаем какво да правим“, написа още той.
Юлиан Вучков е роден на 31 януари 1936 г. в град Варна. Работи дълги години в Канал 1 (в предаването „Всяка неделя“), 7 дни ТВ, където създава рубриката „Храна за душата“ – предаване, посветено на проблемите и философията на човешкото съществуване.
Първото си предаване „Ум робува, ум царува“ води по Канал 2001 в продължение на три години. По-късно води култовото предаване „Размисли и страсти“ по телевизия СКАТ.
До февруари 2009 г. Вучков е водещ на предаването „Времена и нрави“. Предаването е на живо, гостуващите музиканти свирят и пеят на живо, без плейбек или сингбек. Води рубрика „Посланията на Юлиан Вучков“ във „Вестник за жената“.
В края на февруари 2009 г., Юлиян Вучков е отстранен от телевизия ТВ2, както и неговото предаване „Времена и нрави“ е свалено от ефир. Впоследствие е преместено в телевизия ББТ, където се излъчва за 4 месеца, а впоследствие напуска канала.
Вучков продължава да работи в Нова телевизия в предаването „Здравей България“ като „Морален наблюдател“ един път седмично, в което 10 минути той дискутира относно морала в обществото.
От 7 септември 2010 г. стартира предаването „Времена и нрави“ по телевизия „Канал 3“.
През март 2012 г. напуска Канал 3 заради получени по-добри предложения от други телевизии. През 2013 г. се подвизава в предаването „Гореща точка“.
През март 2014 г. предаването му „Времена и нрави“ е преместено в телевизия Евроком.
През 2017 г. Евроком снима документалния филм за Юлиан Вучков „Студиото на живота“.

коментара

Продължете с четенето

Новини

Батман стана на 80 години

Публикувано

на

Прожектираното лого на популярния комиксов супергерой Батман се появи по сградите на 13 града по света, сред които фигурираха Мелбърн, Токио, Йоханесбург, Берлин, Ню Йорк и др., предаде ДПА.

Тази чест беше оказана на Тъмния рицар по повод неговата 80 годишнина. Той за пръв път се появява в 27-и брой на поредицата „Детектив комикс“ през 1939 година.

Характерното лого на Батман беше прожектирано и на фасадата на зданието в нюйоркския квартал Бруклин, където се е помещавала захарната фабрика „Домино шугър“, а финалът беше направен с осветяването на символа върху студиото на „Уорнър Брос“ в Калифорния.

В съобщение за медиите от издателството „Детектив комикс“ съобщиха, че са координирали отбелязването на юбилея с много издатели, книжарници и училища по цял свят.

От появяването си преди 8 десетилетия Батман се превърна в един от най-популярните комиксови супергерои.

Той вдъхнови голям брой филмови продукции, като в неговия образ се превъплъщаваха известни актьори, сред които фигурираха имената на Адам Уест, Джордж Клуни, Крисчън Бейл и др.

коментара

Продължете с четенето
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

септември 2019
П В С Ч П С Н
« авг.    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

ПОПУЛЯРНИ