Роднини и приятели на Отвертката излизат на протест в София

Отверката

Приятели и роднини на убития Николай Радев-Отвертката излизат на нов, по-мащабен „поход за справедливост“.

Подобно бяло шествие събра над 100 души в родния град на младежа – Дупница, ден преди рождения ден на Отвертката – 22 юни. Тогава те извървяха пътя от заведението, в което беше наръган до болницата, в която издъхна.

27-годишният Радев почина след скандал и сбиване със стоматолога Владимир Карастоянов синовете му – анестезиологът Николай и Иван, в заведението „Колата“ в Дупница. По-късно срещу тримата беше повдигнато обвинение по член 115 от Наказателния кодекс – за умишлено убийство, извършено в съучастие.

Поредното шествие е планувано за 14 септември и се организира отново в социалната мрежа.

Новото е, че ще се проведе в София, където се очаква да се включат и други граждани, които не познават убития младеж, но които не смятат, че проблемите, ако има такива, трябва да се решават с цената на човешки живот.

Освен това, шествието ще бъде в памет не само на Николай Радев, но и на Димитер Карталски и Емил Попов.

И трите случая разбуниха обществото, а роднините няма да мирясат докато не получат справедливост за погубените животи на своите деца.

Димитер Карталски бе убит няколко дни след Николай Радев – на 14 март т.г., в столичния квартал „Княжево“.

В злополучния ден младежът отивал на тренировка, малко след 14 часа, когато е блъснат. Ударът е толкова силен, че Димитер първо се удря в крайпътно дърво и след това пада на 23 метра от мястото на инцидента. Малко по-късно умира в болницата. Убиецът му пък е освидетелстван по бързата процедура и настанен за лечение в психиатрична клиника. Така, по всяка вероятност, няма да понесе отговорност за действията си и ще се измъкне.

Случаят с Емил Ботев пък потресе страната съвсем скоро. Той беше убит от станалия известен като касапина от „Горубляне” Мейсън Кристофър.

Последният наръга с ножа си и уби абитуриентът след свада между две тийнейджърски компании.

Близките на Емил вече организираха няколко протеста в София, включително и пред британското посолство и съдебната палата, настоявайки за справедлив процес.

Опечалените роднини споделят, че не търсят възмездие. Целта им е само и единствено справедливост и виновниците за пролятата кръв да получат адекватни наказания.

Засега все още не е уточнен маршрутът на шествието, но почти сигурно е, че ще завърши пред сградата на Темида на пъпа на София.

Човешката трагедия обединява хората и сме сигурни, че ще се съберем много хора, коментират в социалната мрежа хора, потвърдили, че ще отидат./bnews.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене