Протестите срещу Гешев – част от заговор срещу властта, финансиран от Прокопиев и Цветан Василев

Протестите срещу кандидата за нов обвинител №1 Иван Гешев са част от цялостен заговор, финансиран от подсъдимите олигарси Иво Прокопиев и Цветан Василев и с основни участници осъдената на първа инстанция бивша кметица на „Младост“ Десислава Иванчева, свързаното с банкера беглец сдружение „БОЕЦ“, сайтът с кремълски обвързаности „Бивол“ и други. Това пише Агенция “Монитор”.

Това пише в свой сигнал до прокуратурата Йордан Бонев, син на осъдения за трафик на наркотици Венцислав Ангелов-Чикагото. Писмото бе разпратено до медиите, като в него авторът уточнява, че ще внесе сигнала утре. Според него планът

предвиждал сваляне на кабинета

и проваляне на номинацията на Гешев за главен прокурор, а като доказателства прилага чатове, звукозаписи и видеозаписи.

„Всички материали, които прилагам към настоящия сигнал, водят до основателни съмнения, че финансов център на тази организирана група са издирваният от Интерпол банкер Цветан Василев и обвиняемият за пране на пари олигарх Иво Прокопиев, а организационен център подсъдимата Десислава Иванчева, излезлият съвсем наскоро от затвора Венцислав Ангелов-Чикагото (родният ми баща), т.нар. „гражданско движение“ БОЕЦ, „разследващата“ медия „Бивол“ и „Да, България“,” пише Бонев.

Разкритието му съвпадна с поредния протест срещу кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор, организиран именно от едно от присъдружните НПО-та на описаните от него лица – „Правосъдие за всеки“. Масовката, събрала се отново пред Съдебната палата, бе подкрепена от сериозни групи ултраси и роми, като част от вторите си признаха, че са получили по 40 лева, за да участват в протеста. На самия митинг, напълно в дух със сигнала на митинга пък се появиха освен „обичайните заподозрени“ като Велислав Величков от „Правосъдие за всеки“ и хората на Василев от „БОЕЦ“,

се появиха също Десислава Иванчева,

лидерът на олигархично обвързаната партия „Да, България“ Христо Иванов-Пинокио, дясната ръка на Иван Костов и председател на ДСБ Атанас Атанасов, както и скандалният бивш шеф на Софийския районен съд Методи Лалов, чиято оставка ВСС не прие, защото тече дисциплинарка срещу него. Въпреки изричната законова забрана за участие в политически събития на магистрати, Лалов се прояви именно като политик, като държа реч на митинга.

Събралите се пък дори не даваха възможност на хора с други мнения да се изявят, като буквално скочиха на жена, появила се с плакат, че „граждани подкрепят Гешев“. Докато тя обясняваше, че този митинг манипулира гражданите, й скочиха част от протестиращите, като ѝ скъсаха плаката и я изгониха.

Докато течеше организираният от подсъдимите олигарси и присъдружните им организации митинг, в столицата се проведе и контрапротест в подкрепа на Гешев, на който се събраха над 2500 души. Той бе на Ларгото – между Министерския съвет и президентството и мина под мотото „марш за законност“.

 

Участниците скандираха – „Гешев, закон и ред!“,

 

като част от тях носеха плакати, на които бяха изобразени лицата на укриващия от закона банкера-беглец Цветан Василев, разградския олигарх Иво Прокопиев и Командира на тъмния преход Иван Костов.

На плакатите пишеше: „Затворът им отива, да ги облечем в райета“. Сред протестиращите имаше стотици млади хора, а участниците скандираха: „И преди, и сега Гешев значи свобода!“.

Пред събралите се хиляди хора главният редактор на агенция „ПИК“ Звездомира Мастагаркова обяви, че

олигарсите плащат от арестите на платени протестиращи,

които са се събрали пред Съдебната палата, за да протестират срещу избора на Иван Гешев за главен прокурор. Тя заяви още, че борбата срещу Гешев е толкова ожесточена, защото той е вкарал много олигарси в арестите, разбил е групи за телефонни измами, които тормозят нашите майки, бащи, баби и дядовци и е разобличил мафиотите.

Около 18 часа към протеста се присъединиха много млади семейства с млади деца, които носеха лозунги: „Вън продажниците!“ и „Страх ли ви е от силен прокурор!?“.

 

Хората на площада набъбнаха до близо 3000 души. Те направиха своя мирен поход, блокирайки за кратко движението между площад „Независимост“ и статуята на София.

 

„Днес казваме не на олигарсите, които ограбиха България, джендъризма, гейпарадите, перверзията и слугуването на чужди господари и соросоидни шайки“, обявиха на митинга.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене