Свържете се с нас

Политика

ВМРО издига Георги Думанов за кмет на Банско, депутатът Ат. Стоянов влиза в битката за Сандански

Публикувано

на

ВМРО издига за кандидат-кмет на Банско Георги Думанов. 48-годишният банскалия е многократен шампион по ски бягане, завършил е „Публична администрация” в ЮЗУ, развива бизнес в хотелиерството и е два мандата общински съветник.

Прощъпалникът му в местната политика е преди 8 години, когато влиза в листата за общински съветници на ВМРО от гражданската квота след покана на бившия кмет Александър Краваров. На местните избори през 2015 г. е избран за общински съветник от коалиция „Заедно за община Банско“, сформирана от ВМРО, ББЦ, „Атака” и ДСХ, на която водач тогава е бившият кмет на Банско Александър Краваров, който през март 2018 г почина.

„Георги Думанов е безпартиен и изповядва идеалите на ВМРО. Той отговаря напълно на критериите – да е местен, свестен и известен”, заяви за „Струма“ бившият лидер на организацията в Банско Костадин Хаджитодоров, който потвърди кметската номинация на войводите. Формулата на местните избори  ще бъде същата както досега – местна коалиция с водещата роля на ВМРО.

Войводите ще имат свои кандидати за кметове в 4 общини в Пиринско, заяви вчера зам. председателят на ВМРО и депутат Атанас Стоянов. Той самият влиза в кметската битка за Сандански, в Петрич ВМРО издигна местния лидер Стоян Божинов, в Банско – Георги Думанов, а в Благоевград – бизнесмена Иван Ризов. Кандидатурите се очаква да бъдат обявени официално до края на седмицата.

В общините, където ВМРО няма да издига свои кандидати за кметове, ще бъдат подкрепени тези на ГЕРБ. В Симитли ВМРО застава зад кандидатурата на Апостол Апостолов.

БЕТИНА АПОСТОЛОВА в.Струма

коментара

Политика

Официално! Борислав Пръков е кандидатът за кмет на град Гоце Делчев от ПП ГЕРБ! Ето и първото му обръщение:

Публикувано

на

Уважаеми съграждани,

Аз съм Борислав Пръков

Кандидат съм  за кмет на община Гоце Делчев, издигнат от ПП ГЕРБ.

 

Ето моята кратка визитка:

 

Имам юридическо образование.

През последните 4 години съм общински съветник и успях да натрупам административен опит, свързан с местното самоуправление.

В същото време продължавам и традицията на семейния бизнес, където придобих рутина и управленски умения.

Аз и моят екип разработваме „Програма за управление на Гоце Делчев 2019-2023 г.“ В нея се акцентира на сферите, които трябва да бъдат подобрявани, осъвременявани и оптимизирани.

Да,  има неща, които са направени в Общината през последните години, но те са  недостатъчни за бъдещето и бита  на хората от региона.

Едни от приоритетите, върху които ще работя със своя екип, са насочени към създаване на нова индустриална среда и подобряване на финансовото състояние в общинското здравеопазване, концентрирано  в болница „Иван Скендеров”.

 

Ще представим  Програмата си в началото на предизборната кампания.

 

Аз и моят екип сме убедени, че ще допринесем за увеличаване на доходите на гражданите в региона, за завръщане на младите хора в града и за едно смислено, съзидателно бъдеще за всички.

 

Пожелавам успех на всички участници в политическата надпревара!

коментара

Продължете с четенето

Политика

СКАНДАЛЕН БАНСКАЛИЯ ИЗЛАГА МАЯ МАНОЛОВА!

Публикувано

на

Скандална история има зад гърба си небезизвестният „активист“ Никола Вапцаров, който оглави инициативния комитет, издигнал кандидатурата на Мая Манолова за кмет на София.

Припомняме, че миналия вторник омбудсманката на България хвърли оставка и официално се впусна в борбата за кметския пост на столицата. Малко след това пък на брифинг стана ясно, че Никола Вапцаров ще бъде председател на инициативния комитет, който издига Манолова за кмет.

Името на Никола Вапцаров предизвика редица полемики, когато стане дума за политическата му кариера.

Никола Вапцаров е наследник на близък до комунистическата власт род. Неговият дядо Борис Вапцаров – брат на поета Никола Вапцаров, успява да се домогне до всички възможни привилегии, недостъпни по това време за простосмъртните в страната. Редица анализатори изтъкват като причина за възхода на Борис Вапцаров разстрела на неговия брат.

Въпреки че съпругата на поета Вапцаров се отказва от всички привилегии, които властта й е предлагала, неговият брат Борис получава всичко възможно от комунистическия режим.
Семейството му се превръща в част от червената буржоазия и получава безвъзмездно огромно жилище от партията, повече от 300 кв.м., в центъра на София – кв. „Лозенец“. Децата му учат в чужбина и се внедряват във всички възможни етажи на властта. Синът на Борис – Никола Борисов Вапцаров, дълги години е сътрудник на тайните служби и като такъв получава поста на консул на България в Канада. Дейността му се е изразявала предимно в следене и вербовка на сънародниците ни там, пишат медиите в годините.

След промените през 1989 г. консулът Вапцаров се възползва до близостта си до комунистическите олигарси и започва бизнес с внос на бронирани коли, които често се опитва да търгува с държавни институции. Почти всичките му опити за това са завършвали със скандали, измами и съдебни дела, но по някаква странна причина всички те умело са потушавани от близки до комунистическата власт.

В семейството се ражда и днешният Никола Вапцаров. През 2013 г. той става част от още една сделка в стил „кланът Вапцарови“. БНБ обявява обществена поръчка за 2 бронирани автомобила, като само една фирма отговаря на изискванията. Това е „ЕКО-ЛОЗЕНЕЦ“ ЕООД, собственост на фамилия Вапцарови, в която е включен и самият Никола Вапцаров. Фирмата иска повече от милион за двата бронирани автомобила, въпреки че банката е предвидила сума, която е значително по-малка – около 700 000 лв. В крайна сметка след няколко месеца, при липса на конкуренция и изгодни за банката условия, сделката е мистериозно сключена.

Паралелно с печалните бизнес схеми родът Вапцарови полага огромни усилия да внедри младия Никола Вапцаров във властта. Успява да го направи съветник на външния министър Вигенин, но семейството така и не може да го наложи на по-сериозна позиция или да го издигне като кандидат за евродепутат.

Въпреки това младият Никола Вапцаров не се отказва от амбициите си и докато семейството му е замесено в нестихващи скандали и съдебни дела, той се явява като независим кандидат в местни избори и то не къде да е, а в град Банско. Получава едва 25 гласа, което недвусмислено показва какво мислят банскалии за него и семейството му.

Възползвайки се от краткотрайната памет на обществото, Никола Вапцаров се впуска в политически активности като част от партията на напусналия БСП Георги Кадиев. Припознава и съмнителния ИК Лозенец, което пък му дава възможност да сътвори несъществуващо гражданско недоволство и така да се легитимира в обществения живот чрез ефирно време в медиите, като дори се среща с министър-председателя.

Същият Никола Вапцаров е и зам.-кмет на район „Младост“ в мандата на печално известната Десислава Иванчева, но остава в историята на квартала като зам.-кмета, който 6 месеца не се явява на работното си място.

И така до днес, когато оглавява инициативния комитет, издигнал Мая Манолова за кмет на София.

Вестник “ Топ Преса “

коментара

Продължете с четенето
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

септември 2019
П В С Ч П С Н
« авг.    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

ПОПУЛЯРНИ