Свържете се с нас

Таблоид

Училищата в община Сатовча са готови за новата учебна година

Публикувано

на

Ръководството на община Сатовча със задоволство отбелязва готовността на 13-те учебни заведения на  територията си за започване на учебната година. Ремонтът в училищата е приключил, доставени са безплатните учебници от 1. до 7. клас и задължителната за началото на учебната година училищна документация. Осигурено е и отоплението за зимния сезон.

В 3-те начални, 5-те основни, 1 обединено и 4-те средни училища на територията на общината  ще се обучават общо 1 485 ученици, от които 115 първокласници. Броят на паралелките от 1. до 12. клас е 90.

Грижите за най-малките също са налице. Във всяко населено място има открита целодневна детска градина, а в селата Плетена, Кочан, Ваклиново и Вълкосел – и детски ясли.

Общината кандидатства пред Министерството на образованието през учебната 2019/2020 година училищата и детските градини в селата Долен и Осина да бъдат обявени за защитени, а гимназиите в Сатовча, Кочан, Вълкосел и Слащен да бъдат включени в списъка на средищните училища.

infomreja.bg

коментара

Таблоид

Нервите на санданчанин не издържаха, сипе закани към съседа: „Ке те заколя, ке те утепам”

Публикувано

на

Безработният Стефан Георгиев бе осъден на половин година лишаване от свобода с три години изпитателен срок за закана за убийство срещу съседа си Ангел Стоянов. Присъдата постанови съдия Иван Филчев в Районен съд – Сандански, който призна за виновен Георгиев за това, че на 05.04.2019 година е отправил закана за убийство към съседа си Ангел Стоянов с думите: „Ке те заколя, ке те утепам”, изказани по време на разпра между тях, станала в двора на къща на ул. „Родопа” в Сандански.

Освен лишаването от свобода С. Георгиев  ще трябва за заплати и 1000 лева, представляващи обезщетение за претърпени вреди от исканите 10 000 лева от пострадалия съсед Стоянов, както и 400 лева за адвокатски разноски по делото. Наложената присъда подлежи на обжалване и протестиране пред Окръжен съд – Благоевград.

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Трети ден издирват туристка в Рила

Публикувано

на

Планински спасители трети ден издирват туристка в Рила. Сигналът за изчезването й е подаден в неделя. Става дума за 64-годишна жена, която е предприела сама преход в Мальовишкия дял на планината, но от следобедните часове нейните близки са загубили контакт, съобщават от ПСС.

Малко по-късно екип на Планинската спасителна служба се отправя към хижа „Мальовица”, където изчезналата е забелязана за последен път. Издирването обаче не дава резултат. Акцията е подновена в понеделник сутринта, като в нея се включват още петима спасители от Самоков и двама доброволци. Те започват обход и претърсване на всички маркирани по-вероятни трасета, но резултат отново няма. По данни от нейните близки, жената е с тъмни дрехи, сливащи се с каменистия терен.

коментара

Продължете с четенето
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

ноември 2019
П В С Ч П С Н
« окт.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

ПОПУЛЯРНИ