Прогноза за времето – 12 септемри (четвъртък)

Днес ще радваме на слънчево време. Ще има и временни увеличения на облачността, но ще остане почти без валеж.Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максимални температури между 25° и 30°, в София около 25°. Атмосферното налягане ще бъде по-високо от средното за месеца. През деня ще се задържи почти без промяна. Това съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Христо Христов от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Времето за Гоце Делчев днес ще е с променлива облачност и максимална температура 30°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността. Почти без валеж. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха 26-27°, температурата на морската вода е 24-26°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време, главно в следобедни часове с временни увеличения на облачността. Почти без валеж. Ще духа умерен североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра – около 19°, на 2000 метра – около 12°.

През следващите дни ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността и високи за периода температури.

В петък все още ще духа слаб, в източната половина от страната до умерен североизточен вятър.

В събота отначало в западната част от Дунавската равнина, после и в по-голямата част от страната, с изключение на югоизточните райони, вятърът ще се ориентира от север-северозапад. През нощта срещу неделя за кратко ще нахлуе сравнително студен въздух и в неделя дневните температури ще са по-ниски в сравнение с предходните дни. Облачността ще се увеличи, но вероятността за валежи е малка.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене