Младежи нахлуха в дома на мъж от Югозапада и го смляха от бой

Младежи смазаха от бой 50-годишен мъж, пратиха го в „Пирогов” с тежка черепно-мозъчна травма. 20-годишният Кристиан Йорданов и 21-годишният Валентин Асенов от бобовдолското Мало село нахлули в 3.00 часа сутринта вчера в дома на съседа си Николай Николов, известен с прякора Шерифа, и го пребили.

В селото се коментира, че между младежите и 50-годишния мъж възникнал спор по-рано през деня. Но никой не знаеше за какво са се карали. Съседка, която била поемно лице, разказа пред репортер на “Струма”: “Кучето ме събуди, лаеше непрекъснато. Беше около 3,00 часа сутринта. Полицаи от Бобов дол вече бяха пристигнали. Не съм чула кога е идвала линейка за Николай.  С полицаите влязохме вътре. Цялата стая, в която е станал побоят, беше опръскана с кръв. Беше ужасна гледка. Полицаите направиха обиск в дома на пребития. Обиколиха сантиметър по сантиметър двора на къщата, тъй като не откриха предмета, с който е бил ударен по главата Шерифа. Тримата са съседи. Николай, Кристиан и Валентин живеят на една улица. Досега не знам да са имали конфликти”, заяви съседката, пожелала анонимност заради страх от отмъщение.

Жители на селото заявиха, че униформените са открили в реката предмета, с който е бил удрян Николов.

Състоянието на 50-годишния мъж е критично, заявиха медици. Той е с тежка черепно-мозъчна травма. Транспортиран е за столичната клиника „Пирогов”.

Като юноша Николов е тренирал във ФК “Марек”. Работил е като миньор в мини „Бобов дол”. Преди около месец излязъл от затвора в Бобов дол и продал наследствен имот за 2000 лв. Живее сам. Родителите му и брат му са починали. Има двама синове, които не живеят при него.

Единият от нападателите – Кристиан Йорданов, миналата година е бил абитуриент. След завършването на средното училище работил като охранител. Тези дни е трябвало да тръгне на лекции в ЮЗУ, където е приет в специалност “Екология”. Другият –  Валентин Асенов, останал сирак от малък. Израснал е при баба си и дядо си в селото. Двамата са задържани за 24 часа в РУП Бобов дол.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене