Свържете се с нас

Новини

Новите автобуси в Благоевград оставиха такситата без работа!

Публикувано

на

Жителите на Благоевград масово предпочитат градския транспорт, който от април месец тази година има  нови 17 спирки. Те бяха определени от кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов, след направени предложения от жители в кампанията „ТИ ПРЕДЛОЖИ! КМЕТЕ, НАПРАВИ!“. Целта бе да бъде осигурен максимално лесен достъп до обществени места. Всички автобусни линии имат пресечна точка при III ОУ, което осигурява възможност на гражданите да се прехвърлят от една към друга линия безпроблемно. Бяха подменени и старите автобуси с нови. Те отговарят изцяло на европейските екологични стандарти ЕВРО 5. Разполагат с електронни информационни табла, и гласова информационна система. За първи път в Благоевград жителите и гости на града вече стигат с автобус и до парк „Бачиново“.

Целият материал четете в печатното издание на Топ Преса!

коментара

Новини

ГЕРБ и СДС водят 11 от 13-те комисии в Столичния общински съвет

Публикувано

на

11 от 13-те комисии в Столичния общински съвет ще са с председатели от ГЕРБ и СДС. Две от тях ще се водят от съветници от ВМРО и „Атака“, пише „24 часа“.

На днешното заседание на Столичния общински съвет (СОС) бе избрана юристката Силвия Христова от ГЕРБ за председател на архитектурната комисия. Финансовата комисия този мандат ще ръководи адвокатът и преподавател в Софийския университет Георги Георгиев от ГЕРБ.

Досегашният председател на здравната комисия д-р Веселин Милев вече ще ръководи комисията за връзките с гражданите. Начело на здравеопазването застава д-р Антон Койчев от коалиционния партньор на ГЕРБ в София – СДС.

Лорита Радева от ГЕРБ отново председателства екокомисията, съпартиецът й – юристът Ботьо Ботев ще ръководи тази по местно самоуправление. Начело на комисията по образование и култура остава шефката на групата на ГЕРБ в СОС Малина Едрева.

Комисията по икономика ще ръководи Николай Стойнев от ГЕРБ, а по инженерна инфраструктура Прошко Прошков.

Досегашната шефка на комисията по транспорт Екатерина Йорданова вече ще отговаря за комисията по европейски програми, а спорта ще ръководи Таня Георгиева.

Новосформираната група в СОС „Патриоти за София„, в която влизат четирима съветници от ВМРО и един от „Атака“ получава ръководството на две комисии. Карлос Контрера от ВМРО ще ръководи комисията по транспорт и туризъм, а Борислав Иванов от „Атака“ – комисията по обществен ред.

Иванов беше избран и за зам.-председател на СОС.

До 31 декември работна група трябва да предложи проект за нов правилник за работа на СОС.

Снимка: БГНЕС

коментара

Продължете с четенето

Новини

Обещанието на Борисов не отказа КТ „Подкрепа“ и КНСБ от протеста

Публикувано

на

Въпреки обещанието от премиера Бойко Борисовче първия ден от болничните остава платен, от двата национални стачни комитета на КТ „Подкрепа“ и КНСБ подготвят национален протест в края на настоящия месец.

Новината съобщи Любка Георгиева от КТ „Подкрепа“ след заседание на на двата Национални стачни комитета на КТ „Подкрепа“ и на КНСБ по повод предложението първия ден от болничните да не се плаща и да остава за сметка на работещите.

По време на заседанието двата комитета се обединиха в един и отправят предложение към колективните органи за взимане на решения за протест в края на настоящия месец.

Обсъдени бяха не само проблемите с неплащането на първия ден на болничния, но и много нерешени проблеми, поставени на вниманието на българското правителство, обясни Георгиева.

Тя се надява, че тези хора, които ще чуят решенията от стачните комитети на синдикатите, ще имат уши и ще ги чуят. „Ние ще продължим с нашата подготовка за национален протест, дори ако оттеглят предложението, защото не бихме могли да подминем факта, че нервите на българските граждани са опънати от някакво недомислие, да се подиграват с хората, да си прави експерименти, за да се види доколко е популярно или непопулярно“, закани се Геогриева.

Повече не бива да се правят експерименти с хората на България и да наричат мошеници и измамници хората, които имат заслуга за повишаване на БВП, подчерта тя.

По отношение на думите на премиера, че синдикатите са във възторг от увеличаването на минималната пенсия с 250 лева, Любка Георгиева отбеляза лаконично: „Да виждате такъв възторг да е изписан по лицата ни“? Синдикатите питат премиера как един пенсионер да си изхархи 250 лева пенсията и да дочака следващата.

„Ние не бихме могли да изпаднем в подобен възторг“, заяви Любка Георгиева.

От своя страна Тодор Капитанов от КНСБ заяви, че структурите на синдикалната организация са в подкрепа в края на месеца да бъдат реализирани протестни действия. В самото заседание на двата стачни комитета се набелязали конкретни мерки и ще бъдат съобщени, когато бъдат разбрани резултатите между лидерите на конфередециите с премиера и НСТС. На заседанието на Тристранката синдикалните организации ще настояват за гаранции предложението за неплащането на първия ден от болничния да бъде отменено изцяло.

В най-скоро време в спешен формат ще има среща с премиера, увери Капитанов и заяви, че няма да бъде отменен протестът.

коментара

Продължете с четенето
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

ноември 2019
П В С Ч П С Н
« окт.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

ПОПУЛЯРНИ