Connect with us

Политика

Лидерът на ВМРО Стоян Божинов влиза в битката за кмет на община Петрич

Published

on

ВМРО издигна кандидатурата на лидера си Стоян Божинов за кмет на Петрич. На проведената партийна конференция в южния град той бе единствената кандидатура и срещна подкрепата на всичките си съпартийци.

Божинов, който е адвокат, строителен предприемач, съветник в местния ОбС и острието на опозицията в законодателния орган, ще е и водач на листата, с която войводите ще атакуват местните избори другия месец.

Втори след него ще е 32-годишният лидер на градската организация на ВМРО в Петрич Борис Лазаров, а на четвърта позиция е 33-годишният адвокат Велик Гогов.

Третото място в листата на ВМРО – Петрич е за коалиционния им партньор ПП „Атака”. То ще бъде заето от председателя на атакистите Николай Щерев.

Любопитното в кандидатсъветническата листа на ВМРО – Петрич е, че 50% от нея са заделени за гражданска квота. От нея на шеста позиция е общинският съветник от с. Самуилово Георги Стоилков, в листата на войводите ще е и бившият началник на петричката полиция Стоян Стойчев, който е кмет на с. Първомай,  а от миналата година е и управник на с. Кавракирово.

Войводите имат и пълен списък с имена на кандидати за кметове по селата в общината, които са повече от 50.  В с. Беласица те ще заложат на сегашния управник Велик Филчев, който е техен член. Изборът им за с. Коларово е Георги Великов, който беше кандидат-кмет от ГЕРБ, но не успя да влезе в кметството. В с. Ключ кандидатът им ще е Македонка Георгиева, читалищен председател, която и на миналите избори се пробва за кметския стол, но беше трета по резултат.

В с. Габрене ВМРО издигат за кандидат-кмет Димитър Божинов, зам. председател на селската им структура. В Кавракирово изборът е Павел Колаксъзов, който е председател на партията в селото. Лидерът на организацията в с. Кърналово Йордан Петров също влиза в кметска битка на 27 октомври.

Освен с кандидати за всички постове на местната власт червено-черните са готови и с програма за управлението на Петричка община през следващите 4 г. Името й е „Визия за Петрич през 2019-2023 г.”, и в 32 страници съдържа конкретни идеи на партията за развитие на общината, с икономическа обосновка към тях и срокове за изпълнението им.

ВМРО – Петрич ще внесе документите си за регистрация в ОИК днес, но по традиция управляващите ги изпревариха – още на култовата дата 9 септември ГЕРБ се регистрира за участие в местните избори с кандидат-кмет на общината, кандидати за кметове на селата и с листа за общински съветници. В трите регистрации имена не са посочени, тъй като Бойко Борисов още не е съобщил официално кой ще е кандидатът за кмет на Петрич.

Същите регистрации ГЕРБ направи и в ОИК – Разлог, с тази разлика, че там изрично са изброени имената на селата, в които управляващите ще имат свои кандидатури за кметове – с. Баня, с. Бачево, с. Годлево, с. Горно Драглище, с. Добърско, с. Долно Драглище и с. Елешница.

ВАНЯ СИМЕОНОВА в.Струма

коментара

БСП

Георги Свиленски: Моят глас ще е за Корнелия Нинова

Published

on

„Когато Корнелия Нинова бе избрана за председател на БСП, бях скептично настроен към някои от заобикалящите я другари. С времето онези, които я подкрепяха в началото, яростно я атакуваха. Причината беше, че тя започна да променя партията. Една такава промяна е именно прекият избор. Той ще прекъсне зависимостите на председателя от няколко човека. Хора, които наричат сами себе си “организационно грамотни”, но всъщност са апаратчици, способни да опорочат всяко заседание, да изкривят волята на всеки орган. Често в полза на частни или чужди на БСП интереси. Поставяйки важния избор за председател в ръцете на всички партийни членове, Корнелия Нинова постъпи правилно. Това не беше лесно, но тя се пребори. И с това спечели моята подкрепа. Но нито тя, нито аз, нито който и да било не би могъл да се справи сам. Имаме нужда от активността на членовете на БСП.

Като изполвам възможноста да изкажа най-искрената си благодарност към организациите, издигнали моята кандидатура, оценявайки и осъзнавайки високата отговорност, пред която съм изправен, си правя отвод от участието в прекия избор на председател на БСП. Заявявам своята готовност за продължаване на пътя за промяна на партията и утвърждаването й като незаобиколим фактор и алтернатива в управлението на държавата. Затова призовавам всички – гласувайте. Изберете, когото искате, но участвайте. Моят глас ще е за Корнелия.“

Това коментира зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски.

коментара

Continue Reading

БСП

Нинова: Къде са Борисов и Караянчева? Ако сте абдикирали , направете го официално с оставка

Published

on

Функционират ли институциите в България?

В криза като сегашната най-важно е те да работят и да гарантират
сигурност на гражданите.

Премирът Борисов се скри и остави Валери Сименов да “управлява”.
Изпълнителната власт е в ступор.

Къде е законодателната? Къде е Цвета Караянчева?

Не отговаря на телефона си. Исках да я питам кога възнамерява да изпълни
закона и да свика Народното събрание.

Внесохме необходимите подписи и въпроси – актуализация на бюджета и
насилието над протестиращи граждани и журналисти.

Никакъв отговор.

Ако са абдикирали от властта да го направят по установения ред – с
оставка.

коментара

Continue Reading
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

август 2020
П В С Ч П С Н
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

ПОПУЛЯРНИ