Трето основно училище „Братя Миладинови“ спечели поредни два проекта

Единият одобрен проект на иновативното гоцеделчевско училище е по Национална  програма „Осигуряване на съвременна образователна среда“ – Модул „Музеите като образователна среда“.

В проекта ще участват ученици от вторите  класове с учители М. Канатова, К. Щранкова, Н. Лапчева и М. Василева.

Основните цели на проекта са: да се разширят и обогатят представите и понятията за родината и нейното славно и героично минало; да се изградят  систематични знания за културно-историческото наследство на България и нейните природни забележителности; да се развива патриотичното чувство на учениците.

Дейностите по проекта предвиждат посещение на исторически светини, музеи, черкви, родни градове на национални герои; изнасяне на виртуални уроци; провеждане на викторина и изложба; изработване на цветни карти; изработване и представяне на мултимедийни и електронни продукти.

Другият одобрен проект е по Национална програма „Заедно в грижата за ученика” – Модул 1 „Осигуряване на условия за системно проследяване на личните постижения на учениците в началния етап чрез създаване на индивидуално портфолио“.

През учебната 2019/2020 г. г-жа М. Пиргова, г-жа Е. Москова, г-жа К. Щранкова, г-жа М. Канатова и г-жа Л. Червенкова ще изработят  ученическо портфолио, което ще съдържа раздели, където ще се съхраняват материали, отразяващи развитието на учениците по всички учебни предмети, ученическите таланти, както и изяви в извънкласните дейности. Портфолиото ще бъде смесено. То ще отразява различни процеси от работата на ученика през цялата учебна година и ще послужи за оценяване и самооценяване на неговото развитие. Етапите в процеса на изграждане на портфолиата ще бъдат  5: техническо оформление, изработване на критерии за оценяване, събиране и подреждане на доказателствения материал, самооценяване и оценяване от учителя.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене