Свържете се с нас

Новини

Излъга ли управителят на ОП „Паркинги и гаражи“ Радостина Велинова,че ще реши проблема с безразборното паркиране в Дупница?

Публикувано

на

В миналия брой на Топ Преса ви показахме опасна ситуация. На една от главните улици в Дупница ул. „Св. Иван Рилски“, жена с акумулаторна количка се движеше по платното в посока ГУМ. От двете страни на тротоарите имаше паркирани автомобили един до друг. Днес ви показваме още от наглите шофьори, които са сигурни, че няма да бъдат наказани.

В интервю за местна медия шефката на „Паркинги и гаражи” – Дупница Радостина Велинова, на въпроса: Ще разреши ли паякът проблема с безразборното паркиране в Дупница? Тя отговаря: Абсолютно категорична съм, че това ще се случи… Ние от Топ Преса питаме… Кога?

Защото нищо не се е променило. Автомобилите са си по тротоарите въпреки изнесените от КАТ данни, че от началото на годината са санкционирани повече от 630 неправилно паркирани автомобили. Погледнато реално тази бройка може да бъде достигната и за ден, ако на някой му се работи както трябва. Автомобилите са паркирани на всевъзможни места, което затруднява пешеходците. Време е да се вземат мерки, или да се дават оставки!

Вестник “ Топ Преса „

коментара

Новини

СНИМКИ / Оскверниха православния мемориален кръст „Памет и вяра“ в Благоевград

Публикувано

на

Вандали надраскаха православния мемориален кръст над Благоевград. Припомняме, че още през 90-те години на XX век, когато изцяло е реконструиран центъра на града, това място на хълма е запланувано за паметник като част от цялостната архитектура на централна градска част. Целият площад „Георги Измирлиев“ е обърнат към хълма, а линията на фонтаните води към мястото, на който сега се издига кръстът. Цялата конструкция на съоръжението е с височина 38 метра, от които 5 метра е бетоновият фундамент с тегло 380 тона. Самият кръст е с тегло около 35 тона и с височина си от 33 метра (символизираща христовата възраст) е най-високото съоръжение в региона. Конструктивнно съоръжението е разделено на 6 монтажни елемента с тегло около 6 тона всеки. Тържественото освещаване на кръста е извършено на Свети Дух- 24 юни 2013 г. Тържествената литургия се води лично от Неврокопски митрополит Натанаил и Драговитийския епископ Евлогий, игумен на Светата Рилска обител. Топ Преса забеляза, че от вътрешната страна на кръста има надписи направени със зелен спрей, най-вероятно от вандали. Това не са графити, не може да го наречем изкуство по никакъв начин…

Целият материал четете в печатното издание на Топ Преса!

Методи Байрактарски зам.председател на редакционния съвет на Топ Преса

коментара

Продължете с четенето

ВИДЕО

Георги Аргиров – „Хикс Факторът“ от „Струмско“ получи 4 „НЕ“ от журито в „България търси талант“!!!!

Публикувано

на

Благоевградският талант се яви и в „България търси талант“ със същата мисия, както пред 2014 год. в „X Factor“.  Той заяви, че иска да си върне любимата Елена! Журито обаче му се присмя и даде 4 „НЕ“, заради фалшивото пеене на народната песен „Стига си одил, бе сине“…

 

Припомняме ви изпълнението му от „X Factor“.

коментара

Продължете с четенето
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

ноември 2019
П В С Ч П С Н
« окт.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

ПОПУЛЯРНИ