Свържете се с нас

Таблоид

НПГ „ Димитър Талев“ с нови попълнения в учителския колектив /СНИМКИ/

Публикувано

на

Новите лица в НПГ „ Димитър Талев“ са млади, усмихнати, уверени в силите си, педагози, които се надяват да допринесат със своята работа за нови успехи на професионалната гимназия .
Ася Орманова е бакалавър от ЮЗУ „Неофит Рилски“ , специалност Обучение по български език и чужд език, през настоящата учебна година заема длъжността заместник- директор по учебна дейност.

Младата учителка изразява задоволство от възможността да стартира своята професионална кариера в училище с традиции и модерен поглед в областта на професионалното образование.
Г-жа Орманова сподели, че в работата си се ръководи от мисълта, че „границите на човешките възможности са там, където човек сам си ги постави“ . Новият зам.-директор вярва в успеха на иновативните подходи в образованието, доверява се на младите хора и, разбира се, разчита на подкрепата на колектива.

Атанас Мутафчиев е преподавател в направление техническо, завършва ЮЗУ „Неофит Рилски“, специалност Компютърни системи и технологии.

Г-н Мутафчиев признава, че има едно предимство пред своите колеги – той е възпитаник на НПГ, завършил е промишлена електроника, с класен ръководител инж. Иван Сингартийски ,и познава учебния процес „отвътре“. Спомняйки си ученическите години, той обобщава, че всички негови учители са „ големи професионалисти и ,по-важното, много добри хора“.

Тази година ще за първи път ще бъде зад преподавателската катедра, но това не го притеснява, защото се чувства подготвен за предизвикателствата в тази професия., вълнува се от срещата със своите ученици и се надява, че малката възрастова разлика ще бъде предимство в общуването
Георги Четрафилов е с ОНС /образователно -научна степен/ доктор по икономика и управление на туризма, придобита в ЮЗУ „Н. Рилски“ , Благоевград. През периода 2016-2019 е преподавал в ЮЗУ, а тази учебна година е учител в направление „Организация на туризма и свободното време. Г-н Четрафилов изтъкна, че НПГ е във фокуса на неговото професионално развитие ,защото дава възможност „ в ерата на ЧЕТВЪРТАТА ИНДУСТРИАЛНА РЕВОЛЮЦИЯ не само да се преподава информация, а да създават функционални навици за адекватното и приложение в пазарна среда“. За своя преподавателска цел определя насърчаването и развитието на уменията на младите хора за търсене , анализиране , интригуващо представяне на всякакъв вид информация.

Елена Ташкова, завършва СУ „ СВ. Климент Охридски“ , има 19 години педагогически стаж и е старши учител по биология и здравно образование.

Избира НПГ „ Д. Талев“ за свое работно място, защото е предпочитана от учениците, а това вече е предпоставка за един мотивиран, съзнателен и успешен учебен процес.

Г-жа Ташкова сподели, че ще бъде удовлетворена ако нейният предмет се превърне в любим поне за част от гимназистите. Тя смята, че знания не са самоцелни – все пак биологията е наука за живота. Като приоритет в своята работа преподавателят изтъква развитието на логическото мислене, креативността , постигането на доверие в общуването .

Фатме Мустафова, един от младите преподаватели по Български език и литература в НПГ, завършва българска филология в СУ „СВ. Климент Охридски“.

Според г-жа Мустафова „младостта не се измерва с годините , а с духа на преподавателя, с готовността му непрекъснато да се променя и самоусъвършенства в името на постигане на определени учебни и възпитателни цели“. Тя избира НПГ , защото вярва, че това е училищната общност, която има амбиции и възможности за осъществяването им.

Новите лица на НПГ желаят здрава, успешна, ползотворна и вдъхновена година за всички ученици и учители! Много усмивки и … на добър час!

коментара

ВИДЕО

Георги Аргиров – „Хикс Факторът“ от „Струмско“ получи 4 „НЕ“ от журито в „България търси талант“!!!!

Публикувано

на

Благоевградският талант се яви и в „България търси талант“ със същата мисия, както пред 2014 год. в „X Factor“.  Той заяви, че иска да си върне любимата Елена! Журито обаче му се присмя и даде 4 „НЕ“, заради фалшивото пеене на народната песен „Стига си одил, бе сине“…

 

Припомняме ви изпълнението му от „X Factor“.

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Мъж на съд, заплашвал многократно съпругата си с убийство

Публикувано

на

Районна прокуратура-Сандански е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу мъж за извършени от него няколко престъпления – незаконно държане на високо рискови вещества, умишлено повреждане на чужда движ

има вещ, хулиганство, съпроводено със съпротива срещу органите на властта и отправяне на закани с убийство, съобщиха от пресценътра на Апелативна прокуратура-София.

Обвиняемият е имал сключен граждански брак с жена и две малолетни деца. Първоначално отношенията между двамата съпрузи били изключително добри. Впоследствие, през лятото на 2018 г. – мъжът започнал често да употребява различни по вид наркотични вещества.

В резултат на това станал раздразнителен, избухлив, импулсивен, емоционално нестабилен, безпричинно агресивен и гневен. Това му поведение постепенно довело до влошаване на отношението му към неговата съпруга и близките й.

Зимата на 2018 г. семейството живеело в апартамент на ул. „Първи май“ в Сандански. Същевременно обвиняемият разполагал с ключ и за съседния апартамент на същия етаж, използван за съхранение на различни вещи.

След като той се снабдил, за лична употреба с коноп (марихуана) и амфетамин, заедно с притежаваното от него значително количество анаболни стероиди ги скрил в този имот. По този начин държаните от него наркотици винаги били на негово разположение.

В късния следобед на 13 декември.2018 г. обвиняемият безпричинно се скарал със съпругата си, обиждал я и отправил към нея закана за извършване на убийство с думите: „Ще те убия, ще убия всички, цялото ти семейство, майка ти, баща ти, двете ти сестри и техните семейства, както и децата ни“. Изплашена, жената нищо не му отговорила и останала на място вцепенена от страх в семейното им жилище.

През следващия ден, по време на пътуване до София, мъжът многократно се обаждал на съпругата си по телефон и отново отправял към нея обиди и закани за убийство: „Ще ви нарежа на парчета, ще ви убия и изкормя“.

Няколко дни по-късно това се повторило и жената заедно с децата отишла да пренощува при родителите си в дома им в Сандански. След като не открил съпругата си в семейното им жилище, обвиняемият незабавно отишъл до къщата на нейните родители на ул. „Славянка“.

В състояние на силно раздразнение, предизвикано от употреба на наркотични вещества и анаболи, обвиняемия произвел няколко изстрела с притежавания от него газов пистолет марка „GAP“.

След това, чрез нанасяне на удари с ръце и крака, повредил товарен автомобил м. „Рено Канго” и лек автомобил м. „Опел”, собственост на тъста му – счупил стъкло, фарове, огънал предния капак.

За случилото се били уведомени органите на РУП-Сандански, които след няколко минути пристигнали на място. През това време обаче обвиняемият е избягал от местопроизшествието, но по-късно бил задържан.

Представителите на реда извършили претърсване на семейното и съседното жилище и иззели държаните от него наркотици – коноп (марихуана) и амфетамин.

Междувременно, в първите часове на 18 декември 2018 г., обвиняемият е бил отведен в сградата на Районно управление-Сандански, където изпаднал в агресивно и раздразнително настроение.

Мъжът оказал яростна съпротива на полицейските служители. Викайки на висок глас, отправял обидни думи и заплахи към тях и заявил, че ако бъде задържан ще разбие главата си в стената и ще се самоубие.

На обвиняемия били сложени белезници и впоследствие, той бил настанен в помещение за задържане на лица в сградата на полицейското управление. Предстои наказателното производство срещу него да продължи в съда.

pirinsko.com

коментара

Продължете с четенето
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

ноември 2019
П В С Ч П С Н
« окт.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

ПОПУЛЯРНИ