Свържете се с нас

ВМРО

Джамбазки за ценностите, за възпитанието в родолюбие, за мястото ни в ЕС, за неудобствата от широка политическа коалиция

Публикувано

на

Галин Григоров е името, което отговаря на ситуацията и ще получи широка обществена подкрепа

Ангел  Джамбазки е заместник-председател на „ВМРО – Българско национално движение“ от 2009 г., бил е общински съветник в София, сега е втори мандат евродепутат.

Джамбазки бе гост на традиционния вече Комитски събор, който се проведе в Червена вода. Ето какво сподели той пред „Акцент. БГ“ за държавата, патриотизма, местните избори в Русе.

– Добре дошъл на традиционния вече Комитски събор в Червена вода. Успя ли да усетиш атмосферата и настроението у хората?

– Да, хората като че ли тази година са повече, настроението и то е достатъчно приповдигнато. Вярвам, че не е само мое субективно мнение. Факт е, че все повече хора се завръщат към корените си – вадят носии, шият се униформи. Тук изброих половината исторически участия на българската армия – като започнем от въстанията, войните за обединение. Имаше няколко униформи от Първата световна война, имаше четнически униформи.

На хората им липсва държавната организация, било войскова, било то всякаква друга – усеща се тази липса. Това потвърждава нашата правота, че трябва да има ред и да се идеологизира обратно държавният процес и държавният въпрос. Ние повече от 20 години си говорим как държавата не трябва да се меси в нищо, нещата да се случват на самотек. Армията е някаква чиновническа служба и някакви такива глупости. Въпреки това тази празнина се запълва от само себе си. Има български дух, той трябва да бъде възпитаван, да бъде мотивиран.

Държавната идеология трябва да бъде основана на патриотизма. Трябва ясно това да се учи в училище, дори от детската градина.

Аз съм бил в български училища в САЩ, винаги за всичко вземаме Щатите за пример. Там децата сутрин се изправят и пеят химна и дават клетва пред знамето. Това трябва да стане и в българските класни стаи. Още от детската градина трябва да се възпитава уважение и любов към знамето, към Отечеството, към Родината.

– Това е едно потвърждение и отговор какъв трябва да бъде Европейският съюз – на националните ценности или на либералните дивотии?

– Точно така. Либералните дивотии вървят към катастрофичен, взривен, чудовищен упадък. Вижте как се обръща историята, каква историческа ирония има. Когато се присъединявахме към ЕС, бяхме упреквани, че сме неподготвени, назадничави, някакви тъмни балкански варвари. Сега ние задаваме дневния ред за бъдещето на Съюза. Не само ние, но и поляци, унгарци, чехи, дори и румънците.

– За деградацията на българското общество не са ли виновни българските партии и политици, за стотиците хиляди разбити семейства, принудени на раздяла да се изкарва насъщния в странство и да живеят разделени?

– До голяма степен деградацията се случва в следствие на няколко процеса, които се случиха едновременно – разпадът на семейството, липсата на родителски контрол, разпадът на училището. Когато ние бяхме ученици, имаше поведение, имаше дисциплина – сега няма нищо, не могат да ги изгонят от училище.

Ние казваме, че има нужда от такова нещо. Работим за завръщането на тези базови, не ги наричаме европейски ценности. Има общочовешки християнски ценности, има български обичаи и традиции. Европейските трябва да са смесица между общочовешките и българските. Не разбирам това еднополовите бракове да бъдат ценност – това си е извратена работа.

– За изборът на кандидат за кмет на Русе, повече от 10 дни осъмвахме с Искрен Веселинов, събуждахме се с Галин Григоров, което провокира тази динамика?

Има лесно обяснение. Подобна ситуация има на много места в България. Тези избори са много специфични. Сега няма „рече и отсече”. В момента е видимо, че ВМРО може да спечели тези избори. Ние търсихме фигурата, която може да ги спечели, като събере подкрепа от различни лагери. Затова преценката на организация, която познава най-добре познава ситуацията, предложи областния управител Галин Григоров като най-добър вариант. Той ще събере най-голям брой периферни, странични гласове. Целта е той да стане кмет на Русе.

– Не се ли притеснявате, че се търси и върви към едно ОФ, което без силна и ясна опозиция няма да се получи очакваната промяна. Подкрепата, за който и да е кмет никога и няма да бъде безплатна.

Ясно е, че всеки, който дава нещо, ще иска нещо. Друг е въпросът ако нещата, които се искат, са морални и законни, може да се правят компромиси и отстъпки. Но така е, както казахте, всяко едно ОФ влече претенциите на ОФ, но това е цената на всеки компромис. Ние можеше да се отделим само ВМРО, но моментът е такъв, че трябва да се прави отстъпка.

Ние сме се прицелили в кмет на Русе, в кмет на Пловдив и добро представяне в други градове. Надявам се на добър резултат.

коментара

ВМРО

Джамбазки за освобождаването на убиеца Джок Полфрийман: Грозно. Долно. Жалко. Недопустимо!

Публикувано

на

Българският евродепутат и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки изригна срещу съдебното решение да бъде освободен предсрочно от затвора осъдения за убийството на студента Андрей Монов – Джок Полфрийман.

Австралиецът излежаваше 20-годишна присъда за убийството с нож на студента Андрей Монов. Престъплението бе извършено на пл. „Света Неделя“ в столицата в нощта на 28 декември 2007 г.

Евродепутатът се възмущава от действията на магистратите. „С какви мотиви радетелите за „правосъдна реформа“ освобождават доказан убиец предсрочно?!

Стана ясно, че австралиецът Джок Полфрийман, който уби студента Андрей Монов и тежко рани друг български младеж, ще бъде пуснат на свобода предсрочно, щото видите ли бил излежал повече от половината си присъда. Това са решили съдии от Апелативния съд. Срамно.

Въпреки всички станали публично достояние сведения, че като затворник Полфрийман е имал съвсем обратното на добро поведение. Въпреки че преди няколко месеца друг съд – Софийският градски, му отказа предсрочно освобождаване. Въпреки че не се е разкаял за жестокото си деяние. Въпреки че не успяха опитите на псевдозащитници да изкарат австралиеца „страдалец“ и „човек на годината“.

Грозно. Долно. Недопустимо. Жалко! Това мога да кажа за решението за предсрочно освобождаване от затвора на доказан убиец. А на близките на Андрей просто не ми се мисли кой какво ще обяснява.

Затова – за доказани убийци – без право на съкратено следствие и без право на предсрочно освобождаване.

Наистина ще бъде изключително любопитно да се види с какви мотиви съдът позорно освобождава убиецът предсрочно“, написа Джамбазки.

коментара

Продължете с четенето

ВМРО

Ангел Джамбазки: За пореден път ЕП се подиграва с работещите в транспортния бранш от Източна и Централна Европа

Публикувано

на

Днес на извънредно заседание на комисията по транспорт и туризъм в Европейския парламент беше отхвърлено искането за връщане на текстовете от Мобилния пакет в Европейската комисия. Така за пореден път Европейският парламент се подиграва с интересите на работещите в транспортния бранш от Източна и Централна Европа.

Това написа от страницата си във Фейсбук европейският представител от ВМРО/ЕКР Ангел Джамбазки. Той е озаглавил публикацията си „Как умира демокрацията“.

Ето какво написа още българският евподепутат по повод скандалното решение на транспортната комисия на ЕП:

Днешното гласуване дойде след положените усилия на група европейски представители от страните от региона, представляващи различните политически групи. Самата процедура беше проведена по чл. 61 от правилника за дейността на Европейския парламент, който се отнася до повторното сезиране на Парламента след произвеждането на парламентарни избори. До този момент никой не беше използвал тази процедура, но благодарение на нашите усилия, успяхме да я използваме.

За съжаление нашите колеги от Западна Европа за пореден път бяха абсолютно решени да се изплюят върху демокрацията, правото на движение и свободна икономическа инициатива и върху самата идея за единния пазар. Новите депутати в комисията ТРАН, бяха наплашени от председателя Карима Дели, че повторното сезиране на Парламента ще означава започване от нулата. Сякаш няма нужда точно от това.

Това досие е скандално от самото начало и така ще остане докрай. Гласуването днес беше шанс да се даде едно ново и разумно начало на трите документа от Мобилен пакет I. Заради безпринципността на зелените (които подкрепиха ненужното разкарване на стотици хиляди камиони), германските християндемократи (които уж защитават свободния пазар) и социалистите (които искат повече Европа, само когато става въпрос за правата на хомосексуалните калинки) стотици хиляди работници в сектора от Източна Европа са в риск да загубят работата си и да емигрират.

Вероятно на следващото заседание на комисията по транспорт и туризъм ще бъде даден мандат за влизане в преговори с другите две институции. Сега топката е в Съвета, който по време на междуинституционалните преговори трябва да завърши финалната версия на текстовете. Апелирам българските представители да се борят със зъби и нокти за отпадането на проблемните за нас текстове.

коментара

Продължете с четенето
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

септември 2019
П В С Ч П С Н
« авг.    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

ПОПУЛЯРНИ