Свържете се с нас

ВМРО

Джамбазки за ценностите, за възпитанието в родолюбие, за мястото ни в ЕС, за неудобствата от широка политическа коалиция

Публикувано

на

Галин Григоров е името, което отговаря на ситуацията и ще получи широка обществена подкрепа

Ангел  Джамбазки е заместник-председател на „ВМРО – Българско национално движение“ от 2009 г., бил е общински съветник в София, сега е втори мандат евродепутат.

Джамбазки бе гост на традиционния вече Комитски събор, който се проведе в Червена вода. Ето какво сподели той пред „Акцент. БГ“ за държавата, патриотизма, местните избори в Русе.

– Добре дошъл на традиционния вече Комитски събор в Червена вода. Успя ли да усетиш атмосферата и настроението у хората?

– Да, хората като че ли тази година са повече, настроението и то е достатъчно приповдигнато. Вярвам, че не е само мое субективно мнение. Факт е, че все повече хора се завръщат към корените си – вадят носии, шият се униформи. Тук изброих половината исторически участия на българската армия – като започнем от въстанията, войните за обединение. Имаше няколко униформи от Първата световна война, имаше четнически униформи.

На хората им липсва държавната организация, било войскова, било то всякаква друга – усеща се тази липса. Това потвърждава нашата правота, че трябва да има ред и да се идеологизира обратно държавният процес и държавният въпрос. Ние повече от 20 години си говорим как държавата не трябва да се меси в нищо, нещата да се случват на самотек. Армията е някаква чиновническа служба и някакви такива глупости. Въпреки това тази празнина се запълва от само себе си. Има български дух, той трябва да бъде възпитаван, да бъде мотивиран.

Държавната идеология трябва да бъде основана на патриотизма. Трябва ясно това да се учи в училище, дори от детската градина.

Аз съм бил в български училища в САЩ, винаги за всичко вземаме Щатите за пример. Там децата сутрин се изправят и пеят химна и дават клетва пред знамето. Това трябва да стане и в българските класни стаи. Още от детската градина трябва да се възпитава уважение и любов към знамето, към Отечеството, към Родината.

– Това е едно потвърждение и отговор какъв трябва да бъде Европейският съюз – на националните ценности или на либералните дивотии?

– Точно така. Либералните дивотии вървят към катастрофичен, взривен, чудовищен упадък. Вижте как се обръща историята, каква историческа ирония има. Когато се присъединявахме към ЕС, бяхме упреквани, че сме неподготвени, назадничави, някакви тъмни балкански варвари. Сега ние задаваме дневния ред за бъдещето на Съюза. Не само ние, но и поляци, унгарци, чехи, дори и румънците.

– За деградацията на българското общество не са ли виновни българските партии и политици, за стотиците хиляди разбити семейства, принудени на раздяла да се изкарва насъщния в странство и да живеят разделени?

– До голяма степен деградацията се случва в следствие на няколко процеса, които се случиха едновременно – разпадът на семейството, липсата на родителски контрол, разпадът на училището. Когато ние бяхме ученици, имаше поведение, имаше дисциплина – сега няма нищо, не могат да ги изгонят от училище.

Ние казваме, че има нужда от такова нещо. Работим за завръщането на тези базови, не ги наричаме европейски ценности. Има общочовешки християнски ценности, има български обичаи и традиции. Европейските трябва да са смесица между общочовешките и българските. Не разбирам това еднополовите бракове да бъдат ценност – това си е извратена работа.

– За изборът на кандидат за кмет на Русе, повече от 10 дни осъмвахме с Искрен Веселинов, събуждахме се с Галин Григоров, което провокира тази динамика?

Има лесно обяснение. Подобна ситуация има на много места в България. Тези избори са много специфични. Сега няма „рече и отсече”. В момента е видимо, че ВМРО може да спечели тези избори. Ние търсихме фигурата, която може да ги спечели, като събере подкрепа от различни лагери. Затова преценката на организация, която познава най-добре познава ситуацията, предложи областния управител Галин Григоров като най-добър вариант. Той ще събере най-голям брой периферни, странични гласове. Целта е той да стане кмет на Русе.

– Не се ли притеснявате, че се търси и върви към едно ОФ, което без силна и ясна опозиция няма да се получи очакваната промяна. Подкрепата, за който и да е кмет никога и няма да бъде безплатна.

Ясно е, че всеки, който дава нещо, ще иска нещо. Друг е въпросът ако нещата, които се искат, са морални и законни, може да се правят компромиси и отстъпки. Но така е, както казахте, всяко едно ОФ влече претенциите на ОФ, но това е цената на всеки компромис. Ние можеше да се отделим само ВМРО, но моментът е такъв, че трябва да се прави отстъпка.

Ние сме се прицелили в кмет на Русе, в кмет на Пловдив и добро представяне в други градове. Надявам се на добър резултат.

коментара

ВМРО

Ангел Джамбазки: Германия, Белгия и Франция се опитват да фалират нашите превозвачи

Публикувано

на

Внесени са две български петиции, които засягат дискриминацията на нашите превозвачи от властите в Германия, Белгия и Франция. Те са срещу целия тормоз, организиран и вдъхновен от президента Макрон, който цели да фалира този български бизнес, каза в „Още от деня“ по БНТ на живо от Брюксел евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки минути преди изказването си в Комисията по петициите в ЕП.

Петициите засягат селективното спиране на български камиони, дълги и ненужни проверки, изискване на документи, които не са необходими. Всичко, което правим, е да се спре Макрон, който иска да фалира този български бизнес, уточни той.

Продължаваме да се противопоставяме с всички възможни средства, категоричен бе Джамбазки.

По думите му той ще призове Европарламента да остави отворени двете български петиции и да изиска от Европейската комисия да притисне президента Макрон, за да престане дискриминацията на българския бизнес. Джамбазки увери, че аргументите му ще бъдат правилни, човешки.

Когато френските, белгийски и германски катаджии спират само български и румънски камиони, това е дискриминация. Когато френските, белгийски и германски полицаи и катаджии изискват документи, които не са необходими по законодателството, това е дискриминация. Целта на тази дискриминация е пределно ясна – да бъдат забавени българските превозвачи, да не могат да доставят стоката си навреме, да бъдат глобени, да бъде разстроен начинът, по който работят, обясни заместник-председателят на ВМРО.

Според българския евродепутат целта е ясна – французите, германците и белгийците се опитват да фалират българските фирми и да откраднат шофьорите, които да работят като гастербайтери, като черноработници, бекяри при тях.

Припомняйки случая с българския камион във Великобритания, в който бяха открити мъртви виетнамци, Джамбазки запита защо Еврокомисията не обръща внимание на фирмите, които се възползват от българското законодателство – регистрират фирми „пощенски кутии“ и извършват престъпна дейност в рамките на ЕС.

Ангел Джамбазки сподели, че вместо това са се захванали да спират българските и румънските шофьори, да ги тормозят и да се опитват да откраднат и разрушат български бизнес.

Запитан на кои държави страната ни може да разчита за подкрепа, Джамбазки обясни, че това са от пътния алианс – Румъния, Унгария Литва и Латвия, Испания и Португалия – до голяма степен влизат в него, за да запазят бизнеса си. Българският транспортен бизнес се е развил сам, не е субсидиран и дава 17 % от БВП. Тук е ролята на държавата ни да ги защити. За какви пенсии ще говорим, ако няма вноски в бюджета. Те трябва да бъдат защитени от лицемера Макрон, категорично заяви Джамбазки и допълни:

Очакваме комисията да остави петицията отворена и да се работи по поставените въпроси за дискриминация от страна на френските, германските и белгийските власти по отношение на българските превозвачи.

Целия разговор гледайте във видеото >>>

В комисията по петиции на Европейския парламент, заедно с колегата Андрей Слабаков, изразихме категоричната си подкрепа за две български петиции, свързани с двойните стандарти в областта на международния транспорт. Петиция № 0098/2019 и петиция № 0226/2019 засягат проблем, който е изключително наболял и за който получаваме десетки сигнали всеки месец. Става въпрос за абсолютно незаконните и нарочни проверки на български камиони във Франция, които изискват от водачите да представят фактури за хотели, написа по-късно евродепутатът Ангел Джамбазки.

Ето и целия текст на публикацията му във Фейсбук:

Националните правоприлагащи органи не могат да изискват от водачите да представят документи, доказващи че тяхната редовна седмична почивка, която предхожда пътната проверка, не е прекарана в превозното средство. Това е в съответствие с член 36 от Регламент (ЕС) № 165/2014. Ето защо тази практика е чист произвол от страна на държави членки на ЕС, чиито лидери биха предпочели африкански мигранти пред законно работещи източноевропейци. Това е потресаващ двоен стандарт.

В настоящия момент се водят тежки междуинституционални преговори относно бъдещето на злополучния Мобилен „Пакет I“. Изключително важно е върху Европейската комисия да бъде упражняван натиск, за да бъдат уважени възраженията на страните от Източна Европа. В противен случай 30 години след краха на Берлинската стена икономическите бариери за източноевропейците остават непроменени.

Видео от изказването на Ангел Джамбазки и на Андрей Слабаков >>>

коментара

Продължете с четенето

ВМРО

Джамбазки: Германия, Белгия и Франция се опитват да фалират нашите превозвачи

Публикувано

на

Внесени са две български петиции, които засягат дискриминацията на българските превозвачи от властите в Германия, Белгия и Франция. Те са срещу „целия тормоз, организиран и вдъхновен от президента Макрон, който цели да фалира този български бизнес“. Това каза в ефира на БНТ евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки минути преди изказването си в Комисията по петициите.

Петициите „засягат селективното спиране на български камиони, дълги и ненужни проверки, изискване на документи, които не са необходими“, уточни той. По думите му той ще призове Европарламента „да остави отворени двете български петиции и да изиска от Европейската комисия да притисне президента Макрон, за да престане дискриминацията на българския бизнес“. Джамбазки увери, че аргументите му ще бъдат „правилни, човешки“.

„Когато френските, белгийски и германски катаджии спират само български и румънски камиони, това е дискриминация. Когато френските, белгийски и германски полицаи и катаджии изискват документи, които не са необходими по законодателството, това е дискриминация. Целта на тази дискриминация е пределно ясна – да бъдат забавени българските превозвачи, да не могат да доставят стоката си навреме, да бъдат глобени, да бъде разстроен начинът, по който работят“, поясни Джамбазки.

Според българския евродепутат „целта е ясна – французите, германците и белгийците се опитват да фалират българските фирми и да откраднат шофьорите, които да работят като гастербайтери, като черноработници, бекяри при тях“.

Припомняйки случая с българския камион във Великобритания, в който бяха открити мъртви виетнамци, Джамбазки запита защо Еврокомисията не обръща внимание на фирмите, които се възползват от българското законодателство – „регистрират фирми пощенски кутии и извършват престъпна дейност в рамките на ЕС“. „Вместо това, са се захванали да спират българските и румънските шофьори, да ги тормозят и да се опитват да откраднат и разрушат български бизнес“, каза евродепутатът.

коментара

Продължете с четенето
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

ноември 2019
П В С Ч П С Н
« окт.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

ПОПУЛЯРНИ