Свържете се с нас

ВМРО

Джамбазки за ценностите, за възпитанието в родолюбие, за мястото ни в ЕС, за неудобствата от широка политическа коалиция

Публикувано

на

Галин Григоров е името, което отговаря на ситуацията и ще получи широка обществена подкрепа

Ангел  Джамбазки е заместник-председател на „ВМРО – Българско национално движение“ от 2009 г., бил е общински съветник в София, сега е втори мандат евродепутат.

Джамбазки бе гост на традиционния вече Комитски събор, който се проведе в Червена вода. Ето какво сподели той пред „Акцент. БГ“ за държавата, патриотизма, местните избори в Русе.

– Добре дошъл на традиционния вече Комитски събор в Червена вода. Успя ли да усетиш атмосферата и настроението у хората?

– Да, хората като че ли тази година са повече, настроението и то е достатъчно приповдигнато. Вярвам, че не е само мое субективно мнение. Факт е, че все повече хора се завръщат към корените си – вадят носии, шият се униформи. Тук изброих половината исторически участия на българската армия – като започнем от въстанията, войните за обединение. Имаше няколко униформи от Първата световна война, имаше четнически униформи.

На хората им липсва държавната организация, било войскова, било то всякаква друга – усеща се тази липса. Това потвърждава нашата правота, че трябва да има ред и да се идеологизира обратно държавният процес и държавният въпрос. Ние повече от 20 години си говорим как държавата не трябва да се меси в нищо, нещата да се случват на самотек. Армията е някаква чиновническа служба и някакви такива глупости. Въпреки това тази празнина се запълва от само себе си. Има български дух, той трябва да бъде възпитаван, да бъде мотивиран.

Държавната идеология трябва да бъде основана на патриотизма. Трябва ясно това да се учи в училище, дори от детската градина.

Аз съм бил в български училища в САЩ, винаги за всичко вземаме Щатите за пример. Там децата сутрин се изправят и пеят химна и дават клетва пред знамето. Това трябва да стане и в българските класни стаи. Още от детската градина трябва да се възпитава уважение и любов към знамето, към Отечеството, към Родината.

– Това е едно потвърждение и отговор какъв трябва да бъде Европейският съюз – на националните ценности или на либералните дивотии?

– Точно така. Либералните дивотии вървят към катастрофичен, взривен, чудовищен упадък. Вижте как се обръща историята, каква историческа ирония има. Когато се присъединявахме към ЕС, бяхме упреквани, че сме неподготвени, назадничави, някакви тъмни балкански варвари. Сега ние задаваме дневния ред за бъдещето на Съюза. Не само ние, но и поляци, унгарци, чехи, дори и румънците.

– За деградацията на българското общество не са ли виновни българските партии и политици, за стотиците хиляди разбити семейства, принудени на раздяла да се изкарва насъщния в странство и да живеят разделени?

– До голяма степен деградацията се случва в следствие на няколко процеса, които се случиха едновременно – разпадът на семейството, липсата на родителски контрол, разпадът на училището. Когато ние бяхме ученици, имаше поведение, имаше дисциплина – сега няма нищо, не могат да ги изгонят от училище.

Ние казваме, че има нужда от такова нещо. Работим за завръщането на тези базови, не ги наричаме европейски ценности. Има общочовешки християнски ценности, има български обичаи и традиции. Европейските трябва да са смесица между общочовешките и българските. Не разбирам това еднополовите бракове да бъдат ценност – това си е извратена работа.

– За изборът на кандидат за кмет на Русе, повече от 10 дни осъмвахме с Искрен Веселинов, събуждахме се с Галин Григоров, което провокира тази динамика?

Има лесно обяснение. Подобна ситуация има на много места в България. Тези избори са много специфични. Сега няма „рече и отсече”. В момента е видимо, че ВМРО може да спечели тези избори. Ние търсихме фигурата, която може да ги спечели, като събере подкрепа от различни лагери. Затова преценката на организация, която познава най-добре познава ситуацията, предложи областния управител Галин Григоров като най-добър вариант. Той ще събере най-голям брой периферни, странични гласове. Целта е той да стане кмет на Русе.

– Не се ли притеснявате, че се търси и върви към едно ОФ, което без силна и ясна опозиция няма да се получи очакваната промяна. Подкрепата, за който и да е кмет никога и няма да бъде безплатна.

Ясно е, че всеки, който дава нещо, ще иска нещо. Друг е въпросът ако нещата, които се искат, са морални и законни, може да се правят компромиси и отстъпки. Но така е, както казахте, всяко едно ОФ влече претенциите на ОФ, но това е цената на всеки компромис. Ние можеше да се отделим само ВМРО, но моментът е такъв, че трябва да се прави отстъпка.

Ние сме се прицелили в кмет на Русе, в кмет на Пловдив и добро представяне в други градове. Надявам се на добър резултат.

коментара

ВМРО

Атанас Стоянов: Бъдещото управление на Община Сандански трябва да бъде надпартийно

Публикувано

на

Роден и живее в Сандански – син, съпруг и баща

Образование – висше, специалност „Право”, СУ „Климент Охридски”

2003 -2007 год. – общински съветник в Община Сандански;

2008 – 2014 год. – Председател на Общински съвет Сандански

2011 – 2014 год. – два мандата Председател на Сдружението на Югозападните общини

От 2008 год. – до момента – Председател на НЧ „Отец Паисий – 1919 година” – град Сандански

От 2014 год. – до момента – народен представител в 43-то и 44-то Народно събрание

Всеки един от нас в ежедневието си прави своите житейски избори. Чрез тях се развиваме, работим, градим семейство и се стремим да живее нормално. Но има и други избори, отново важни за всеки, на когото не му е безразлично бъдещето на родното ни място.

Искрено се надявам да прочетете тези няколко реда, с които да Ви уверя, че Вие и Вашият избор сте важни.

Аз съм Атанас Стоянов.

В житейския си път, а и в пътя си на политик, през годините съм се стремял да бъда активен участник в обществения и културен живот на Сандански – вярвайки че политика може да се гради с човешко лице – близо до хората, при решаване на ежедневните им проблеми.

Предстоят избори за местна власт в Сандански. Тук заставам пред Вас и като кандидат за кмет на нашата община. По този начин всеки от Вас има възможност да направи своя личен избор – информиран, отговорен, разумен и смислен. Кампанията ми не е по-различна от моето ежедневие – открит и позитивен диалог с всеки, търсейки единението, а не конфронтацията. Защото общината дължи на гражданите си отворени врати – за добри идеи, за грамотни хора (доказани експерти) и за градивни решения.

Тук е мястото на общата ни мисия – да върнем загубеното доверие, с грижата на добри стопани да съградим града и общината ни. А това ще стане само тогава, когато се работи и с разум, и със сърце. Със сърцето на добрия стопанин, обещаващ най-важното – много работа и изхвърлил от речника си предизборните хитрини.

Не демагогия, а много и яка работа, енергичен екип, взаимен контрол и обратна връзка с всеки.

Заради това, на тези избори са ни нужни не емоция и политически пристрастия, а разум и воля, с които да съхраним всичко съградено от поколението на нашите родители, да го развием и да го надградим за идните поколения. За да бъде утрешният ден по-добър за всички ни, трябва да поставим устойчиви приоритети: младите ни хора да останат тук и да се реализират, работещите да бъдат удовлетворени от работата и доходите си, а родителите ни да бъдат спокойни за старините си.

Защото Сандански е нашият общ дом и родно място.

А родното място, майката и Отечеството не се избират – те се пазят, закрилят и обичат!

ОСНОВНИ НАСОКИ ВЪВ ВИЗИЯТА ЗА РАЗВИТИЕ НА ОБЩИНА САНДАНСКИ НА КАНДИДАТА ЗА КМЕТ НА ВМРО – БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ АТАНАС СТОЯНОВ:

➡️ Ускорено приемане на общ устройствен план на община Сандански

➡️ Реконструкция на съществуващи и изграждане на нови ВиК мрежи в община Сандански

➡️ Подобряване на условията за паркиране в централната градска част и на възлови места;

➡️ Основен ремонт и ускорено асфалтиране на бул. „Европа”

➡️ Оптимизиране на системата за сметосъбиране с редовни графици за извозване на битови и промишлени отпадъци във всички населените места (спешно закупуване на нови съдове за смет и справедливото им разпределение).

➡️ Облагородяване и озеленяване на междублоковите пространства във всички райони на града. Изграждане на детски и спортни площадки, места за отдих и почивка, обособяване на нови места за паркиране;

➡️ Периодично почистване на коритото на река Санданска Бистрица

➡️ Поетапно освобождаване на родителските такси в детските ясли и градини в общината и поемането на издръжката им от общинския бюджет;

➡️ Осигуряване на еднократна помощ при раждане на дете в семейство (при определени изисквания – образователен ценз)

➡️ Изграждане на нови детски площадки и обновяване на съществуващите;

➡️ Изготвяне и приемане на дългосрочна действаща стратегия за туризма в Сандански и региона

➡️ Изграждане на подвижна покривна конструкция на басейна в Плувния интернат;

➡️ Ускорено развитие на Мелник и региона.

➡️ Основен ремонт на Летния театър (подмяна на седящите места със седалки, изграждането на покрита сцена с нови режисьорски и командни пултове; обновяване на осветителните тела;

➡️ Създаване на общинско звено по сигурност

➡️ Подкрепа на местния бизнес чрез облекчаване на административни режими и тежести и обособяване на специализирано звено в общинска администрация, което да обслужване

❗️Купуването и продаването на гласове е престъпление и се наказва от закона.

коментара

Продължете с четенето

ВМРО

Ангел Джамбазки: Настоявам за затварянето на общежитията във „Военна рампа“, „Враждебна“ и „Овча купел“

Публикувано

на

Трите центъра за нелегални имигранти в София – Техникум по дървообработване – „Военна рампа“, „Враждебна“, „Овча купел“, трябва да бъдат закрити незабавно, а обитателите им екстрадирани. Незабавно!

Това заявява в своя позиция евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки.

Двама мигранти от Афганистан са изнасилили непълнолетно момиче в София. За пореден път ставаме свидетели на трагедия с участието на нелегални мигранти. След наръганото на ул. „Пиротска“ момиче преди няколко години днес отново усещаме вкуса на модерния мултикултурализъм. Двама непълнолетни афганистанци са си позволили да изнасилят брутално тяхна връстничка. Отново без реакция на цялата гмеж от НПО-та, хелзинкски комитети и прочее родоотстъпници. Колко още трагедии трябва да изтърпи нашето общество, за да се събудят жълтопаветните приятели на мургавите „инженери“, които бягали от война, пита Джамбазки.

Ние от ВМРО от години се борим с този проблем. От години говорим как не става въпрос за майки с деца, бягащи от войни. Става въпрос за агресивни млади мъже, които не са достигнали нашето цивилизационно развитие, и които смятат, че е в реда на нещата да изнасилваш деца. Неуважаеми, няма да се разберем така, посочва той.

Ето защо като кандидат за кмет на София Ангел Джамбазки настоява категорично за затварянето на общежитията във „Военна рампа“, „Враждебна“ и „Овча купел“. Това ще се случи след като всички престъпници с нелегален статут получат сурови наказания от закона и бъдат депортирани от страната ни. Ние няма да позволим нелегални мигранти да изнасилват децата ни в центъра на столицата. За подобни деяния са нужни тежки репресивни мерки, които да решат проблема в зародиш, заявява той.

За никого не е тайна, че именно сигурността е приоритет за мен като кандидат за кмет на София. С помощта на увеличения капацитет на общинската полиция, възнамерявам да прочистя столицата от раковото образувание, което представляват общежитията за мигранти, завършва Ангел Джамбазки.

коментара

Продължете с четенето
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

октомври 2019
П В С Ч П С Н
« сеп.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

ПОПУЛЯРНИ