Феновете на Пирин (ГД): Нека забравим различията в името на отбора

ПИРИН ГОЦЕ ДЕЛЧЕВФенклубът на Пирин (Гоце Делчев) разпространи декларация, чрез която призовава привържениците на отбора да се обединят в името на тима, който утре се събира за първа тренировка. Както  ТОП ПРЕСА първи съобщи във фейсбук, начело на неврокопчани се завърна наставникът Йордан Боздански.

ДЛЪЖНИ СМЕ ДА ПРИПОМНИМ ЧЕ ТОВА Е СЛЕДСТВИЕ ОТ СКАНДАЛ ГРЪМНАЛ НА НАШААТА СТРАНИЦА С ИЗКАЗВАНЕТО НА БОЙКА МЕШЕНЛИЕВА – ТУК 

Декларацията от фенклуба на Пирин (ГД):

До всички фенове, които обичат Пирин и нашия край,
В понеделник – 20.01.2013 г. Пирин започва своята подготовка, стартира я след някои драматични събития в любимия клуб, но и с надеждата, че отборът ще бъде съхранен в професионалния футбол. С надеждата, че няма да се допусне да последва нелеката съдба на други тимове с богата история във футбола не само на нашата област, но и на България, които трябваше да изживеят и още изживяват неприятни и тежки мигове. Точно в този момент, точно сега, Пирин се нуждае от нашата подкрепа, защото ние можем да помогнем на отбора да се изправи на крака. Нуждае се дори и от най-малкия жест на подкрепа. Заради това ви призоваваме да се обединим зад каузата „Пирин“ и всеки един от нас да даде своята подкрепа според възможностите си, а не да се разделяме и да спорим. Ние знаем, че в крайна сметка спасението най-напред е в нашите ръце, а не на съседа или някого другиго. Просто трябва да сме единни и едва ли има нужда да припомняме завета на хан Кубрат със стрелите.

Напълно нормално и демократично е всеки да има свое мнение и позиция, но нека забравим и преодолеем своите персонални различия в името на една кауза. Това се е случвало в човешкото съществуване многократно, когато хората, независимо от своите различия са ги оставяли на заден план пред една по-голяма кауза. Едва ли е нужно много време за всеки, който желае веднага да намери своя пример за това. Именно такава една голяма кауза имаме всички ние, които обичаме Пирин и нашия край – да помогнем на любимия клуб, на зелено-бялата идея, защото отборът ни сега има крещяща нужда именно от всички нас, всички обединени. Знаем, че няма да бъде никак лесно в дните и мачовете, които ни предстоят, но именно сега е времето да покажем своята обич към Пирин.

Всеки един може да даде своя принос за клуба – като бъде на стадиона да подкрепя истински отбора, като даде своя труд, като отдели според възможностите си някакви средства. Момчетата трябва да усещат единението ни, тогава и те ще бъдат силни. Първата стъпка към това можем да направим всички ние като бъдем на Градския стадион в понеделник 20 януари от 13:00 часа и подкрепим отбора.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене