Connect with us

ВМРО

Атанас Стоянов е кандидатът за кмет на ВМРО в Сандански

Published

on

Депутатът Атанас Стоянов е кандидатът за кмет на Сандански, издигнат от ВМРО. На събрание на градската структура номинацията му е била гласувана единодушно, а дни по-късно и одобрена от централата на партията в столицата.

За кандидатурата на Атанас Стоянов се говореше отдавна, той обаче никога не потвърди това, изчаквайки окончателното одобрение. Така че Стоянов се впуска в битката за кмет на града срещу Кирил Котев от ПП ГЕРБ, Младен Тимчев, подкрепен от БСП и Яне Янев от РЗС.

коментара

ВМРО

Красимир Каракачанов за премахването на катуните: Полицията изпълни законите и възстанови реда

Published

on

Вицепремиерът, министър на отбраната и председател на ВМРО Красимир Каракачанов коментира спецакцията на полицията от тази сутрин и премахването на палатковите лагери в столицата и в още няколко големи градове в страната пред ПИК.

Полицията изпълни закона – има закон за митингите и събиранията, закон за МВР, закон за движението по пътищата. Нещо, което не е заявено, значи е незаконно. Полицията възстанови реда на възлови места, където се затрудняваше движението и това предизвика голямо недоволство сред хората. Не може протестиращите да говорят за законност, а самите те да не спазват закона. Не може да говорят за демокрация, а да нарушават правата на останалите граждани, бе категоричен Каракачанов.

Нищо не пречи на протестиращите да заявят в общината културно, както е по закон, че ще има митинг, че ще има шествие и хората предварително да си направят сметка откъде ще минат, за да отидат на работа, в болница или където и да било, коментира още вицепремиерът.

Запитан за коментара на Арман Бабикян от „Отровното трио“, който припомни, че патриотите затворили границата с Турция през 2017 г., Каракачанов отговори, че 10-дневна блокада не е имало, а само двудневна и тогава на власт било служебното правителство на Румен Радев.

Едно е да затвориш българо-турската граница и да спреш автобусите с изборни екскурзианти, които се опитват да предрешат изборите у нас, друго е да тормозиш собствените си граждани, каза вицепремиерът.

Да, затворихме границата, но когато полицията ни каза, че са изтекли 24-те часа, ние освободихме трафика. Да не говорим, че през цялото време пропускахме коли с жени, деца, възрастни хора, тирове и не сме стопирали търговията. А дори раздавахме вода на хората, припомни Каракачанов събитията отпреди три години.

Диалогът е по-добрият избор от конфронтацията и омразата, отсече той.

коментара

Continue Reading

ВМРО

IX Етърски ученически гвардейски отряд с първа представителна проява в страната

Published

on

По покана на Община Брезово IX Етърски ученически гвардейски отряд с ръководител Евгени Коев при ПГТ „Д-р Васил Берон” Велико Търново взе участие в поклонението, организирано по повод 152 години от смъртта на славния български войвода Хаджи Димитър на връх Къдрафил в Средна гора над с. Свежен.

Четиринадесет от участниците в отряда, водени от своя ръководител, съвместно с представителната част от 61 механизирана бригада в гр. Карлово, формираха  почетния строй по време на поклонението. Младите гвардейци от ПГТ „Д-р В. Берон“ се поклониха пред гроба на войводата и посетиха мястото, където преживява последните дни от живота си Хаджи Димитър.

За участието си в станалото вече традиционно поклонение, организирано от община Брезово, представителите на великотърновската Гимназия по туризъм получиха благодарност лично от кмета на общината Христо Енков и от проф. Пламен Павлов, един от радетелите за организиране и провеждане на поклонението. Представителите на Велико Търново бяха поощрени с  групова грамота за отряда и индивидуални грамоти. Насладиха се на специалната куртурно-познавателна програма с посещение на близкия връх „Самодивски камък”, подготвена от любезните домакини.

По време на честването на връх Къдрафил наблюдаваха интересни  исторически възстановки на последната битка на четата на Хаджи Димитър, възстановка на пренасяне на ранения войвода от връх Бузлуджа до Средна гора, която тази година е осъществена експериментално за първи път с реално преминаване на целия маршрут, и възстановка на помощта, която оказва местното население за прикриване, подпомагане и лекуване на Хаджията.

Изпълненият с преживявания ден за младите гвардейци продължи с посещение на къщата и музея на Христо Ботев в гр. Калофер. Учениците от Гимназията по туризъм бяха посрешнати от екскурзоводите и уредниците на музея, които ги запознаха с основни моменти от живота и делото на Христо Ботев. Облечени в официалната си униформа участниците в отряда направиха поредица от  снимки пред къщата на Ботев, музея на поета-революционер и паметника на войводата, към които се присъедииха и случайно присъстващи деца, посетители на музея, желаещи да имат спомен с батковците и какичките – гвардейци.

Програмата за деня продължи с посещение на храм-паметника на Националния парк-музей Шипка, където представителите на IX Етърски ученически гвардейски отряд бяха посрещнати лично от директора на музея Чавдар Ангелов, който подари за спомен национален флаг за отряда и по една книга за българските опълченци на всеки от участниците. Първата проява в страната приключи изключително успешно и ползотворно и вече са в ход следващите планове за участия.

коментара

Continue Reading
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

август 2020
П В С Ч П С Н
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

ПОПУЛЯРНИ