Яли, пили и се веселили, после не платили: ‘Бомба’ за 10 000 лева за петзвезден хотел

Петзвездният хотел Стримон Гардън Спа в Кюстендил е бил завлечен с около 10 000 лева с организацията на семинар за 50 служители на Министерството на младежта и спорта. Странното в случая е, че измамата тип ‘бомба’ не е организирана от дебеловрати типове, а от организатора на събитието – Обучителен център Европа ООД.

„На 23 ноември миналата година получихме заявка от Обучителен център Европа да сме домакини на семинар за служители на Министерството на младежта и спорта. Организирахме всичко изключително бързо през уикенда, защото самото събитие бе в понеделник и вторник – 26 и 27 ноември. Осигурихме всичко необходимо – нощувки, храна, конферентна зала, кафе паузи, но вече повече от 9 месеца от тогава фактурата, която сме им издали остава неплатена“, разказа пред OFFNews маркетинг директорът на завлечения висококатегориен хотел Симеон Савов.

След като събитието минало от Обучителен център Европа започнали да отлагат уреждането на сметките.

„Отначало твърдяха, че от Министерството на младежта и спорта не са им превели парите. После, вече беше през май получихме имейл, че от ведомството вече им се били издължили и че до дни ще си получим фактурираните суми. След това управителката на обучителния център просто престана да си вдига телефона“, обясни още Славчев.

От Стримон Гардън Спа вече са изпратили нотариална покана с предложение за доброволно изпълнение до Обучителен център Европа ООД и са категорични, че не смятат да оставят проблема с некоректия платец нерешен.

Вестник “ Топ Преса „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене