Корнелия Нинова: Уверена съм в победата на Владо, резултат от която ще е за благото на всички вас! /ВИДЕО/

„Оставайки уверена във вашата сила, в победата на Владо Москов и в резултата от тази победа който се измерва в благото което ще направите за жителите на Гоце Делчев, прегръщам ви, обичам ви, успех! Това каза вчера в Гоце Делчев, Корнелия Нинова – председател на НС БСП и народен представител в четири Народни събрания. Тя бе сред официалните гости поканени на тържеството по повод 100 години от създаването на организирано социалистическо движение в гр. Неврокоп, днес Гоце Делчев и 75 години от деветосептемврийското народно въстание в България.

Тържеството започна с отдаване на почит и полагане цветя на братската могила кудето са погребани костите на героите-антифашисти от неврокопския край през 1925 г. Малко по- късно, в малката зала на Домът на културата, бе открита документална изложба която проследява хронологията от създаването на социалистическото движение в неврокопско, до наши дни. Специални плакети и грамоти, Корнелия Нинова връчи на тридесет и трима изтъкнати социалисти за дългогодишна активна дейност и принос в развитието на общинската партийна организация. Тържеството продължи в голямата зала на домът на културата където председателят на Общинския съвет на БСП Гоце Делчев представи историята на социалистическото движение в неврокопско. Вълнуващ момент от тържеството бе и когато Корнелия Нинова връци документите на новоприети членове на ОбС на БСП Гоце Делчев.

С „Една българска роза“ поднесена от популярната неврокопчанка Бояна Москова“, завърши тържеството посветено на забележителните 100 години от съсдаване на социалистическо движение в гоцеделчевко и 75 години от деветосептемврийското антифашиско въстание.

Гости на тържеството в Гоце Делчев бяха още: Кристиян Вигенин, член на ИБ на НС на БСП,  Петър Витанов, ръководител на групата на евродепутатите на БСП в ЕП, депутатите в НС: Богдан Боцев, Николай Тонгов, Николай Бошкилов, като и Валя Богданова, педседател на КРК ба НС БСП, Лазар Причкапов, бивш първи секретар на ОК на БКП Благоевград и представители на ръководствата на общински и областни организации на БСП.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене