Двоен празник Кметът Ап. Апостолов: Симитли е най-прекрасното място за живот в целия свят

Двоен празник честваха в Симитли – Рождество на Пресвета Богородица и празник на града. Рано сутринта стотици миряни посетиха храма, където бе отслужена Божествената Света литургия, за да запалят свещица за здраве. Малки и големи бяха миросани от отец Методи и отец Спас. Те осветиха казани с курбан, който беше раздаден на хората от града.

Кметът на община Симитли Апостол Апостолов запали свещичка за здраве и седна на трапеза с празнуващите, с него бяха и народният представител Стефан Апостолов, председателят на Общинския съвет в Симитли Владимир Христов, общински съветници и кметове на населените места в общината.

8 септември, Малка Богородица, денят, в който православната църква отбелязва Рождество на Пресвета Богородица, град Симитли празнува. Денят е храмов празник на църквата в града.

Официалният церемониал за празника започна с празнично шествие, преклонение към предците на паметника „Лъвчето“. Кметът на община Симитли Апостол Апостолов и управленският му екип, народният представител Стефан Апостолов, общественици и много граждани положиха венец на признателност и преклониха глава пред подвига и героизма на предците си, освободители на родния край и родна България.

С почит пред героите започна празничната програма за празника на град Симитли. Мажоретен състав и духов оркестър поведоха празничното шествие, което тръгна от сградата на общината, прекоси центъра на Симитли и стигна до паметника „Лъвчето” в двора на църквата „Рождество на Пресвета Богородица”.

Малко след 18.00 часа националният химн озвучи централния площад и вдигнаха националния трибагреник, знамето на община Симитли и флага на ЕС.

Празничната феерия стартира с изпълненията на ансамбъл „Веселие“ и мажоретен състав, със самодейците от общината, с талантливите деца и младежи от танцовите школи. За празника на Симитли пяха верният приятел на Симитли и общината Иван Дяков с неговата дъщеря Ивана Дякова, които изпяха любимите песни на симитличани и изненадаха публиката с 2 нови песни.

Любимката на всички Румяна Попова повдигна на макс настроението на хората, които не спираха да играят на импровизирания дансинг на площада.

„Уважаеми дами и господа, съграждани, нека ни е честит празникът Рождество на Просвета Богородица, който е празник и на нашия прекрасен град. Може би най-прекрасното място за живот в целия свят – поне за мен! На този светъл празник искам да ви пожелая да бъдете живи и здрави, все така усмихнати! За мен няма нищо по-хубаво от това, което виждам тук, на площада – едни весели и усмихнати хора, които се веселят истински от сърце и душа! Едни хора, които живеят щастливо! Хора, които мисля, че виждат, че техните мечти се сбъдват, защото Симитли непрекъснато се променя и обновява и аз ви обещавам, че Симитли и занапред ще продължи да се променя и обновява! Направихме много и ще продължим по този път! Ще издам само 2 неща! Вече имаме договорка с министър-председателя и правителството и само до няколко месеца ще започне изграждане на индустриална зона, където ще бъдат открити над 1000 работни места. Въпрос на няколко месеца е и изграждането на моста над река Струма.

Вярвайте в това, че бъдещето на Симитли ще става все по-добро! Вярвайте и обичайте своя град, защото само така нещата се случват! Нека Бог да пази Симитли и България!“ – с тези думи кметът Апостол Апостолов поздрави съгражданите си и заедно със самодейците от общината изпя химна на Симитли, когато петнадесетминутна заря озари небето над площада.

Веднага след това голямата балканска звезда Амар Гиле заедно с бенда си се качи на сцената и изпя всички любими сръбски хитове специално за всички.

Разбира се, община Симитли мисли за малки и големи. Емануела, Криско, Денис Теофиков бяха изненадата за по-младите и до рано сутринта пяха и се веселиха заедно с публиката!

ИВАН ИВАНОВ

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене