Свържете се с нас

Новини

Двоен празник Кметът Ап. Апостолов: Симитли е най-прекрасното място за живот в целия свят

Публикувано

на

Двоен празник честваха в Симитли – Рождество на Пресвета Богородица и празник на града. Рано сутринта стотици миряни посетиха храма, където бе отслужена Божествената Света литургия, за да запалят свещица за здраве. Малки и големи бяха миросани от отец Методи и отец Спас. Те осветиха казани с курбан, който беше раздаден на хората от града.

Кметът на община Симитли Апостол Апостолов запали свещичка за здраве и седна на трапеза с празнуващите, с него бяха и народният представител Стефан Апостолов, председателят на Общинския съвет в Симитли Владимир Христов, общински съветници и кметове на населените места в общината.

8 септември, Малка Богородица, денят, в който православната църква отбелязва Рождество на Пресвета Богородица, град Симитли празнува. Денят е храмов празник на църквата в града.

Официалният церемониал за празника започна с празнично шествие, преклонение към предците на паметника „Лъвчето“. Кметът на община Симитли Апостол Апостолов и управленският му екип, народният представител Стефан Апостолов, общественици и много граждани положиха венец на признателност и преклониха глава пред подвига и героизма на предците си, освободители на родния край и родна България.

С почит пред героите започна празничната програма за празника на град Симитли. Мажоретен състав и духов оркестър поведоха празничното шествие, което тръгна от сградата на общината, прекоси центъра на Симитли и стигна до паметника „Лъвчето” в двора на църквата „Рождество на Пресвета Богородица”.

Малко след 18.00 часа националният химн озвучи централния площад и вдигнаха националния трибагреник, знамето на община Симитли и флага на ЕС.

Празничната феерия стартира с изпълненията на ансамбъл „Веселие“ и мажоретен състав, със самодейците от общината, с талантливите деца и младежи от танцовите школи. За празника на Симитли пяха верният приятел на Симитли и общината Иван Дяков с неговата дъщеря Ивана Дякова, които изпяха любимите песни на симитличани и изненадаха публиката с 2 нови песни.

Любимката на всички Румяна Попова повдигна на макс настроението на хората, които не спираха да играят на импровизирания дансинг на площада.

„Уважаеми дами и господа, съграждани, нека ни е честит празникът Рождество на Просвета Богородица, който е празник и на нашия прекрасен град. Може би най-прекрасното място за живот в целия свят – поне за мен! На този светъл празник искам да ви пожелая да бъдете живи и здрави, все така усмихнати! За мен няма нищо по-хубаво от това, което виждам тук, на площада – едни весели и усмихнати хора, които се веселят истински от сърце и душа! Едни хора, които живеят щастливо! Хора, които мисля, че виждат, че техните мечти се сбъдват, защото Симитли непрекъснато се променя и обновява и аз ви обещавам, че Симитли и занапред ще продължи да се променя и обновява! Направихме много и ще продължим по този път! Ще издам само 2 неща! Вече имаме договорка с министър-председателя и правителството и само до няколко месеца ще започне изграждане на индустриална зона, където ще бъдат открити над 1000 работни места. Въпрос на няколко месеца е и изграждането на моста над река Струма.

Вярвайте в това, че бъдещето на Симитли ще става все по-добро! Вярвайте и обичайте своя град, защото само така нещата се случват! Нека Бог да пази Симитли и България!“ – с тези думи кметът Апостол Апостолов поздрави съгражданите си и заедно със самодейците от общината изпя химна на Симитли, когато петнадесетминутна заря озари небето над площада.

Веднага след това голямата балканска звезда Амар Гиле заедно с бенда си се качи на сцената и изпя всички любими сръбски хитове специално за всички.

Разбира се, община Симитли мисли за малки и големи. Емануела, Криско, Денис Теофиков бяха изненадата за по-младите и до рано сутринта пяха и се веселиха заедно с публиката!

ИВАН ИВАНОВ

коментара

Крими

Спипаха 25-г. от Лъжница с нерегистриран автомобил

Публикувано

на

На 14.09.2019г. около 16:40 часа по бул.“Г. Делчев“ в гр.Гоце Делчев, 25-годишен мъж от с.Лъжница, е управлявал специален автомобил /вишка/, който не е регистриран по надлежния ред.

.

.

 

коментара

Продължете с четенето

Политика

233 присъди са издадени след обвинителни актове на Гешев

Публикувано

на

233-ма души са били осъдени по актове на кандидата за главен прокурор Иван Гешев от 2006 до 2016 г.

Това е периодът, в който той е работил в Софийската районна и Софийската градска прокуратура. Пак за тези 10 години той е написал 4218 постановления по досъдебни производства и 2969 акта по преписки, също и 230 обвинителни акта. Участвал е и в 711 съдебни заседания.

Данните бяха представени от Даниела Машева, която е шеф на Комисията по атестирането и конкурсите (КАК) към Прокурорската колегия на ВСС, предаде „24 часа“.

Комисията се събра днес, за да подготви проект за доклад за професионалните качества на заместник-главния прокурор Иван Гешев. На 22 юли тази година той единодушно (с 11 гласа „за“) бе номиниран за главен прокурор от Прокурорската колегия. Част от процедурата е КАК да изработи проект за доклад за професионалните му качества, който на 9 октомври ще бъде представен на Прокурорската колегия.

Пак от статистическите данни става ясно, че по времето, когато е бил начело на Специализираната прокуратура от 2016 до 2018 г. той се е произнесъл по 1793 административни преписки, 729 писма на граждани, и е направил 62 предложения за законодателни промени до главния прокурор. Също така е издал и 44 113 заповеди от административен характер.

Изводът в доклада е, че Гешев притежава високи професионални качества и стриктно изпълнява задълженията си. Той също така е носител на изключителни умения за работа в екип и успява да ги мотивира. Получил е и признания от редица институции, с които е работел. Иван Гешев присъства на заседанието на КАК.

„Тези, които очакваха негативни резултати, ще останат разочаровани и трябва да си намерят други сегменти“, заяви той. Кандидатът за главен прокурор благодари на тези, които са го подкрепили, както и на тези, които не са.

„Моето разбиране е, че за да се постигнат резултати, трябва да има взаимодействие и колегиалност“. При представянето на проекта за доклад стана ясно, че до ВСС са изпратени 73 становища относно кандидатурата на Гешев, като в 68 от тях той е бил подкрепен. Пак в проекта за доклад става ясно, че докато е бил в Софийска районна и в Софийска градска прокуратура, той е наблюдавал дела с голяма правна и фактическа сложност. Много добре е работел в екип. През годините той е усъвършенствал своите професионални качества, минавайки през 3 курса на обучение в Националния институт за правосъдие. Проектът за доклад единодушно бе приет от 10-имата присъстващи членове на КАК.

Иван Гешев отказа да коментира след заседанието с аргумента, че в момента е в процедура по избор на главен прокурор. Той съобщи обаче, че до края на седмицата може да станат ясни резултатите от проверката за спирането на програма „Хоризонт“ в петък сутринта.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

септември 2019
П В С Ч П С Н
« авг.    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

ПОПУЛЯРНИ